پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

نخستین کرسی آزاداندیشی حوزه علمیه قم با موضوع «حوزه و انتخابات» با حضور اساتید، فضلا و طلاب برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، در این کرسی آزاداندیشی که شب گذشته از سوی معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد، شش تن از طلاب و فضلای حوزه، مطالب خود را در موضوع «حوزه و انتخابات» بیان کردند.

حجج‌الاسلام تیموری، غفاری، ایزدهی، محبی و ابراهیمی و حیدی مهذب، در موضوعاتی چون «نقش حوزه و روحانیت در شرکت گسترده مردم در انتخابات»،‌ «دخالت حوزه و روحانیت در انتخابات»، «موضع‌گیری و حمایت‌های فکری حوزه در عرصه انتخابات»، «اصول‌گرایی از دیدگاه حوزه و جامعه مدرسین» و «انتخابات» به ایراد سخن پرداختند.

حجت‌الاسلام تیموری، حوزه‌‌های علمیه را ملجأ دینی، فکری و سیاسی مردم در تاریخ معرفی کرد و گفت: یکی از حساس‌ترین عرصه‌ها در نظام جمهوری اسلامی ایران که بر پایه مردم‌سالاری دینی اداره می‌شود، انتخابات می‌باشد که حوزه در راهنمایی و هدایت مردم برای شرک دراین عرصه و انتخاب افراد اصلح،‌ گام‌های ارزشمندی برداشته است.

وی افزود: معرفی شاخص‌ها و ویژگی‌های کاندیدای اصلح از جانب حوزه علمیه، قطعاً به انتخاب فرد شایسته از سوی مردم کمک می‌کند.

در ادامه، حیدری مهذب، یکی از طلاب حوزه علمیه قم نیز با تأکید بر حضور علمای دینی در عرصه سیاسی، اظهار داشت: البته برای عرصه‌هایی چون انتخابات، باید همانند علما و بزرگان اخلاق عمل کنیم؛ به این معنی که برای هدایت مردم در انتخاب اصلح، کاندیدای مد نظر خود را به مردم معرفی نکنیم و تنها ویژگی‌های افراد اصلح را بیان نماییم.

وی خاطرنشان ساخت: اگر حوزه و روحانیت فرد یا افرادی را معرفی نماید، اگر آن فرد انتخاب نشود، گفته می‌شود که روحانیت دیگر جایگاهی در میان مردم ندارد؛ همچنین اگر هم نامزد معرفی شده رأی بیاورد، باتوجه به مشکلاتی که در عرصه فعالیت به وجود می‌آید، ممکن است اشتباهاتی مرتکب شود، در این شرایط اشتباهات او به پای روحانیت گذاشته می‌شود.

‌حجت‌الاسلام اسماعیل غفاری قمی، یکی دیگر از طلابی بود که در این کرسی آزاداندیشی شرکت کرده بود؛ با اشاره به حمایت‌های فکری و موضع‌گیری‌های روحانیت در انتخابات اظهار داشت:‌ رسالت بزرگ حوزه‌های علمیه تبیین ابعاد وجودی انسان‌ها از منابع اصیل اسلامی است؛ انتخابات نیز یکی از نیازهای اجتماعی جامعه اسلام است که اندیشمندان دینی باید مردم را از نظر فکری با تبیین حقایق اسلام، ارائه ملاک‌های قرآنی، روایی و عقلانی و استقلال کامل، تغذیه نمایند تا مردم گرفتار تردید و ابهام یا مورد سوءاستفاده قرار نگیرند.

وی درباره حمایت فکری حوزه در عرصه انتخابات، اظهار داشت:‌ تبیین حقایق اسلام، التزام عملی به ولایت فقیه، ارائه ملاک‌ها و حفظ اسقلال حوزه،‌ از جمله مسائلی است که در حمایت فکری حوزه در جامعه،‌ باید مورد توجه قرارگیرد.

در ادامه حجت‌الاسلام ایزدهی، در سخنانی، سرزمین، مردم و حاکمیت را سه مقوله نظام‌های سیاسی درجهان معرفی کرد و با بیان این که بدون هر کدام از این سه مقوله، نظام سیاسی تشکیل نمی‌شود، ادامه داد: در سیره علمای سلف حوزه، ورود به عرصه سیاسی وجود داشته است، به گونه‌ای که زمانی با نفوذ در دربار شاهان وارائه مشاوره دینی، جامعه را به سوی الهی شدن پیش می‌بردند.

وی با بیان این که اگر در سیاست نباشیم،‌ نمی‌توانیم تأثیرگذار باشیم، ‌ادامه داد:‌ در دوره صفویه نیز حاکمان برای انجام امور کشور، از فقها اذن می‌گرفتند که پس از دوره مشروطیت، با پیروزی انقلاب، حاکمیت در دست ولی فقیه است.

این استاد حوزه ودانشگاه ادامه داد: در جامعه اسلامی، حوزه در عرصه‌های تصمیم‌گیری و تولید فکر کوتاهی کند. امروز جامعه جهانی از نظر علمی و فکری به صورت جهشی در حال توسعه است.

در ادامه کرسی‌های آزاد اندیشی، حجت‌الاسلام محبی، درباره اصول‌گرایی از دیدگاه حوزه و حجت‌الاسلام ابراهیمی، درباره جامعه مدرسین و انتخابات به ایراد سخن پرداختند.

در پایان این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه، ضمن تقدیر از معاونت تهذیب حوزه در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی، درباره مطالب مطرح شده در این نشست به ایراد سخن پرداخت و به مسائل مطرح شده پاسخ داد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha