به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، پیش از ظهر امروزدر دیدار رئیس و مسئولان شعب مؤسسه مالی و اعتبار مهر استان قم، اظهار داشت: کار بانکداری آن هم با رویکرد دینی که به برکت انقلاب اسلامی در کشور ما جایی باز کرده، نیاز به چند مسئله جدی دارد، اولین مسئله مهم در کار شما این است که بر اساس مبانی اسلامی گام بردارید.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: در زمان طاغوت بانک های ما ربوی کار می کردند؛ در حالی که در برخی از آیات و روایات الهی از کسانی که در کارهای ربوی فعالیت دارند، تعبیر جنگ با خدا آمده است.
*بانک ها از مبانی دینی فاصله نگیرند
وی با بیان این که از ابتدای انقلاب بزرگان و علما تذکرهای پی در پی داشتند تا این معضل را برطرف کنند و این مشکل در بانکداری ما نباشد، گفت: اگر چه قدم های خوبی در این زمینه برداشته شده، اما از مسئولین بانک ها می خواهیم که در روند بانکداری، اهدای تسهیلات و ...، در چارچوبی تعریف شود که ذره ای از مبانی دینی فاصله نگیرد.
آیت الله حسینی بوشهری، خطاب به دست اندر کاران بانک ها، تاکید کرد: باید به صورت مداوم بر روند کارهای خود نظارت کنید تا ببینید آیا بر اساس موازین اسلامی گام بر داشتهاید.
وی با بیان این که نکته دومی که بانک ها باید به آن دقت داشته باشند، اعتماد سازی در بین مردم است، گفت: اگر چه اکثریت بانک ها به فکر سودآوری خود هستند، اما باید به امر مهم اعتمادسازی مردم توجه داشته باشند وبا اعتماد سازی، از کار مردم گره گشایی کنند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: مشکلات اقتصادی مردم از جمله عدم امکان تهیه جهیزیه عروس در خانواده ها و ...، در جامعه وجود دارد که گره گشایی و رفع آن ها اجر و پاداش معنوی فراوانی دارد.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به نام گذاری سال 1391 از سوی مقام معظم رهبری، به نام سال "حمایت از تولید ملی"، گفت: بانک ها بهترین مراکزی هستند که می توانند در این عرصه پیش قدم باشند و سرمایه های موجود در بانک ها را به این سمت هدایت کنند.
آیت الله حسینی بوشهری افزود: متأسفانه از مشکلاتی که در این خصوص وجود دارد این است که شعار مقام معظم رهبری فقط در ابتدا و انتهای سال یادمان می آید و در دیگر زمان های سال از آن غافل هستیم.
وی با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی، ابراز داشت: در شهرک های صنعتی واحد های تولیدی بسیاری هستند که مشکلات آن ها را به سمت تعطیلی می برد، اما باید در رفع آن ها تلاش کرد.
معاون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان گفت: از مسئولین بانک ها می خواهم که در این زمینه فعال بوده و کاری کنند که قم در این زمینه نمونه باشد.