به گزارش مرکز خبر حوزه، دکتر محسن رضایی امروز در مراسم افتتاحیه پژوهشکده دین و سیاست که در سالن اجتماعات کتابخانه آیت الله قاضی(ره) دانشگاه قم برگزار شد، اظهار داشت: افتتاح پژوهشکده دین و سیاست نشان می دهد که هنوز بعد از گذشت سال ها از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، کارهای انقلابی می توان انجام داد.
* حکومت باید نماینده مردم باشد، تفکر سوسیالیستی است
وی با بیان این که مسئله دخالت حکومت در جامعه از موضوعاتی است که از قدیم الایام، مباحث مربوط به آن مطرح بوده است، گفت: برخی معتقدند حکومت نباید در جامعه دخالت کند، بلکه باید فقط نقش پلیس و حافظ امنیت را داشته باشد، برخی هم معتقدند که حکومت باید نماینده مردم باشد و این همان تفکر سوسیالیسم است؛ در کنار این دو تفکر، تفکر دیگری هم و جود دارد اما هنوز هم مباحث مربوط به این قضیه حل نشده که چه میزان حکومت باید در جامعه دخالت کند و رابطه مردم با حکومت تا چه میزان است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که زندگی و حکومت یک بعد مهم به نام دین دارد، افزود: متأسفانه دنیای غرب، سیاست را به طور کامل از دین جدا کرد و باعث شد که دین فقط در زندگی فردی مردم وجود داشته و در عرصه اجتماعی نقشی نداشته باشد در حالی که دین کارکردهای بسیاری در عرصه های اجتماعی و سیاسی دارد.
وی خاطرنشان کرد: ما با انقلاب اسلامی ایران نشان دادیم که دین هم با زندگی فردی و هم با زندگی اجتماعی مردم سر و کار دارد و به همین دلیل باید حکومت در سیاستگذاری داشته باشیم که هم با زندگی فردی و اجتماعی مردم و هم با مقوله دین ارتباط قوی برقرار کند.
دکتر محسن رضایی به تاریخچه تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد و گفت: ابتکار تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط امام خمینی(ره) بود که فکر برجسته ایشان را برای ارتباط عملی دین و سیاست نشان داد.
وی به دلایل تأسیس پژوهشکده دین و سیاست پرداخت و گفت: 12سال پیش کمیسیون منابع دینی در قم تأسیس شد، تا مباحث مربوط به مسائل تشخیص مصلحت نظام را با بزرگان و علما مطرح و به ما اطلاع دهند، اما کم کم فهمیدیم که باید در این کمیسیون، منابع دینی و کارهای پژوهشی هم انجام شود و به فکر تأسیس پژوهشکده دین و سیاست افتادیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که صلاح نبود مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت های علمی و پژوهشی مورد نظر خود را به صورت جزیره ای انجام دهد، افزود: در ابتدا قصد داشتیم که پژوهشکده دین و سیاست را به تنهایی تأسیس کنیم اما بعد از بررسی ها به این نتیجه رسیدیم که کار علمی آن هم به صورت جزیره ای فایده ای ندارد و از این جهت این پژوهشکده با همکاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و دانشگاه قم تاسیس شد تا از ظرفیت این مکان علمی هم استفاده لازم را برده باشیم.
وی تأکید کرد: باید آرام آرام ایران را به سمت یک جامعه علمی حرکت دهیم و این امر بدون ارتباط مستمر و روزانه مجامع علمی کشور با یکدیگر امکان پذیر نیست؛ برای تحقق این مهم باید ساز و کاری فراهم شود تا مجامع علمی و اندیشمندان حوزه های مختلف علمی و دینی، به صورت آنلاین و روزانه با هم مرتبط و از آخرین دستاوردهای علمی هم اطلاع پیدا کنند.
محسن رضایی گفت: هدف ما از تأسیس پژوهشکده دین و سیاست این بود که از نظرات پژوهشگران عرصه دین و سیاست نهایت استفاده را برده باشیم و از این رو تمام محققین این عرصه را با کمال میل می پذیریم.
وی با اشاره به دیدار اخیر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام با رهبری معظم انقلاب و با تأکید بر این که پژوهشکده دین و سیاست دقیقا مطابق با سخنان رهبری است، گفت: مقام معظم رهبری در این دیدار سفارشات بسیاری در خصوص فعالیت های مجمع داشتند که همگی آن ها یک هدف عمده داشت و آن که باید دین در عرصه سیاسی به صورت برجسته حضور و بروز داشته باشد و مجمع تشخیص نباید به کانالی برای دور زدن دین تبدیل شود؛ از جمله این سفارشات این بود مصلحت باید زمان دار، بیّن، روشن و در خصوص یک مسئله ضروری عنوان شود.
محسن رضایی افزود: فعالیت های پژوهشکده دین و سیاست دقیقا منطبق با سیاست های مورد تأیید مقام معظم رهبری است چرا که ایشان به نقش دین در عرصه سیاسی تأکید فراوان دا رند.