به گزارش حوزه نیوز، این مرجع تقلید، عصر امروز در دیدار رئیس و مسئولان دفتر تبیلغات اسلامی حوزه علمیه قم، در بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء، ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت فاطمه زهرا(س) به تبیین ضروریات تبلیغ دینی پرداختند.
ایشان با بیان این که در تبلیغ دینی، باید علم و عمل درکنار هم باشد، گفتند: تبلیغ باید پشتوانه تعلیم و تعلیم نیز باید پشتوانه تحقیق داشته باشد تا در عمل مردم اثر بگذارد. در مرحله ابتدایی تبلیغ، باید علم لازم را کسب کرد و در ادامه بتواند این علوم را در قالب حرفهای خوب به مخاطب ارائه نماید.
معظمله، علم کامل را نیازمند تحقیق دانستند و اظهار داشتند: محقق، با مطالعه آثار فراوان علما و نویسندگان و کنار هم گذاشتن آنها، به مطالبی میرسد که عصاره آن را در قالب علم به دست معلم میدهد و معلم نیز آن را در کلاس درس میگوید و مبلغان این دروس را به جامعه ارائه میکنند.
* تاکید بر استفاده از استدلال و برهان در تبلیغ آموزههای دینی
ایشان با بیان این که حتی عصای موسی(ع) و ید بیضاء داشتن، برای نفوذ در قلوب مخاطبان کافی نیست، ادامه دادند: این معجزه ممکن است مردم را جذب کند، ولی برای باوراندن آموزههای دینی، نیاز به استدلال و برهان است که برای ارائه آن نیاز به خوب حرف زدن میباشد.
حضرت آیتالله جوادی آملی با تأکید بر این که انسان تنها با اندیشه زندگی نمیکند، گفتند: علم و دانش، نیمی از زندگی انسان را رقم میزند، بخش دیگر را گرایش و انگیزه اداره میکند؛ این که مبلغّی علمی را به مردم منتقل میکند، تنها بخشی از راه را رفته و ادامه راه، درایجاد گرایش و انگیزه انجام میشود.
ایشان با تأکید بر این که بخش وسیعی از پذیرش مخاطبان از مبلغ، از طریق انگیزه است، خاطرنشان کردند: مبلغ باید در کنار بیان و سخن خوبی که دارد و به وسیله آن میتواند آموزههای دینی را ارائه نماید، با عمل و سیره خود، انگیزه را در میان مردم ایجاد نماید.
این مرجع تقلید، وظیفه مبلغان را رساندن آموزههای دینی به عمق جان مردم برشمردند و خاطرنشان کردند: این که مبلغ سخنرانی کند و آموزههای دینی را تنها به گوش مردم برساند، کافی نیست؛ این سخنان دریچه قلب او را باز میکند، اما برای این که این سخنان به عمق دل او راه یابد باید طهارت روح گوینده و نویسنده از سوی مخاطب مشاهده شود.
* وظیفه حوزه در قبال جامعه
ایشان در ادامه با اشاره به وجود ناپاکیها درجامعه، گفتند: جامعه به حوزه، روحانیت و مساجد چشم دوخته است؛ حوزه نیز وظیفه دارد انسانهای طیب و طاهر را برای حضور در جامعه تربیت کند تا ناپاکیها از بین برود.
حضرت آیتالله جوادی آملی در پایان با اشاره به این که خون شهیدان، زمین را پاک میکند و بر اساس روایات اسلامی، علم علما از خون شهدا افضل است، خاطرنشان کردند: باید با جدیت، مسیر خود را در تبلیغ تعالیم اسلامی ادامه دهیم.