به گزارش مرکز خبر حوزه، آیتالله حسینی بوشهری ظهر امروز در درس اخلاق خود در جمع طلاب جامعةالمصطفی در سالن قدس مجتمع امین با تأکید بر این که طلاب باید نسبت به فراگیری دروس خود، جدی باشند، گفت: متأسفانه در سالهای اخیر، پرونده روشهای سنتی حوزه، بسته شده و این خطری است که حوزه را تهدید میکند.
وی با اشاره به این که سنتهای موجود در حوزه تفاوت این نهاد علمی و دینی، نسبت به نهادهای علمی و دانشگاهی و دلیل موفقیت آن بوده است، ادامه داد: آنچه در گذشته، در حوزه وجود داشت، این بود که گفته میشد، درس بخوانیم تا درس برایمان «ملکه» شود، یعنی علم حضوری شود. در سیره بزرگان نیز این گونه بود و از ایام تعطیلی و تابستان برای مرور درسهای گذشته استفاده میکردند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه به تعطیلی حوزه در روزهای پنجشنبه اشاره کرد و گفت: فلسفه این کار که از حوزه علمیه نجف آغاز شد، برای این بود که طلاب در این روز، فرصتی برای مرور درسهای هفته داشته باشند؛ امروز نیز باید این گونه باشد و طلاب از فرصتهای تعطیلی، به مطالعه بپردازند.
آیتالله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: امروز در کشورهای مختلف، شبهات زیادی تولید شده و هر روز نیز بر تعداد این شبهات نیز افزوده میشود؛ اگر طلاب در طول شبانهروز برای پاسخ دادن با این سؤالات و شبهات قلم به دست بگیرند، باز هم فرصت کافی را ندارند.
وی در ادامه، به روایتی از حضرت امیرالمؤمنین(ع) درباره ویژگیهای افرادی که در راه خدا به علم اندوزی میپردازند اشاره کرد و گفت: بر اساس کلام نورانی این امام همام، کسی که در راه خدا،طلب علم میکند، باید هرچه بر علم او افزوده میشود، خود را کوچکتر ببیند، نسبت به مردم متواضعانه برخورد نماید، از خدا بترسد و تلاش کند که دین را برای مردم تبیین کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: این سخن حضرت علی(ع) باید به عنوان منشوری در میان طلاب باشد. اگر این ویژگیها در طلبه جمع شد، میتواند در عرصه تعلیم و ترویج معارف اسلامی موفق باشد.
وی گفت: بر اساس این روایت، اگر از زندگی انسان دو روز باقی مانده باشد، باید یک روز آن را به آموزش اخلاق، ادب و نحوه زندگی بپردازد و روز دوم، از اندوختههای خود استفاده کند.
وی در ادامه خطاب به طلاب المصطفی، با بیان اینکه شما باید در دورانی که در ایران حضور دارید، از فرصتها، بهترین استفاده را ببرید، اظهار داشت: هدف شما از آمدن به ایران، فراگیری علوم اهلبیت(علیهمالسلام) و انتقال آن به هموطنانتان است؛ لازمه موفقیت در این عرصه، بهرهمندی حداکثری از فرصتهای موجود در حوزه علمیه است.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام(ص)، مبنی بر پشیمانترین افراد در روز قیامت اظهار داشت: نخستین گروه، کسانی هستند که فرصت خوبی برای آموختن داشتند، ولی دچار غفلت شدند و نتوانستند به تبلیغ درست دین بپردازند؛ گروه دوم نیز افرادی هستند که در عرصه تعلیم و تعلم، موفق هستند، ولی، خود نتوانستند به علمشان عمل کنند.
آیتالله حسینی بوشهری با تأکید بر این که عمر کوتاهتر از آن است که انسان بخواهد، به دنبال هرآنچه که خواست،برود، اظهار داشت: طلبه نباید زمان خود را برای هر علمی که خواست، صرف کند، باید عملی را فرا بگیرد که در آن استعداد دارد و میتواند موفق شود.