به گزارش خبرنگار مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین موسی پور، چهارشنبه شب، در اولین جلسه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در سال91، که در محل سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه برگزار شد، در سخنانی به بیان تجربیات خود به عنوان یک روحانی که در سمت مدیر اجرایی یک استان پرداخت و گفت تجربیات دوسال و نیم گذشته بنده نشان می دهد که روحانیون هم می توانند مدیران اجرایی موفقی باشند.
وی خطاب به نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم گفت: همه افتخار من به طلبه بودنم است و همه عزت و آبروی خودم این لباس می دانم و حضور در مجامع اینچنینی ، برایم بسیار خوشحال کننده و نشاط بخش است.
وی با اشاره به روحانی بودن خود و در عین حال پذیرش مسئولیت استانداری، گفت: ما همیشه قم را به عنوان یک نقطه محوری می دیدیم، جایگاهی که آمال و آرزوهای جهان اسلام در آن رقم می خورد.
وی با اشاره به نگاه حکومت طاغوت به شهر قم ادامه داد: قم به لحاظ وجود علمای تراز اول شیعه و مخالفت هایی که با حکومت طاغوت داشت، در یک برنامه نانوشته مورد بی مهری بود و حتی به عنوان تحقیر، در نشریات آن زمان اهانت هایی به قم و علما می کردند و توجه هم نمی کردند که چه می گویند.
حجت الاسلام و المسلمین موسی پور اضافه کرد: قم به دلیل این که به لحاظ جغرافیایی در مرکز کشور قرار دارد، باید از یک عمران و آبادانی قابل قبول برخوردار باشد.
استاندار قم خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب هم نام قم سر زبان ها افتاد، اما توجه چندانی به آن نشد؛ تا این که در سال 75 مقام معظم رهبری به قم سفر کردند و پس از آن تبدیل استان شد؛ اگر چه بعد از استان شدن قم، توجهات به آن بیشتر شد، اما بازهم نا کافی بود.
وی با بیان این که در میان بودجه های مملکتی، بودجه های کمتری به قم اختصاص مییافت، گفت: یکی از دلایلی که باعث شد مسئولیت استانداری قم را بپذیرم، همین امر بود. به علاوه این که احساس کردم رسیدگی به قم جزء دغدغه های مراجع معظم تقلید و علما و بزرگان است..
استاندار قم ادامه داد: کار برای قم، تنها کار برای یک استان نیست، بلکه کار برای آن با آرمان های تشیع و انقلاب اسلامی گره خورده است و چهره این شهر باید در شأن و جایگاه ام القرای جهان اسلام باشد.
حجت الاسلام و المسلمین موسی پور یادآور شد؛ قم شهری است که بزرگترین حوزه علمیه جهان اسلام در آن قرار دارد و باید در جایگاه شایسته خود باشد، اما عدم هماهنگی میان دستگاه های مختلف موجب تاخیر اجرای پروژه های کوچک و بزرگ شده بود.
وی با بیان این که از ابتدای پیروزی انقلاب تا ابتدای دولت نهم، مجموع اعتبارات قم 90میلیارد تومان بود، گفت: در طول این 2 و نیم سال، تحول خوبی در استان قم صورت گرفت؛ البته از ابتدای سال 84 دولت توجه ویژه ای به همه شهرها مخصوصا قم داشت.
استاندار قم افزود: اگرچه کل بودجه تخصیص یافته به قم از ابتدای انقلاب تا آغاز دولت نهم 90میلیارد تومان بود، اما در فاصله سال 84تا88 که سالهای فعالیت دولت نهم بود، 546میلیارد تومان فقط بودجه استانی به قم داده شد.
وی افزود: در لایحه بودجه ای که امسال دولت به مجلس داده، مجموعه اعتبارات در نظر گرفته شده برای قم، بیش از 2هزار میلیارد تومان است و اگر در مجلس تصویب شود، کمک قابل توجهی به عمران و آبادانی قم میکند.
وی با بیان این که در حال حاضر پروژه های بزرگی در قم در حال انجام است، به کارهای انجام شده در استان قم در طول فعالیت های دولت نهم و دهم اشاره کرد و گفت: در بخش بهداشت و درمان که شاخص سنجش توسعه یافتگی کشور است، فعالیت های خوبی در قم انجام شده است.
حجت الاسلام و المسلمیمن موسی پور با انتقاد از برخی از انتقادهای بی دلیل، گفت: هیج مظلومی مظلوم تر از انقلاب اسلامی نیست، زیرا کارهایی که در طول انقلاب برای کشور انجام شده، در طول تاریخ سابقه ندارد.
وی با اشاره به فعالیت های بخش بهداشت و درمان در طول سال های گذشته در استان قم گفت: در بخش بهداشت و درمان که بدنه اصلی آن قبل از انقلاب، پزشکان هندی و پاکستانی بودند و اما اکنون پیشرفت های خوبی حاصل شده است.
استاندار قم افزود: اکنون در قم 2100تخت درمانی، 235مرکز بهداشتی و درمانی فعال که 40درصدشان بعد از سال 84 ساخته شده که با پیشرفته ترین وسایل پزشکی عمل های تخصصی را انجام می دهند وجود دارند.
استاندار قم گفت: در بخش آموزش عالی، شهر قم تا قبل از انقلاب اصلا معنا نداشت، اما اکنون 60هزار دانشجو در قم در ده ها رشته در 29مرکز آموزش عالی مشغول هستند. البته بسیاری از مراکز علمی آن ها کمبود هیئت علمی مواجه هستند که مجمع نمایندگان طلاب می تواند در این زمینه فعال باشد.
وی با اشاره به سفر روز سه شنبه وزیر علوم به قم گفت: به دکتر دانشجو پیشنهاد دادم تفکیک جنسیتی دانشگاه ها را از قم آغاز کنید و قرار شد از مهرماه دانشگاه صنعتی قم فقط پذیرش دانشجوی پسر داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین موسی پور گفت: 1400 مدرسه کار تعلیم و تربیت دانش آموزان را انجام می دهند که 200مورد آن در دولت نهم و دهم ساخته شده است. این نکته هم باید گفته شود که دانش آموزان قمی در رتبه اول علمی کشور هستند.
استاندار قم در ادامه سخنان خود به دیگر کارهای انجام شده دیگر در استان قم، طی سال های گذشته هم اشاره کرد.