پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه در زمینه اخلاق و معنویت کم‌کاری شده است گفت: کسب معنویت یکی از خواسته‌ها‌ی انبیای الهی بود و ما باید در جهت تکامل اخلاقی و خود سازی و پیشرفت‌ها‌ی معنوی و کسب مقامات انسانی پیش برویم.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله مصباح یزدی روز پنجشنبه 24 فروردین در دیدار جمعی از دانشجویان کرمان و ممتازین دانشگاه لرستان، اظهارداشت: از آنجایی که جامعه و دین ما اسلامی و اساس مسئولیت خودمان را خدا و اولیای خدا می‌دانیم با وظائف سنگین تری مواجه هستیم و باید اقتضائات ویژگی‌ها‌ی موجود در آن را مورد بررسی و تاکید قرار دهیم .

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)با اشاره به وظائف مهم دانشجویان، بیان داشت: مهمترین اصل در زندگی اجتماعی و تمدن‌ها‌ تقسیم کار است که دانشجویان به لحاظ دارا بودن روحیه جوان و عدم وابستگی و تعلق با محیط می‌توانند الگوی سایر جوانان باشند.

ایشان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به واجبات کفایی درجامعه، افزود: واجبات کفایی باید در هر جامعه ای تحقق پیدا کند و عده ای عهده دار این کار باشند؛ چرا که ارزش گذاری در جامعه باید تابع نطام ارزشی باشد که جامعه آن را پذیرفته است و اساس جامعه ما ارزشهای دینی است .

عضو خبرگان رهبری، نگاه اسلام به انسان را ارزشی دانسته و تاکید کرد: از نگاه دین مبین اسلام حقیقت انسان، روح و انسانیت است؛ چرا که ما معتقد هستیم انسان با چشم بستن از این جهان زندگی ابدی خود را آغاز می‌کند.

آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: دانشجو در تحصیل علم و تولید علم از نگرش دینی جامعه متاثر است و به دنبال تولید علمی است که برای انسانیت انسان مفید است، چرا که وظیفه ما تنها به تولید در جامعه محدود نمی شود و وظایفی دیگری مانند رشد، تحولات و تکامل جامعه را دارد.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) با بیان اینکه نباید از وظائفی که برعهده داریم، شانه خالی کنیم، گفت: صرف مطالعات سطحی و مدرک گرفتن کافی نیست، بلکه باید سعی در ارتقای علمیت جامعه داشته باشیم.

آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: اگر تنها مدرک گرایی صرف اهداف طلاب و دانشجویان باشد، نمی‌تواند الگوی مناسبی برای جامعه شد .

ایشان با اشاره به وجود حریت و وارستگی در جوانان، اضافه کرد: حریت و وارستگی از ویژگی‌های مهم و برجسته جوانان به شمار می‌رود؛ چرا که حریت با دلبستگی نمی سازد؛ کسانی که وابستگی به میز و صندلی پیدا کرده اند کم کم، به سمت فساد سوق پیدا می‌کنند.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم یادآور شد: کسانی هستند که در سنین کهنسالی، هزینه‌ها‌ی سنگینی از جمله دین خود را می‌دهند تا موقعیت اجتماعی خود را حفظ کنند.

 آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: بیداری که امروز در کشورهای اسلامی رخ داده است کسی غیر از امام، خوابش رو هم نمی دید؛ سخنرانی‌ها‌ی امام راحل همه گویای بصیرت ایشان نسبت به مسائل آینده جهان است.

 عضو خبرگان رهبری، بصیرت افزایی را از وظایف اصلی طلاب و دانشجویان دانسته و بیان داشت: طلاب و دانشجویان باید با کسب بصیرت از شرایط سیاسی اجتماعی جامعه آگاهی کافی را داشته و نقش خود را در تکامل و تحول آن پیدا کنند.

عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه عدم بصیرت موجب افتادن انسان در دام شیاطین می‌شود، گفت: اگر بدون بصیرت، صرفا به دنبال جویای علم و دانش باشیم و از اتفاقاتی که در جامعه می‌افتد بی اطلاع باشیم، به دام شیاطینی خواهیم افتاد که حاصل تلاش و کوشش و تحقیقات علمی ما را در جهت عوامل تروریستی استفاده خواهند کرد.

ایشان تصریح کرد: برای اینکه جوانان گول انسان‌ها‌ی شیطان صفت را نخورند باید جامعه را بشناسند و کسب بصیرت کنند.

رییس موسسه آموزشی امام خمینی افزود: بخشی از کار‌ها‌ی ما باید صرف برنامه ریزی و شناخت زمان حال جامعه باشد؛ به گونه‌ای که ایران اسلامی در کجای جهان قرار دارد و نقش آن در بیداری اسلامی چیست و در مقابل استعمار گران چه وظیفه ای برعهده داریم؟

 آیت الله مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در زمینه اخلاق و معنویت کم کار شده است، گفت: کسب معنویت یکی از خواسته‌ها‌ی انبیای الهی بود و ما باید در جهت تکامل اخلاقی و خود سازی و پیشرفت‌ها‌ی معنوی و کسب مقامات انسانی پیش برویم، ولی در این زمینه ضعف‌های زیادی داریم که باید با برنامه ریزی‌ها‌ی منسجم این خلا معنوی هرچه زودتر برطرف گردد.

ایشان پیشرفت‌ها‌ی علمی و سیاسی را فوق العاده خوانده و افزود: پیشرفت‌ها‌ی علمی جامعه حیرت‌آور است وباید سعی کنیم که عقب ماندگی‌ها‌ی موجود را جبران کنیم.

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی در پایان با اشاره به دیپلماسی فعال کشور گفت: پیشرفت‌ها‌ی سیاسی بخصوص بعد از فتنه 88 فوق العاده زیاد شده است بطوری که امروز در دنیا سر فراز هستیم و تمام نقشه‌ها‌ی که امریکا بر علیه ملت می‌کشد خنثی می‌شود.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha