پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

مراسم عزاداری سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در مدرسه امیرالمومنین(ع) قم با حضور حضرت آیت الله مکارم شیرازی، علما، روحانیون، طلاب و مردم عزادار، برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی در این مراسم با ذکر روایتی از حضرت امام موسی بن جعفر(ع) در خصوص حضرت زهرا(س) اظهارداشت: این امام همام لقب صدیقه شهیده را برای بانوی با کرامت اسلام به کار می‌برند که این ویژگی از سوی بزرگان دین بارها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

وی با اشاره به اهمیت خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) در مسیر تاریخ اسلام، گفت: زمان ایراد این خطبه، 10 روز پس از رحلت پیامبر اسلام ذکر شده است و بدون شک با برنامه ریزی و حکمت خاصی ایراد گردیده است زیرا در این خطبه می‌بایست چهره غاصبان فدک و ولایت برای تاریخ مشخص می‌شد.

سخنران این مراسم یادآورشد: طلاب و پژوهشگران می‌بایست تحقیقات خود را در خصوص تبیین و اشاعه معارف خطبه فدکیه با مراجعه به اسناد متقن تاریخی و منابع اهل سنت و شیعه افزایش داده و معارف و مطالب بی نظیری که در این خطبه بیان شده است را به بشریت عرضه کنند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی خراسانی با اشاره به زمینه هایی که باعث شد خطبه فدکیه از جانب حضرت زهرا(س) بیان شود، اظهارداشت: پس از رحلت رسول الله(ص) و ماجرای سقیفه، جز یک نفر کسی با منتخب سقیفه بیعت نکرد ولی بعد از آن با تهدید و ارعاب و تطمیع، از مردم برای خلیفه به ناحق بیعت گرفتند و بعد از این ماجرا بود که عمال و کارگزاران و کارگران باغ فدک که ارثیه قانونی و شرعی حضرت زهرا(س) بود نیز از این باغ اخراج شدند و به این شکل این میراث نبوی همچون خلافت، غصب شد.

وی گفت: حضرت زهرا(س) در زمان حضور در مسجد نبوی با دایره ای از بانوان با فضیلت مدینه به سوی مسجد به حرکت در آمدند و با تجمع مردم در حساس ترین روزهای تاریخ اسلام سقیفه را بر سر اصحاب سقیفه خراب کرده و دست ناپاک آنان را برای بشریت آشکار کردند؛ هر کس که با تعمق به این خطبه نظر افکند به درستی تصدیق می‌کند که بی دلیل نیست که پیامبر(ص) حضرت زهرا(س) را مادر و نورچشم ذکر می‌کنند و بارها ندای « فداها ابوها» را پیش کش ایشان می‌کردند؛ با مطالعه عمیق سیر تاریخ اسلام روشن می‌شود که این خطبه چه خدمتی به جهان اسلام و تاریخ بشریت کرده است.

سخنران این مراسم با اشاره به تلاش های بزرگانی همچون شیخ مفید، شیخ طوسی، سید مرتضی و علمای بزرگ اسلام در جهت احیای علوم و معارف اهل بیت(ع) اظهارداشت: اگر به درستی به جریان رشد تفکرات اسلامی و شیعی و حفظ این جریان بیاندازیم بدون شک هیچ کسی را به اندازه علمای بزرگ حوزوی در این راستا نقش آفرین نمی بینیم؛ احیای فرهنگ تشیع و اهل بیت(ع) کار فقیهان، مفسران، علمای اخلاق و کلام و اصول بوده است و نباید بی دلیل برخی حاشیه ها را وارد این جریان کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha