حجتالاسلام والمسلمین حسین خانی در گفتوگو با حوزهنیوز، درباره اهمیت توجه جامعه به آثار و اندیشههای شهید مطهری، گفت: این که «حضرت امام(ره) آثار شهید مطهری را بدون استثنا آموزنده معرفی میکنند و مقام معظم رهبری در تعبیری بیان داشتهاند که آثار شهید مطهری مبنای فکری نظام جمهوری اسلامی است»، برای اهمیت توجه به آثار این استاد شهید کافی است.
معاون تهذیب حوزههای علیمه افزود: اگر مبنای فکری نظام جمهوری اسلامی را آثار استاد مطهری تبیین میکند و این آثار بدون استثنا قابل استفاده است، به این نتیجه میرسیم که طلاب میبایست، در تبیین مبنای نظام فکری باید انس بیشتری با آثار شهید مطهری داشته باشد.
* نقش طلاب در ترویج اندیشههای شهید مطهری
وی به نقش طلاب در ترویج اندیشههای این استاد شهید در جامعه اشاره کرد و گفت: برای ترویج این اندیشهها در جامعه، نخستین کار این است که خود طلاب با آثار شهید مطهری انس داشته باشند تا بتوانند محتوای این اندیشهها را به زبان امروزی و مطابق با مسائل جامعه، به نسل جوان منتقل کنند.
حجتالاسلام والمسلمین حسینخانی با تأکید بر این که آثار شهید مطهری زمان دار نیست، خاطرنشان کرد: آثار و اندیشههای استاد مطهری به گونهای دارای جامعیت است که با گذشت چند سال، کهنه نمیشود؛ به گونهای که بسیاری از مباحث مطرح شده در این آثار، مرتبط با مسائل امروز جامعه است.
وی افزود: ابتدا باید با مسائل روز آشنا شویم و برای برطرف کردن آنها، با جستوجو در آثار شهید مطهری، پاسخ سؤالات را پیدا کنیم.
* اجرای طرح مطالعاتی آثار شهید مطهری در حوزه
معاون تهذیب حوزههای علیمه در ادامه، به فعالیتهای حوزه در نشر افکار واندیشههای شهید مطهری در میان طلاب اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترین کارهایی که ، برای ترویج افکار واندیشههای استاد مطهری درمیان طلاب انجام شده، برگزاری طرح سیر مطالعاتی آثار شهید مطهری است که بر اساس آن، طلاب در طول تحصیل شش ساله خود، یک دور آثار شهید مطهری را مطالعه میکنند.
وی درباره نحوه اجرای این طرح اظهار داشت: در قالب این طرح طلبه، پس از مطالعه هر کتاب از شهید مطهری، با حضور در جلسه استاد مربوطه، رفع اشکال میکند و پس از آن نیز امتحانی از آن گرفته میشود. این کار زمینه خوبی برای آشنایی سیستماتیک و نظام مند طلاب با آثار و اندیشههای این استاد شهید میشود.
حجتالاسلام والمسلمین حسین خانی افزود: البته در سال گذشته، برنامه فشرده تابستانی سیر مطالعاتی آثار شهید مطهری نیز برگزار شد و طلاب با شرکت در این طرح، با تعداد زیادی از آثار این استاد شهید آشنا شدند و امید است این طرح، علاوه بر قم در استانهای دیگر نیز اجرا شود.
* تاکید بر الگو گیری طلاب از مشی شهید مطهری
وی در ادامه تصریح کرد: در آثار، سخنان و زندگی شهید مطهری، نکات آموزنده فراوانی برای همه مردم، به ویژه طلاب وجود دارد که از جمله آنها، سخن خود استاد شهید است که فرموند: « من از نوشتن بدون درد متنفرم»؛ طلاب باید با تأسی از این استاد، کارهای علمی و پژوهشی خود را در راستای، برطرف کردن دردی از جامعه انجام دهند.
معاون تهذیب حوزههای علیمه با تأکید بر این که بدون داشتن چنین روحیهای، از مشی شهید مطهری دور شدهایم، گفت: بهترین درسی که طلاب از زندگی شهید مطهری به دست میآورند این است که ایشان در سخنان و نوشتههای خود بدون دغدغه نسبت به جامعه، کار نکردند؛ بنابراین، انجام پژوهش، سخنرانی و تدریس، بدون توجه به مشکلات جامعه، خلاف مشی استاد مطهری است.