شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

دیدگاه مستشرقان درباره ازدواج های پیامبر(ص)، با حضور اساتید وطلاب غیرایرانی در مجتمع آموزش عالی فقه (حجتیه) قم مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش مرکز خبر حوزه، مدیرگروه مجتمع  آموزش عالی فقه در این نشست با اشاره به حملاتی که علیه دین اسلام انجام می‌گیرد، گفت: دشمنان اسلام در شبهاتی که طرح می‌کنند، این دقت را دارند که در جزئیات دین وارد نشوند و چهره اصول اسلام را در نظر مسلمانان وارونه جلوه دهند.

حجت‌الاسلام حسین عبدالمحمدی افزود: کاریکاتورها، مطالب وهنآور و دیگر توهینهایی که علیه پیامبر اکرم(ص) صورت میگیرد، در راستای نقشههای مستشرقان و دشمنان اسلام میباشد.

وی با اشاره به جنگها و ازدواجهای پیامبر(ص)، بیان کرد: کاریکاتورهای وهنانگیزی که در کشور دانمارک به انتشار رسید، ناظر به این دو وجهه زندگی پیامبر(ص) و دیدگاه اشتباه غرب در این دو مقوله بود.

مدیر گروه تاریخ مجتمع آموزش عالی فقه با بیان این که کشیشهای مسیحیان در زندگی خود ازدواج نمیکنند، خاطرنشان کرد: مستشرقان زندگی پیامبر(ص) را نیز با نگرش خود از دین مورد توجه قرار میدهند و ازدواج و به خصوص تعدد ازدواج را نقطه ضعفی در زندگی پیامبر گرامی اسلام میشمارند.

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی با اظهار این که مردم غرب رغبتی برای ازدواج ندارند، ادامه داد: به علت فرهنگ غیراخلاقی غرب، جایگاه ازدواج و حرمت بین زن و شوهر در این جوامع به فراموشی سپرده شده است، به گونهای که در کشورهایی که خود را مهد تمدن مینامند، شاهد مردان و زنان مجرد بسیاری هستیم.

وی با ابراز این که شبهاتی که علیه نبی مکرم اسلام(ص) انجام میشود، با قرآن، اسناد تاریخی و شخصیت پیامبر(ص) سازگار نیست، یادآور شد: اگر کسی با ذهنیت قرن بیست و یک، قصد تحلیل تاریخ قرنهای قبلی را داشته باشد، تحلیل واقعگرایانهای نخواهد داشت.

حجت‌الاسلام عبدالمحمدی ادامه داد: برای نمونه، گذشتگان فرزندان خود را برای تربیت صحیح و قدرتمندانه به کوهها و مناطق کویری میفرستادند، اما در زندگی کنونی، فرزندان به شهرها و محیطهای آموزشی فرستاده میشوند، پس انسان امروزی نمیتواند تحلیل و درک مناسبی از این کار انسانهای گذشته داشته باشد.

مدیر گروه تاریخ مجتمع آموزش عالی فقه با اظهار این که در دوران پیامبر(ص)، تعدد زوجات، موضوعی هنجارگونه شمرده میشد، ابراز داشت: به جز عایشه، همه زنان پیامبر(ص) بیوه بودند؛ در حالی که اگر قصد شهوت در بین بود، نباید ازدواج با بیوهها انجام میگرفت.

وی تأکید کرد: به اذعان دانشمندان و محققان مسیحی، پیامبر اکرم(ص) دارای شخصیتی منحصر به فرد و تأثرگذار در تاریخ بوده است، حال چگونه یک فرد تأثیرگذار دارای مقاصد دنیوی بوده است.

حجت‌الاسلام عبدالمحمدی با بیان این که بسیاری از ساعات شبانهروز پیامبر(ص) به عبادات اخصاص مییافت و در جنگها نیز سرپناه یارانش بود، گفت: چنین شخصی نمیتواند خود را مقید به امور دنیوی و هوای نفس کند.

عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی افزود: محققانی مانند ویل دورانت، در تحقیق خود اهداف مختلفی برای ازدواج متعدد پیامبر (ص) مانند سرپرستی از زنان و حمایت از آنها شمردند. اما در مقابل، به ناحق شاهد شبهات کورکورانه برخی از مستشرقان هستیم.

مدیر گروه تاریخ مجتمع آموزش عالی فقه با اشاره به وظیفه خطیر محققان حوزوی در شبهات موجود در این عرصه، یادآور شد: باید فلسفه ازدواجهای پیامبر (ص) را بیابیم و به درستی آنها را در بین مکتبهای متنوع جهان تبلیغ کنیم تا این شبهات برطرف شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha