به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام حیاتالله رسولی، از اساتید جامعة المصطفی، امروز در این نشست علمی، با اشاره به عدالت از دیدگاه استاد مزاری، گفت : نظریههای عدالتخواهی شهید مزاری، بسته به زمان یا مکان خاصی نیست، بلکه او درصدد تبیین مسلک شیعه بود که بر عدالت استوار است.
وی افزود: هدف این شهید والامقام، تشکیل حکومت اسلامی، مردمی و فراگیر مبتنی بر عدالت اجتماعی بود.
استاد جامعةالمصطفی، با اشاره به جامعیت و مانعیت نظریه شهید مزاری، بیان کرد: نظریه حکومت اسلامی او به قدری مانع و جامع است که حتی نظریهپردازان کنونی نیز در جامعیت و مانعیت این نظریه در عجب هستند.
وی با بیان این که ابن سینا، فیلسوفی است که توانسته است از عدالت مفهومی خوبی ارائه دهد، اضافه نمود: به نظر ابن سینا، قانون عادلانه، مجری عادل میخواهد که شخصی جز نبی(ص)، امامان معصوم(ع) و فقیه عادل نیست.
حجتالاسلام رسولی، خاطرنشان کرد: بسیاری از سیاستمداران از عدالت سخن نمیگویند، چرا که با طرح این اصل، وجهه خود را زیر سئوال میبرند، اما شهید مزاری با شخصیت سالمی که داشت، همواره تشکیل حکومت عدالتمحور را هدف خود معرفی میکرد.
در ادامه این نشست علمی، حجتالاسلام حکمت، دانشپژوه مجتمع آموزش عالی فقه، با اشاره به شخصیت شهید مزاری، گفت: این شهید، در بین علما و فرهیختگان افغانستانی دارای شخصیت علمی برجسته و مورد احترام مجامع علمی بود.
وی با اشاره به وکالت شهید مزاری از طرف امام(ره)، افزود: این موضوع نشاندهنده روحیه انقلابی و جهادگونه وی داشت که چگونه مورد اعتماد امام خمینی(ره) نیز قرار گرفته است.
حجت الاسلام حکمت ادامه داد: این شهید بزرگوار با درک و فهم عمیق دینی و ملی خود که برخواسته از درون ملت افغانستان بود، همواره تشکیل حکومت را هدف خود میدانست و به تغییر یک یا چند وزارتخانه راضی نمیشد، بر خلاف بسیاری از مبارزان انقلابی آن برهه از زمان که به این تغییرات راضی میگشتند.
وی، با اشاره به نظریه حقوق از زنان شهید مزاری، گفت: در شرایطی که جامعه افغانستان از حرمت و ارزش زن غافل شده بود، شهید مزاری، از حقوق زنان دفاع محکمی مینمود و در سخنرانیهای خود نیز بر این موضوع تأکید خاصی میورزید.