پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

دومين همايش بين‌المللي نکوداشت چهره‌هاي ماندگار حوزوي در عرصه بين‌الملل، از سوی معاونت پژوهشی جامعۀ المصطفی و با همکاری برخی دیگر از نهادهای فعال در عرصه بین الملل در قم برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه: حجت‌الاسلام والمسلمين محمد جعفر علمي، امروز پنج شنبه، 18 اسفند ماه طی سخنانی  در این همایش که در سالن قدس مجتمع آموزش عال امام خمینی قم برگزار شد، با اشاره به برنامه‌ها و اهداف همايش نکوداشت چهره‌هاي ماندگار حوزوي عرصه بين‌الملل، گفت: جامعة المصطفي؛ به عنوان بخش بين‌الملل حوزه علميه قم همايش نکوداشت چهره‌هاي ماندگار حوزوي در عرصه بين‌الملل را با همکاري برخي از نهاد‌هاي فعال در اين عرصه برنامه‌ريزي کرد .

معاون پژوهشي جامعة المصطفي ادامه داد: با توجه به جهاني بودن دعوت اسلام و مکتب اهل‌بيت(ع)، توليد محتوا و ارائه آن با بهره‌مندي از منطق جهاني به زبان‌هاي مختلف به مخاطبان در اختيار جامعة المصطفي است که تلاش می کنیم آن‌را به شايستگي انجام دهيم.

 وي با بيان اين‌که در قرون مختلف، علماء و حوزه‌هاي علميه در عرصه‌هاي مختلف فعال بوده‌اند و امروز اين فعاليت‌ها به‌صورت برجسته انجام مي‌شود، افزود: جامعة المصطفي به‌ عنوان بخش بين‌المللي حوزه علميه در اين جهت در حال سرمايه‌گذاري است که دعوت جهاني را با محتواي جهاني و با منطق بين‌المللي به مخاطبان ارائه کند.

حجت‌الاسلام والمسلمين علمي به اهداف همايش اشاره کرد و بيان داشت: قدرداني از مجاهدت‌هاي فرهنگي، علما،‌ روحانيون و دانش‌آموختگان حوزه، ارائه طريق و الگو به نسل جوان، معرفي فعاليت‌هاي حوزه‌هاي علميه، جلب توجه سياستگذاران و مسئولان ارشد حوزه‌ و نظام کشور به مباحث فرهنگي از جمله اهداف همايش نکوداشت چهره‌هاي ماندگار حوزوي در عرصه بين‌الملل است.

  وي با بيان اين‌که کساني‌که در عرصه فرهنگي به‌ خصوص در بعد حوزوي تلاش مي‌کنند، هيچ چشم‌داشت و نيازي به قدر‌داني ندارند،‌ اما بايد در پاسخ به اين خدمات، وظيفه خود را انجام دهيم،‌اظهار داشت: معرفي فعاليت‌هاي حوزه و چهره‌هاي ماندگار با آفاق بين‌المللي بسيار ضروري است؛ ‌چرا که مردم هميشه پشتوانه حوزه‌ها بوده‌اند و از بين مردم جوشيده‌است.

حجت الاسلام علمی افزود: در این نکوداشت, آيت‌الله عبدالهادي الفضلي از علماي عربستان که متولد عراق و تحصيل کرده حوزه علميه نجف و دانشکده اصول دين مي‌باشد وخدمات درخشان علمي، تحقيقي، تدريسي و تبليغي دارد و کتاب‌هاي مختلف وي، به زبان انگليسي ترجمه شده که از جمله آن ها حديث پژوهي شيعه است و  مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمين سيد اختر رضوي از علماي هند که ساليان طولاني در آفريقا با  شرايط بسيار سخت و حساس در کنار تأليف ده‌ها اثر، 8جلد از تفسير الميزان را نيز به زبان انگليسي ترجمه کرده‌است به تبلیغ و ترویج معارف اهل بیت(ع) پرداختند، به عنوان چهره های ماندگار حوزوی در عرصه بین الملل معرفی شدند.

 معاون پژوهش‌هاي جامعة‌المصطفي ياد‌آور شد:‌آثار علمي و خدمات افراد و شخصيت‌ها با شاخص‌هايي که مشخص شده‌است، توسط هيئت داوران مورد بررسي قرار مي‌گيرد و در نهايت انتخاب مي‌شوند.

معاون پژوهشي جامعة المصطفي در پايان خاطرنشان کرد: در برگزاري اين همايش مراکز و نهادهايي چون معاونت بين الملل مرکز مديريت  حوزه هاي علميه کشور، مجمع جهاني اهل بيت (ع)، دانشکده اصول دين قم، مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، جامعه آل البيت (ع) و صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران، جامعۀ المصطفي العالميه را در برگزاري دومين نکوداشت چهره هاي ماندگار حوزوي عرصه بين الملل ياري کردند.

بر پایه این گزارش، در این نکوداشت، آیت‌الله تسخیری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجج اسلام والمسلمین اعرافی رییس جامعة‌المصطفی، محسن قمی، معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری،  حجج اسلام علمی،معاون پژوهش جامعة‌المصطفی و سید محمداختر رضوی فرزند مرحوم علامه سید سعید اختر رضوی به ایراد سخن پرداختند همچنین پیام علامه عبدالهادی الفضلی توسط مهندس فواد الفضلی، فرزند علامه عبدالهادی الفضلی قرائت شد.

همچنین رونمایی از تمبر، ویژه‌نامه و تندیس نکوداشت چهره‌های ماندگار حوزوی در عرصه بین‌الملل  و پخش مستندی از زندگی علامه عبدالهادی الفضلی و علامه سید سعید اختر رضوی از دیگر برنامه های دومين همايش بين‌المللي نکوداشت چهره‌هاي ماندگار حوزوي در عرصه بین الملل بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha