دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024
کد خبر: 277407
۲۱ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۱

دکتر عبدالرحمن بن سلیمان السالمی رییس کمیته برگزار کننده سیر تحول علوم فقهی که در عمان در حال برگزاری است، از علل و عوامل برگزاری این همایش گفت.

به گزارش سرویس بین الملل مرکز خبر حوزه، وی ابراز داشت: از اولین همایش سیر تحول علوم فقهی که وزارت اوقاف و امور دینی عمان هرساله برگزار می­کند، ده سال گذشته و این تجربه ده ساله سرمایه و چشم انداز وسیعی برای ما است زیرا به ما اجازه می­دهد که گامی نو در جهت قرائت تاریخ فقه و نظریه پردازی فقهی و نظام فقهی بادیدگاهی نو و روش تازه برداریم.

وی افزود: انتخاب موضوع این همایش نشان دهنده اعتماد به نفس و اشتیاق برای تولید بیشتر و اجتهاد علمای شرکت کننده از سرتاسر جهان اسلام است همان طور که این موضوع به کمک تجربه های جدید و روش ها و قرائت های انتقادی معاصر ما را یک گام به سوی افق های جدید رهنمون می­سازد.

السالمی با بیان اینکه فقه اسلامی در تضارب میان آراء گسترش پیدا می کند گفت: نظریه پردازی، سازنده تفکر یا خاستگاه تصوری علم است و مسایل علم بنا به مقتضیات فرضی یا نظری مرتب می­شوند و نظریه پردازی فقهی و فهم آن مشخص کننده اصول و ادله ای است که شریعت بر اساس آنها بنا شده و فقها و علما باید در استنباط احکام به آنها استدلال کنند.

وی تاکید کرد: ما دیر زمانی است که دو چیز را می­دانیم؛ اول اینکه نظریه پیدا نمی­شود مگر در صورت نیاز به آن از لحاظ علمی و عملی و دوم اینکه ادله و مبانی به طور مستقیم بر مصادیق منطبق نمی­شوند بلکه فقیه باید قواعدی را به عنوان واسطه میان کلی و جزئی وضع کند. به همین خاطر می­بینیم که نظام فقهی برپایه تجربه تاریخی فقها همانند یک شبکه پیچیده است که شامل ادله و مبانی و قواعد می­باشد و به طور ضمنی شامل قواعد منطقه ای بوده و دربردارنده آراء و اجتهادات است.

وی گفت: امت ما دارای یک میراث اخلاقی و دینی غنی و نیرومند است که پیگیری و تولید جدید و سودمند را برای امت ما آسان می­کند و ما را در قرائت نو از نصوص و نظریات فقهی و نظام فقهی و همچنین قرائت نقدی روش های فقهای امت در فهم نصوص و تطبیق آنها بر واقعیت موجود یاری می­کند.

السالمی گفت: این همایش که یازدهمین نشست از سلسله همایش های بررسی سیر تحول علوم فقهی است، پس از گذشت یک دهه از آغاز آین سلسله برگزار شده است و اهمیت آن در قرائت تجربه تاریخی امت اسلام و علما در نوآوری و تنظیم و قانون گذاری و اجتهاد در شریعت الهی می­باشد.

وی در پایان خطاب به میهمانان همایش گفت: به عمان که از آغاز مسلمان بوده خوش آمدید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha