پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 277546
۲۴ فروردین ۱۳۹۱ - ۰۳:۳۵

یقینی که بعد از طی مراحلی در انسان به وجود می آید به سه مرحله علم الیقین، عین الیقین و حق الیقین تقسیم می شود.

به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیت الله رودباری در جلسه درس اخلاق خود در بین طلاب مدارس علمیه شهرستان رشت با اشاره به اوصاف متقین از دیدگاه امیر المومنین (ع) اظهار داشت: مومنان واقعی در دنیا به حدی از یقین دست یافته اند که گویا بهشت و جهنم را می  بینند و لمس می کنند.

وی مقدمات دست یابی به یقین را اعتقاد به اسلام، داشتن ایمان و نیز رعایت تقوا عنوان و اضافه کرد: یقینی که بعد از طی مراحل مذکور در انسان به وجود می آید، خود به سه مرحله علم الیقین، عین الیقین و حق الیقین تقسیم می شود.   

عضو شورای مدیریت حوزه علمیه گیلان، با بیان اینکه شک داشتن نسبت به مسائل به طور ذاتی خوب است و باعث رفتن انسان به سمت تحقیق و بررسی عمیق شبهات می شود، ادامه داد: آنچه خطرناک است ماندن در شک می باشد و ثمره ای که گذر از مرحله شک برای انسان به دنبال دارد علم الیقین و یا مرحله ابتدایی یقین است.

آیت الله رودباری شرط رسیدن انسان به مرحله عین الیقین را داشتن فطرت پاک و تزکیه و مجاهدت نفس عنوان کرد و گفت: در این مرحله برای انسان کشف حاصل می شود و برای مثال حتی دانشمندان علوم مادی مانند علوم تجربی و فیزیکی نیز تمام نتایج علمی خود را تنها از طریق قیاس، برهان و آزمایش بدست نیاورده اند بلکه در پاره ای از مواقع دست یابی به پیشرفت های های علمی با نوعی الهام به دانشمندان همراه بوده است.

وی با اشاره به اینکه شیطان برای نفوذ و گمراه کردن انسان از طرق مختلف وارد می شود، تاکید کرد: حفظ ایمان، نایل شدن به معرفت الهی و ایستادگی بر راه حق و حقیقت همه اینها از نتایج دست یابی به عین الیقین می باشد.

این عالم برجسته گیلانی در پایان با اشاره به اینکه اوج قله یقین مرحله حق الیقینی است که از دست یابی به اخلاص کامل و فناء فی الله حاصل می شود، خاطرنشان کرد:  مرحوم امام خمینی (ره) و آیت الله بهجت فومنی الگوهای بی بدیلی  در عصر ما محسوب می شوند که به این مرحله از یقین دست یافته اند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha