به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمین غفوری پیش از ظهر امروز در سیزدهمین اجلاسیه مسئولان و مدیران حوزههای علمیه سفیران هدایت کشور که در مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ در قم برگزار شد،
وی در تبیین شرح وظایف معاونت آمار و بررسی اظهار داشت: شرح وظایف این معاونت در سال جاری تصویب شد که بر اساس آن، گزینش طلاب، اساتید، کارکنان و بررسی و حفاظت بر عهده آن قرار داده شده است.
وی به فعالیتهای این معاونت در عرصه گزینش اشاره کرد و گفت: یکی از بخشهای این معاونت، دفتر گزینش است که کارهای جذب و پذیرش طلاب، اساتید و کارکنان مراکز حوزوی و رسیدگی به شکایات مدیران و کارکنان را بر عهده دارد.
معاون آمار و بررسی حوزه ادامه داد: در دفتر بررسی و حفاظت این معاونت نیز حراست نیروی انسانی، طلاب، اساتید، کارکنان، روحانیون و نیروی انسانی روحانیت در نهادهای مختلف انجام میگیرد. همچنین حفاظت از مدارک حوزوی، طبقهبندی آنها و همچنین حراست مکانهای حوزوی نیز بر عهده این دفتر است.
وی با بیان این که علاوه بر ورود کارکنان به سیستم نیروی انسانی حوزه، خروج آنها نیز زیر نظر این معاونت انجام میشود، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 80 نهاد درکشور که روحانیون در آن فعال هستند، برای جذب کارکنان، از حوزه استعلام میگیرند که این معاونت، عهدهدار آن میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین غفوری در باره فعالیت دفتر مطالعات و پیشگیری گفت: مجموعه عظیمی چون حوزه نباید منتظر اتفاقی باشد تا آن را برطرف کند، بلکه باید از به وجود آمدن آن جلوگیری نماید. درمدت کوتاهی که این دفتر فعالیت خود را آغاز نموده است، نقشه راه و سیاستهای کلی نوشته شده است و در مرحله تدوین برنامه می باشد.
وی آسیبشناسی و جریانشناسی سیاسی، فکری و اعتقادی را از جمله مهمترین وظایف این دفتر معرفی کرد و گفت: برای این کار، برنامههای آموزشی تدوین میشود تا طلاب در بدو ورود به حوزه، با شرکت در کارگاههای چند روزه، با مسائل حفاظت اطلاعاتی و آسیبهایی که در این عرصه ممکن است برای آنها به وجود آید، آشنا شوند.
معاون آمار و بررسی حوزههای علمیه با اشاره به فعالیت معاونت آمار و بررسی در تمامی مراکز استانی حوزه خاطرنشان نمود: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته، قرار است با این معاونت همکاری نمایند و تعامل بیشتری داشته باشند.
وی در ادامه درباره طرح جدید برای پذیرش طلاب ورودی حوزه گفت: پس از تأیید صلاحیت علمی طلبه، تحقیق مقدماتی از محل تحصیل و زندگی انجام میشود و در ادامه، فرد از نظر جسمی و روانی، مورد ارزیابی قرار میگیرد و در ادامه، مصاحبه انجام میشود. پس از این مراحل، طلاب به هستههای گزینش که در آن، مدیران استانی، معاونان آمار و بررسی، امور طلاب و تهذیب و دو تن از اساتید و مدیر مدرسه مربوطه حضور دارند، معرفی میشوند.
حجتالاسلام والمسلمین غفاری با اشاره به تشکیل هیئتهای انضباطی در مدارس علمیه و مدیریتهای استانی حوزه اظهار داشت: بر اساس آییننامه تدوین شده، در مدارس علمیه، هیئت انضباطی متشکل از مدیر و معاونتهای آموزش، تهذیب و دو تن از اساتید در آن عضویت دارند.
وی افزود: با راهاندازی این هیئت، مشکل رسیدگی به مسائل انضباطی که گاهی چند سال نیز به طول میانجامید، سرعت مییابد.