پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

مدیر مدرسه علمیه آیت‌الله العظمی گلپایگانی (ره) ضمن اشاره به برخی اقدامات تحول گرایانه در این مدرسه، تصریح کرد: همه تلاش ما این بوده که هویت سنتی و حوزوی مدرسه را حفظ کرده و باور بدان را در وجود طلاب نهادینه کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین حسن غروی اظهار داشت: مدرسه علمیه گلپایگان از سال 59 به امر مرحوم آیت الله العظمی سید محمدرضا گلپایگانی آغاز به کار کرد که خود ایشان موسس و تولیت این مدرسه بوده و پس از ارتحال ایشان، آقازاده شان حجت الاسلام و المسلمین جواد گلپایگانی، امر تولیت را بر عهده گرفته اند. این مدرسه البته به لحاظ برنامه تحت اشراف آیت الله العظمی صافی است.

وی همچنین افزود: از انتدای تاسیس تاکنون با توجه به گذر زمان به لطف الهی این مدرسه موفقیت های خوبی در جذب و پذیرش و تربیت طلاب داشته است به طوری که در طول این سال ها بیش از 500 نفر از این مدرسه علمیه فارغ التحصیل شده  و مشغول کارهای دینی، تبلیغی و مذهبی شده اند و بعضا در کسوت امامت جمعه یا امامت جماعت در نقاط مختلف کشور، مشغول خدمت هستند و همچنین با توجه به نیاز دانشگاه ها و مدارس آموزش و پرورش، در این مراکز به ترویج دین و تقویت مبانی اعتقادی  جوانان و نوجوانان اهتمام داشته و دارند.

مدیر مدرسه علمیه آیت‌الله العظمی گلپایگانی (ره) با اشاره به این که در حال حاضر حدود 140 طلبه از پایه یکم تا ششم در این مدرسه مشغول به تحصیل هستند، گفت: البته با توجه به تشریف فرمایی مدیر حوزه های علمیه در چند سال قبل و تاکید وی مبنی بر این که در این مدرسه نیاز به سطوح بالاتر وجود دارد و نیز تاکید مرجع معظم تقلید حضرت آیت الله صافی در این خصوص و البته در خواست و اصرار ما مبنی بر این که این مدرسه می تواند تا درس خارج هم فعالیت علمی داشته باشد ، شورای عالی حوزه های علمیه با اعطای مجوز سطح 2 برای سال تحصیلی آینده موافقت کرد.

وی ضمن اشاره به این که موافقت اصولی برای سطح 3 نیز در این مدرسه از سوی مرکز مدیریت حوزه گرفته شده است، افزود: برنامه ریزی لازم برای جذب افراد خوش استعداد در مقطع سطح 2 از سراسر کشور صورت گرفته است که البته اولویت جذب با داوطلبین بومی شهر گلپایگان و شهرستان های همجوار همچون خمین و  خوانسار است؛ آزمون نیز بر اساس برنامه مرکز مدیریت ، به صورت متمرکز  و سراسری انجام می شود.

این استاد حوزه همچنین بیان داشت: سعی کرده ایم که برنامه های سنتی در این مدرسه باقی بماند و مباحثات درسی ومطالعه نیز جزو برنامه های ثابت باشد به طوری که ساعات به خصوصی برای مطالعه و مباحثه در مدرسه وجود داشته باشد .

حجت الاسلام و المسلمین غروی همچنین گفت: تلاوت مستمرقرآن قبل از نماز جماعت ظهر و مغرب و دیگر نشست ها و جلسات قرآنی از دیگر برنامه های مهم در این مدرسه به شمار می رود.

وی خاطرنشان کرد: طلاب عموما برای اقامه نماز شب در مدرسه مقید هستند و خود را ملزم به شرکت در نشست های اخلاقی و معنوی که با حضور اساتید قم و دیگر نقاط برگزار می شود، می دانند.

 

* ابزار تحقیق و پژوهش برای طلاب فراهم است

مدیر مدرسه علمیه آیت‌الله العظمی گلپایگانی (ره) در خصوص دیگر برنامه های این مدرسه نیز ابراز داشت: در مدرسه کارگروه فرهنگی به انجام فعالیت هایی در این رابطه مشغول است، ضمن آن که طرح مطالعاتی کتاب های شهید مطهری را با قوت اجرا می کنیم، همچنین از طریق معاونت پژوهشی مدرسه نیز رایانه ها و نرم افزارهای مناسب از مرکز کامپیوتری نور تهیه شده تا ابزار تحقیق و پژوهش در حد نیاز در اختیار طلاب قرار داده شود.

وی با اشاره به وجود کتاب خانه مجهز و سالن مطالعه بزرگ در مدرسه گفت: در این مدرسه 60 حجره قرار دارد که مساحت آن ها بین12 تا 22 متربع است و ظرفیت پذیرش 3 تا 6 نفر در هر کدام وجود دارد.

حجت الاسلام و المسلمین غروی یادآور شد: به لحاظ تغذیه و امکانات مادی نیز تمهیدات خوبی اندیشیده شده ، ضمن آن که برای طلاب جهت ورزش نیز در حد امکان بسترهایی آماده شده است.

 

* حضور طلاب مدرسه در عرصه‌های مختلف تبلیغی

وی در ادامه با اشاره به تاثیرگذاری بسیار خوبی طلاب مدرسه در فضای فرهنگی و اخلاقی شهرستان گلپایگان بیان داشت: بسیاری از مساجد ، حسینیه ها، مدارس ، دانشگاه ها و ادارات در مناسبت های تبلیغی و غیره پذیرای طلاب مدرسه هستند و انصافا حضور آن ها تاثیرگذار بوده به طوری که حتی طلبه های ما به برخی از روستاها نیز برای تبلیغ اعزام می شوند.

مدیر مدرسه علمیه گلپایگان همچنین افزود: در حال حاضرحدود 30 تن از طلاب ما در مساجد، مدارس و دانشگاه ها  و نهادها به امور تبلیغی می پردازند و برخی دیگر نیز در فعالیت های پژوهشی و تحقیقات مدرسه کوشا هستند.

 

* طرح بازدید و حضور دانش‌آموزان از مدرسه علمیه

وی گفت: یکی از کارهای خوب صورت گرفته که شاید منحصر به فرد باشد برگزاری جلسات مستمر ما با مسئولان آموزش و پرورش شهرستان بوده که در همین رابطه جلساتی داشته ایم و دانش آموزان مدارس به ویژه افراد مستعد را هر هفته بین 30 تا 60 نفر به مدرسه دعوت می کنیم تا آن ها ضمن بازدیدی از مدرسه در جمع طلاب قرار گرفته و بیش از پیش با حوزه آشنا شوند؛ به لطف الهی با اجرای این طرح خوب بسیاری از نوجوانان گرایش به ورود در حوزه پیدا کرده اند.

حجت الاسلام و المسلمین غروی همچنین در خصوص بحث پذیرش اظهار داشت: البته می توانیم در سال آینده تحصیلی تا 150 نفر نیز پذیرش داشته باشیم، اما به جهت ضعف در بخشی از تجهیزات و امکانات اسکان و رفاه مدرسه که این ها الان در مرحله تعمیرات هستند ، اعلام کردیم که امسال تنها در حدود 30 نفر می توانیم جذب و پذیرش کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که این مدرسه جزو مدارس بزرگ کشور محسوب می شود، گفت: مدرسه علمیه گلپایگان دارای مدرس های بزرگی است به طوری که فقط در حدود 10 هزار متر مربع، دارای فضای سبز است.

مدیر این مدرسه همچنین در خصوص تعداد و فعالیت اساتید مدرسه نیز ابراز داشت: با مرکز مدیریت هماهنگ کرده ایم تا از توان طلاب خوش استعداد در جهت تدریس پایه های پایین تر استفاده کنیم؛ با این حال در مجموع 6 استاد رسمی و حکم دار در مدرسه مشغول به امر تدریس هستند.

وی در ادامه با تاکید بر این که طلاب مدرسه امانت های مردم هستند که ما باید آن ها را به نحو احسن تحویل جامعه دهیم تا این ها به درستی رسالت خویش را در تبلیغ دین انجام دهند، خاطرنشان کرد: حوزه علمیه گلپایگان انصافا از حوزه های موفق کشور و دارای امتیاز بالایی است که حتی در بازرسی بعمل آمده از سوی بازرسان مرکز مدیریت حوزه علمیه قم که به این نکته اذعان شده است.

این استاد حوزه همچنین با بیان این که در راستای آمادگی طلاب برای پاسخ به شبهات، اساتید ، طلبه ها را ملزم به تحقیق و پژوهش در موضوعات مبتلابه می کنند، گفت: در راستای به روز شدن طلاب در عین توجه به هویت سنتی حوزوی، سعی کرده ایم برنامه های بصیرت بخشی خوبی به مرحله اجرا در آوریم ، ضمن آن که از برخی شخصیت های اخلاقی حوزه علمیه قم و دیگر نقاط نیز برای حضور و ایراد سخن در جمع طلاب همواره دعوت به عمل  می آید.

وی یادآور شد: فعالیت روزنامه دیواری نیز از سوی بخش فرهنگی مدرسه انجام می شود و بیانات مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید در تابلوی اعلانات نصب می شود تا طلاب عزیز از رهنمودهای این بزرگان به خوبی بهره مند شوند.

 

* برگزاری کلاس درس صبح و عصر در مدرسه

وی در قسمت دیگری از سخنان خود گفت: این مدرسه از معدود مدارس علمیه ای در سطح کشور است که هم صبح و هم بعداز ظهر کلاس ها در آن دایر می باشد و حتی پس از نماز مغرب نیز اساتید به اشکالات درسی طلاب پاسخ می دهند.

حجت الاسلام و المسلمین غروی همچنین با بیان این که برنامه اردوهای زیارتی قم، مشهد، جمکران و حرم حضرت عبدالعظیم(ع)  و دیدار با مراجع معظم تقلید در قم به ویژه آیت الله العظمی صافی از دیگر برنامه های ماست، ابراز داشت: تلاش بنده در طول حدود 15 سالی که توفیق خدمت به طلاب را در این مدرسه داشته ام این بوده که طلاب را در مسیر طلبگی  خویش قرار داده و حوزوی بودن و سنتی بودن را برای آن ها نهادینه کنیم و بر این نکته کلیدی تاکید کنیم که  امروز چشم جهان و مردم دنیا به باورهای این طلاب دوخته شده و این ها باید با تقویت مبانی دینی و معنوی و علمی خود رسالت مهم جهانی خویش را انجام دهند، به ویژه در شرایطی که شاهد امواج بیداری اسلامی هستیم نیاز به آمادگی بیش از هر زمان دیگری احساس می شود، چرا که بیداری اسلامی از انقلاب اسلامی ایران نشات گرفته و منشا خود این انقلاب نیز حوزه های علمیه بوده و همه باید در راستای تقویت فرهنگ اسلام و مکتب اهل بیت (ع) گام بردارند.

وی افزود: مردم دنیا حقیقتا امروز تشنه این معارف هستند و تلاش ما این بوده که این باورها را به طلاب منتقل کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین غروی در خاتمه با اشاره به این که شهرستان گلپایگان با جمعیتی حدود یک صد هزار نفر دارای فضایی مذهبی است، گفت: از این دیار تاکنون مراجع و علمای بسیاری تقدیم به اسلام و تشیع شده است که از آن جمله می توان به بزرگانی همچون مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی ،حاج آقا جمال گلپایگانی و مرحوم حضرت آیت الله علی صافی و نیز مرجع فعلی جهان تشیع آیت الله العظمی صافی گلپایگانی اشاره کرد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha