به گزارش مرکز خبر حوزه، آیتالله علی عراقچی همدانی، در دیدار نمایندگان جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) در اصول کافی، اظهار داشت: بر اساس این روایت، تمامی انبیای الهی، سه چیز را در هر روز از خداوند میخواستند که استمرار در دعا، نشان دهنده اهمیت این دعا است.
وی افزود: نخستین درخواست روزانه انبیا(علیهمالسلام) از خداوند، ایمان بود. این مسئله نشان میدهد که ایمان انسانها در دنیا، همواره در معرض خطر است و در طول شب و روز، شیاطین، برای نابودی ایمان انسان تلاش میکنند؛ از این رو انسان باید همواره از خداوند بخواهد که ایمانش را قوی سازد.
استاد اخلاق حوزه با بیان این که افراد بسیاری بودند که با ایمان و اهل عبادت و ذکر بودند، ولی با گذشت زمان، آهسته آهسته از بین رفتند، یادآور شد: همانگونه که انسان در صورت همنشینی با افراد بیمار، ممکن است بیمار شود، اگر در جوار گناه قرار گیرد، به گناه آلوده میشود و از مسیر درست منحرف میشود.
وی، رسیدن به یقین را از دیگر دعاهای روزانه انبیای الهی برشمرد و گفت: انسان باید همواره از خدا یقین بخواهد. با شک و تردید نمیتواند به هدف نهایی برسد و ممکن است از مسیر منحرف شود. مؤمنان باید به خداوند، پیامبر(ص)، ائمه اطهار(علیهمالسلام)، معاد و... یقین داشته باشد.
آیتالله علی عراقچی همدانی ادامه داد: درخواست دیگر انبیای الهی از خداوند، راضی شدن به آنچه که او قسمت میکند بود. همه باید بدانند که تمامی امور از سوی خداوند تقدیر شده است؛ از این رو باید در برابر تمامی تقدیرات راضی بود.
استاد اخلاق حوزه با بیان این که خداوند ناگواریها را وسیلهای برای ترقی انسانها قرار میدهد، ادامه داد: این که مشاهده میشود که پیامبران الهی، از مسیر بندگی خداوند منحرف نشدند، به این دلیل است که همواره به خدا پناه میبردند؛ ما نیز نباید با کمی علم و ایمان، گمان کنیم که شیطان دیگر به سراغ ما نمیآید.
آیتالله علی عراقچی همدانی با تأکید بر این که ما از مخلَصین نیستیم، گفت: اهلبیت(علیهمالسلام) از مخلَصین هستند؛ بنابراین، شیاطین نمیتوانند آنها را فریب دهند؛ ما نیز برای این که فریب شیطان را نخوریم، باید دست در دست اهلبیت(علیهمالسلام) گذاشته و هیچگاه از آنها دور نشویم.
در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام والمسلمین حقجو، مسئول ارتباطات حوزههای علمیه معاونت جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه در سخنان کوتاهی اظهار داشت: برنامهای طراحی شده تا بر اساس آن نمایندگان جامعه مدرسین به دیدار اساتید، بزرگان و شخصیتهای حوزوی رفته و از رهنمودهای آنها بهرهمند شوند.
وی افزود: توصیههای بزرگان در این دیدارها تدوین خواهد شد و در جلساتی که برگزار میشود، از افکار و اندیشههای این بزرگان استفاده خواهد شد.