پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

نخستین کرسی‌های آزاداندیشی حوزه‌های علمیه با عنوان حوزه و انتخابات، از سوی معاونت تهذیب حوزه‌، امشب در قم برگزار می‌شود.

به گزارش مرکز خبر حوزه، معاون تهذیب حوزه‌های علمیه ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اعلام این خبر اظهار داشت: یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری از مجامع علمی، ازجمله حوزه و دانشگاه،‌ برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی و آزاداندیشی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی حسین‌خانی، با بیان این که مطالبه رهبری باید در مرحله عمل، به اجرا درآید، اظهار داشت: حوزه علمیه به نوبه خود،‌ به صورت جدی وارد شد و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، هر معاونت در حوزه، عهده‌دار برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، در حیطه فعالیت‌های خود است.

وی ادامه داد: معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه در این راستا، در پنج عنوان کرسی‌های آزاد‌اندیشی را در سال تحصیلی 91-90 برگزار می‌کند که شامل: طلاب و فعالیت‌های سیاسی؛ وحدت شیعه و سنی، اصول، باید‌ها ونباید‌ها؛ نقش قرآن در اقتصادامروز و درس‌های حوزه؛ حوزه دولتی یا دولت حوزوی، بررسی راهکارها و چالش‌ها و تعامل حوزه و نظام باحفظ استقلال حوزه؛ حوزه و هنر می‌باشد.

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه با اشاره به موضوع نخستین کرسی آزاد‌اندیشی با عنوان حوزه و انتخابات، اظهار داشت: این کار در راستای نظریه‌پردازی طلاب در عرصه سیاسی تبیین کننده موضع‌گیری‌های اشخاص حقیقی و حقوقی، طلاب و مراکز حوزوی و حمایت‌های طلاب و جریان‌های حوزوی است.

وی درباره نحوه برگزاری نشست امروز اظهار داشت: دراین نشست که امروز بعد از نماز مغرب وعشا در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار می‌شود، 6 نفر از طلاب نظریه خود را ارائه می‌دهند و در پایان حجت‌الاسلام والمسلمین کعبی، نسبت به مسائل مطرح شده داوری می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین‌خانی با اشاره به نحوه انتخاب طلاب برای ارائه اندیشه خود، گفت: از یک ماه گذشته تبلیغات و اطلاع‌رسانی در سایت معاونت تهذیب حوزه انجام شد و طلاب بامراجعه به سایت و ارسال چکیده مطالب خود،‌ نسبت به شرکت در این آزاداندیشی اعلام آمادگی کردند.

وی با اشاره به ارسال 40 چکیده مطلب به این سایت اظهار داشت: در شورایی، این مطالب بررسی شد و این شش نفر برای ابراز اندیشه خود انتخاب شدند. البته در این انتخاب، قبول داشتن اصل حکومت اسلامی و قانون اساسی و توهین نکردن به شخصیت‌ها و یا حمایت از آنها از جمله مسائلی بود که باید در این مطالب درنظر گرفته می‌شد و سعی کردیم افرادی انتخاب شوند که دارای نظریه‌های متفاوت هستند.

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه با بیان این که قرار بود این نشست، پیش از انتخابات برگزار شود، اذعان نمود: باتوجه به مباحثی که در این نشست ارائه می‌شود، ممکن بود بحث حمایت یا تخریب کاندیداها مطرح شود و جنبه علمی آزاداندیشی به حاشیه برود

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین‌خانی درباره انتخاب موضوع آزاد اندیشی اظهار داشت:‌ معاونت تهذیب، در کنار تقویت وتربیت اخلاقی طلاب که مهم‌ترین وظیفه آن است، برنامه‌های فرهنگی مختلفی نیز دارد که بر اساس آن مسائل بصیرت افزایی نیز اجرا می‌شود؛ بنابراین، معاونت تهذیب در این مبحث سیاسی وارد شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha