به گزارش مرکز خبر حوزه، حضرت آیت الله سبحانی،عصر امروز در دیدار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که در دفتر معظم له در قم برگزارشد، با اشاره به اهمیت کسب دانش در اسلام، گفتند: یکی از افتخارات اسلام این است که کسب دانش را برای همه مسلمانان اعم از زن و مرد واجب شمرده است.
ایشان افزودند: کلمه "فریضه" در کسب دانش، حاکی از اهمیت کسب علم و دانش است. صدای دانشمندان که برخاسته از علم و دانش است نزد خداوند بسیار دارای ارزش میباشد.
این مرجع تقلید خاطرنشان کردند : علم، باید دارای ترمزی به نام ایمان و رهبر داشته باشد تا تأثیر خود را در میان جامعه بگذارد.
حضرت آیت الله سبحانی بیان کردند : دانشجویانی که زیر نظر این وزارت علوم هستند، باید به سلاح علم و ایمان مسلح باشند تا در دنیای کنونی جوابگوی نیازهای انسانها باشند.
ایشان عنوان نمودند : اگر علم و ایمان در کنار هم در دانشگاهها مورد توجه قرار گیرند، میتوانند موجب سربلندی دانشگاهها قرار گیرد، در غیر این صورت شاهد دانشگاه غیر اسلامی خواهیم بود.
این مرجع تقلید ادامه دادند: در سال 1322ش مرحوم میرزای قمی از کربلا وارد ایران شدند و اصرار کردند که مدارس از حالت اختلاطی که داشت بیرون آید، اکنون نیز باید به دیدگاههای علمای دین در اداره دانشگاهها توجه شود.
حضرت آیت الله سبحانی اظهار کردند: میتوان با جداسازی بین دانشجویان پسر و دختر در دانشگاهها یا در شهرهای مختلف به شئونات اسلامی عمل نمود.
ایشان با تأکید بر این که باید محتوای و متون درسی دانشگاهها را به درستی اسلامی سازی کنیم تا تربیت صحیحی در میان دانشجویان خود داشته باشیم، اضافه نمودند: انسان تکامل یافته تک سلول است و این چرخه در طول قرنها حفظ شده است که این موضوع نشان از صاحب خانه ای دارد.
حضرت آیت الله سبحانی، با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی در میان مردم ایران، عنوان کردند : با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، خداوند متعال نعمت خود را به متدینین تمام کرد. این انقلاب وظیفۀ مهمی را بر عهده متدینین نهاده است که باید به درستی احکام اسلامی در این انقلاب جاری شود.
ایشان، در پایان، تأکید کردند : از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز تشکر میکنم که با تلاش شبانه روزی خود سعی در اجرای احکام اسلامی در میان مجامع علمی کشور دارد.
*اختلاط در دانشگاهها، سنتی پهلوی است
دکتر کامران دانشجو در ابتدای این دیدار با ارئه گزارشی از وضعیت دانشگاهها گفت:مشکل دانشگاه در ایران، به عصر پهلوی و به زمان رضاشاه باز میگردد که در زمان این دیکتاتور تاریخ به همان شکل غربی و بدون بومیسازی وارد ایران شده است.
وزیر علوم افزود: راهبر اساسی ما بر آن بود تا با راهنماییهای مراجع تقلید و کارشناسان دینی علوم انسانی را اسلامیسازی کنیم و در این میان با تعریف میان مشارکت با اختلاط، تلاش کردیم تا در محیط دانشگاه مشارکت علمی موثری انجام گیرد.