به گزارش مرکز خبر حوزه، دکتر احمد علیرضا بیگی، استاندار آذربایجان شرقی در دیدار با آیت الله العظمی سبحانی، با ارایه گزارشی از فعالیتهای عمرانی و فرهنگی در این استان، اظهارداشت: علمای بزرگ این دیار از جمله حضرتعالی از مفاخر فرهنگی و دینی استان و مایه افتخار هستید و مردم ولایتمدار آذربایجان نیز همواره حامی دین و مرجعیت بوده و در این مسیر به جانفشانی و ایثارگری پرداخته و خواهند پرداخت.
وی افزود: یکی از مهم ترین برنامههایی که در نظام مقدس جمهوری اسلامی، پیگیری میشود، احیای علوم اهل بیت(ع) و مفاخر و علمای بزرگ شیعه است که در این راستا، در استان آذربایجان شرقی نیز قرار است همایش بزرگی با موضوع نقش تبریز در احیای علوم و فرهنگ اهل بیت(ع)، برگزار شود.
بیگی ادامه داد: در این همایش به دنبال واکاوی نقش تبریز و آذربایجان در تاریخ تشیع هستیم که در این راستا تا کنون پیش نشستهایی با همین عنوان با حضور علما، پژوهشگران و فرهیختگان کشور برگزار شده است.
استاندار آذربایجان شرقی با ذکر این مطلب که مدیران استانی از هیچ اقدامی در جهت نشر فرهنگ اهل بیت(ع) و حضور پررنگ تر روحانیت در بخشهای مختلف فرهنگی استان، دریغ نمی کنند، تصریح کرد: وظیفه داریم زمینه حضور فعال مبلغان و عالمان دینی را در بخشهای شهری و روستایی استان فراهم آوریم؛ از این رو میبایست با ساخت خانههای عالم، بخشهای علمی و فرهنگی در مناطق مختلف، زمینه گسترش فرهنگ دینی و پاسخگویی به شبهات را فراهم آوریم.
وی ادامه داد: طرح توسعه حوزه علمیه استان با همکاری مرکز مدیریت حوزههای علمیه، پیگیری میشود؛ در این طرح استانداری متعهد شده سالانه مبلغ ده میلیارد ریال را تا پنج سال به اجرای این طرح اختصاص دهد؛ خوشبختانه با مذاکرات و تفاهمات مطلوبی که با مدیر حوزههای علمیه کشور صورت گرفت در سال اول برای ساخت حوزه علمیه بزرگ تبریز، در مرحله اول دومیلیارد اعتبار از سوی استانداری تخصیص یافت تا طرح توسعه این حوزه در کنار طرح توسعه واحدهای بزرگ دانشگاهی تبریز کار خود را با سرعت آغاز و پیگیری کند.
بیگی اضافه کرد: در این سایت حوزوی قرار است مراکز آموزشی و اقامتی ویژه طلاب و اساتید با خانوادههای آنان فراهم شود تا فضایی مناسب جهت فعالیتهای علمی در این شهر بزرگ به وجود آید؛ امیدواریم با توسعه این مرکز بزرگ حوزوی پاسخگویی مناسبی به نیازهای آموزشی در مناطق مرزی نخجوان، باکو و... داشته باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به حضور اقلیتهای مذهبی از جمله ارامنه در این استان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه، ارامنه از جمله اقلیتهای مذهبی هستند که به رغم تلاشهای بسیاری که برای استفاده از این قشر برای مخالفت با نظام از خارج و داخل انجام شد، ولی هیچ گاه کوچکترین مشکلی برای ادامه روند فعالیت نظام و مباحث اسلامی در کشور ایجاد نکرده اند و به همراه مسلمانان به زندگی مسالمت آمیز خود مشغول هستند.
وی در پایان بر تبعیت مدیران و مردم آذربایجان از رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام و نظام اسلامی تاکید کرد و خواستار توجه بیشتر به توسعه مذهبی و علوم حوزوی در این استان شد.