به گزارش مرکز خبر حوزه، ظهر روز گذشته جمعی از طلاب حوزه علمیه قم و دانشجویان بسیجی دانشگاه های تهران به ساختمان جامعه مدرسین حوزه علمیه قم آمده بودند، تا با آیت الله سیداحمد خاتمی، امام جمعه تهران و عضو ارشد جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرده و از مواضع انتقادی وی نسبت به سینما و اکران دو فیلم سینمایی "خصوصی" و "گشت ارشاد" که در ایام نوروز در سینماهای کشور اکران شد، تشکر کنند.
قبل از شروع سخنان آیت الله سید احمد خاتمی، یکی از طلاب و دو تن از دانشجویان، ضمن تشکر از مواضع آیت الله سیداحمد خاتمی، به بیان دغدغه های خود پرداختند.
حجت الاسلام محمد جواد حسینخانی، فارغ التحصیل دانشگاه تهران و طلبه حال حاضر حوزه علمیه قم، در سخنانی خطاب به امام جمعه تهران، اظهار داشت: از مواضع انقلابی شما در قبال وضعیت نامطلوب فرهنگی کشور و به ویژه سینما تشکر کرده و اعلام می کنیم که جمع ما طلاب و دانشجویان بسیجی، همه گونه آماده ایم در راه مشکلات فرهنگی کنونی جامعه و رفع آن ها، حتی جان خود را فدا کنیم.
وی افزود: متأسفانه مشکلات فرهنگی بسیار زیاد است و می طلبد که روحانیت و علمای بزرگوار و همچنین دانشجویان دست به دست هم دهند تا این مشکلات برطرف شود.
این فارغ التحصیل دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ما همانگونه که از مواضع آیت الله خاتمی تشکر می کنیم، از مواضع آیت الله علم الهدی، امام جمعه مشهد هم تشکر می کنیم که به اکران این دو فیلم در سینما اعتراض کردند.
حجت الاسلام حسینخانی ادامه داد: در عرصه فرهنگی دارای اشکالات زیادی هستیم و در چنین شرایطی، امر به معروف و نهی از منکر از وظایف ذاتی مسلمانان و به ویژه روحانیت است، اما گویا به این مسئله به بهانه جلوگیری از برخی انتقادها نسبت به نظام و انقلاب و جلوگیری از قداست انقلاب، کم توجهی می شود، حال آن که قداست دین خدا از همه این ها مهمتر است.
وی اضافه کرد: امروزه آن گونه که باید و شاید به این معظلات فرهنگی از جمله معضل امروز سینمای ایران، توجهی نمی شود؛ اما با این احوال امروز هم حرکت های شجاعانه ای از سوی حضرت عالی به عنوان امام جمعه تهران اتخاذ شد که لازم دیدیم با حضور در قم، از شما تشکر کنیم.
این فارغ التحصیل دانشگاه تهران، تأکید کرد: ما طلاب و دانشجویان بسیجی حاضریم در راهی که شما آن را آغاز کردید، جان خود را فدا کرده تا این مشکلات و معضلات فرهنگی برطرف شود.
این طلبه حوزه علمیه قم، یادآور شد: متأسفانه نهادهای قضایی هم با وجود این که وظیفه دارند در این قضیه وارد شده و امر پیشگیری از وقوع جرم را انجام دهند، هیچ تذکری در این باب نمی دهند، که در این شرایط باید پرسید چرا قوه قضائیه وظیفه قانونی خود را انجام نمی دهد؟
حجت الاسلام حسینخانی در پایان گفت: ما با دست خودمان داریم، انقلاب را از بین می بریم، که باید برای رفع آن تلاش کرد؛ به این جهت همه ما دانشجویان و طلاب بسیجی آمادهایم تا در مسیر دفاع از ارزشهای از هیچ تلاشی کوتاهی نکنیم.
*انتقادها در این سطح متوقف نشود
آقای ابوذر منتظرالقائم، از دیگر دانشجویان بسیجی دانشگاه تهران هم در این جلسه گفت: سخنان شما در خصوص انتقاد از وضعیت سینما، یک مقدمهای است برای نشان دادن حساسیت های عمومی جامعه این امر اگر چه مطلوب است، اما نباید در این سطح متوقف ماند.
وی با انتقاد از کسانی که می گویند باید همه مردم فیلم های سینمایی "خصوصی" و "گشت ارشاد" را دیده و بعد در مورد آن قضاوت کنند، افزود: آقایان می گفتند بیشتر منتقدین این دو فیلم آن را ندیده اند، اما باید پاسخ داد که این دو فیلم سینمایی دیده شده، اما بنا نیست که همه آن را ببینند و بعد واکنش نشان دهند؛ مانند مواد مخدر که بنا نیست همه آلوده به آن شوند تا در مورد آن نظر دهند.
این دانشجوی بسیجی دانشگاه تهران، در تشریح دو فیلم سینمایی "خصوصی" و "گشت ارشاد" گفت: زندگی خصوصی در مقایسه با گشت ارشاد خوش ساخت تر است؛ این فیلم، یک فیلم تند سیاسی است که زندگی یک فردی انقلاب را روایت می کند که از راه خود بر می گردد.
وی با تأکید بر این که در این فیلم از روی عمد کارهای خلاف فرهنگ صورت گرفته است، گفت: روزنامه جریان انحرافی می نویسد که این فیلم ما را زده، اما در پشت پرده از آن حمایت می کند.
منتظرالقائم ادامه داد: نقطه مشترک همه آدم ها در فیلم "زندگی خصوصی" روحیه انقلابی شان است که از راه زندگی خود برگشته و در ادامه زندگی هم باقی مانده اعتقادات زندگی آن آدم ها مورد حمله قرار می گیرد.
وی یادآور شد: در مورد فیلم سینمایی "گشت ارشاد" هم باید گفت که این فیلم سینمایی، از لحاظ مکانیزم تولید، شبیه فیلم سینمایی "مارمولک" است.
این دانشجوی بسیجی خاطرنشان کرد: در این فیلم سینمایی، سه تن از خلاف کاران، در پارک جمشیدیه تهران به عنوان گشت ارشاد مردم را تلکه می کنند که این کارها در لفافه گشت ارشاد را زیر سؤال می برد.
وی گفت: اما در این فیلم کارگردان زیاد اهل حوصله و ظرافت نیست که فقط در لفافه گشت ارشاد و کار آن را زیر سؤال ببرد؛ یعنی به صورت صریح و واضح اصرار می کند که گشت ارشاد زیر سؤال قرار بگیرد.
منتظرالقائم با بیان این که شباهتی بیی دو فیلم سینمایی "زندگی خصوصی" و "گشت ارشاد" است، گفت: واکنش های مردم هم نسبت به این دو فیلم سینمایی در نوع خود جالب بود، چنان که مردم پس از مشاهده این دو فیلم مثل این که دچار برق گرفتگی شده باشند از سینما بیرون آمده بودند؛ علاوه بر آن اکران این دو فیلم تأثیرات منفی اجتماعی هم داشته است.
*انتقاد از مواضع وزیر ارشاد
آقای علی فروغی علی فروغی دیگر دانشجوی بسیجی دانشگاه تهران هم گفت: جریانی بر خلاف نظر دو تن از علمای مفسر به قرآن و عالم به زمان یعنی آیت الله خاتمی و آیت الله علم الهدی در خصوص انتقاد از دو فیلم سینمایی خصوصی و گشت ارشاد صورت گرفت.
وی افزود: جای تعجب است که وزیر ارشاد بر خلاف مواضع این دو عالم، موضع می گیرد و این برای مردم به هیچ وجه قابل پذیرش نیست؛ باید پرسید که بر چه اساسی بر خلاف نظر علما صحبت می کنند؟
این دانشجوی بسیجی گفت: مسئله بعدی سکوت دستگاه های فرهنگی است و برای مثال شورای عالی انقلاب فرهنگی در این امر سکوت کردند. باید پرسید که آقایان اصل دغدغه انقلابی و بازگشت به اصول و ارزش ها رادارند؟
وی گفت: درخواستی که از علما داریم، این است که با استفاده از تریبون هایی مثل نماز جمعه و ارتباطات دیگری که حوزویان دارند دست به دست هم دهیم تا از این معضل فرهنگی رهایی یابیم.
فروغی در پایان گفت: دغدغه جمع حاضر فقط اکران دو فیلم سینمایی "زندگی خصوصی" و "گشت ارشاد" نیست، بلکه دغدغه این است که امروز جریانی در حوزه فرهنگ طلایه دار است که بر خلاف آرمان های انقلاب اسلامی حرکت می کند.