به گزارش مرکز خبر حوزه، حجتالاسلام والمسلمینهادی حسینخانی، پیش از ظهر امروز در سیزدهمین اجلاسیه مسئولان و مدیران حوزههای علمیه سفیران هدایت کشور که در مرکز آموزشهای تخصصی تبلیغ در قم برگزار شد، به تبیین بخشها و اهداف این معاونت ارائه نمود.
وی، مهمترین وظیفه این معاونت را تربیت اخلاقی طلاب برشمرد و گفت: در دفتر تربیتی این معاونت، فعالیتها و برنامههای مربوط به رشد اخلاقی طلاب ساماندهی میشود، همچنین برنامه ریزی برای درسهای آموزشی اخلاق، آموزشهای عمومی اخلاق، اعزام اساتید اخلاق به مناطق مختلف کشور، انتشار بروشورهایی از سیره بزرگان حوزه و... از فعالیتهای این دفتر میباشد.
معاون تهذیب حوزهههای علمیه، دفتر قرآن و عترت را از دیگر بخشهای معاونت تهذیب حوزههای علمیه معرفی کرد و افزود: این دفتر نیز برنامههای مختلف قرآنی و حدیثی از جمله سیر مطالعاتی در تابستان و طول سال تحصیلی و... را اجرا مینماید.
وی افزود: از دیگر فعالیتهای فرهنگی در این معاونت، ساماندهی فعالیتهای فرهنگی و سیاسی است. برگزاری نشستهای مختلف سیاسی، انتشار محصولات فرهنگی از جمله نشریات و بروشورها و خبرنامه و برگزاری کرسیهای آزاداندیشی از جمله فعالیتهای فرهنگی این معاونت میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین حسینخانی به فعالیتهای گسترده این معاونت در بحث مشاوره اشاره کرد و گفت: در چند سال اخیر، در عرصه مشاوره طلاب، حرکتهای چشمگیری صورت گرفت است که دورههای مختلف کارشناسی مشاوره اسلامی برگزار شده و در آیندهای نزدیک به دنبال راهاندازی سطح3 مشاوره اسلامی هستیم که این کار در اسلامی کردن علوم انسانی اهمیت زیادی دارد.
وی در ادامه به فعالیتهای معاونت تهذیب حوزه در عرصه امور خانوادهها اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: در فعالیتهای فرهنگی و تربیتی این معاونت، خانوادهها نیز مورد توجه قرار گرفته است، به این گونه که دورههای مختلفی برای همسران طلاب در هفت نقطه از قم برگزار میشود وقابلیت اجرا در سایر نقاط کشور نیز وجود دارد.
معاون تهذیب حوزههای علمیه اضافه کرد: همچنین طرح «پیوند آسمانی» نیز برای طلاب تازه ازدواج کرده اجراء میشود که این مسئله، بسیاری از مشکلات و ناسازگاریها را برطرف میسازد.
وی در ادامه با اشاره به وظایف مدیران مدارس علمیه در سراسر کشور، افزود: وقتی طلبهای وارد مدرسه علمیه میشود، مانند شاخه گُلی است که نیاز به مراقبت و رسیدگی فراوان دارد؛ البته با توجه به وجود برنامههای آموزشی، اساتید و کتابهای مربوطه، در این عرصه، مشکل چندانی وجود ندارد؛ این مراقبت باید در عرصه تربیتی واخلاقی انجام شود.
حجتالاسلام والمسلمین حسینخانی در تبیین برخی ضروریات در راستای تقویت اخلاق طلاب، اظهار داشت: اعتماد کردن به طلاب، ایجاد ارتباط صمیمی مدیر را طلاب، حضور در حجرههای آنها و آشنایی با روحیات و وضعیت اخلاقی طلاب، از جمله نکاتی است که مدیران مدرسه باید نسبت به آن اهتمام داشته باشند.