پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 278500
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۱

همه نگاه‌ها به حوزه است وحوزه نیز باید با توجه به امکانات و فرصت‌هایی که دراختیار دارد در این عرصه‌ها وارد شود و علوم اسلامی را جایگزین علوم غربی نماید.

به گزارش حوزه‌ نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه، شب گذشته در مراسم گرامیداشت سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری که در مدرسه علمیه حقانی فم برگزار شد در تبیین دلایل قدر نهادن به مقام شهید مطهری و گرامیداشت یاد و خاطره آن شهید اظهار داشت:‌ شهید مطهری عالم  به زمان بود؛ به این معنی  که مبنا و مبادی علم و علوم را در اختیار داشت و از این علوم در حل مسائل معاصر بهره می‌برد.

رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه با بیان این که برخی دانش‌ زیادی دارند ولی از آن برای حل مسائل و رفع نیازهای معاصر استفاده نمی‌کنند، گفت:‌ استاد مطهری  با همه توانایی که در فقه، فلسفه و علوم اسلامی داشت، توانست نیازهای معاصر را بفهمد و خوب هم پاسخ دهد.

این استادحوزه و دانشگاه با تأکید بر این که طلاب نباید خود را در آثار شهید مطهری متوقف کنند، ادامه داد:‌ آثار شهید مطهری برای این است که ما معارف و اندیشه‌های این استاد را بیاموزیم و روش منطق فقه دین را فرا بگیریم و به وسیله آن بتوانیم مشکلات جدید جامعه را حل کنیم.

وی با بیان تاریخچه‌ای از پیدایش روشن‌فکری در جهان اظهارداشت:‌ روشن‌فکری پدیده‌ای  است که مانند دیگر پدیده‌های جدید، از غرب وارد ایران شد و این گونه مطرح شد که عقل برای حل مسائل جهان است و نیازی به دین و وحی نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین خسرو پناه افزود: این تفکر در قرن 19 میلادی به شدت گرفتار الحاد شد و تفکرات ماتریالیستی و سوسیالیستی مطرح گردید و دین و وحی، به حاشیه رفت. پس از جنگ جهانی اول و دوم، با گرایش مردم به معنویت، این جریان، به روشن‌فکری لیبرال تغییر ماهیت داد و در این تفکر، دین تنها در مسائل فردی و دور از مسائل اجتماعی و سیاسی بود.

رئیس موسسه حکمت و فلسفه درباره ورود این جریان به کشور اظهار داشت:‌ پس از این که تعدادی از دانشجویان ایرانی،‌برای ادامه تحصیل به فرانسه رفتند، با بازگشت به کشور، دلیل عقب‌ماندگی ایران را همانند غرب،‌در دین معرفی کردند،بنابراین افرادی که وارد سیستم حکومتی کشور شده بودند، یا با دین به صورت جدی مبارزه ‌کردند و یا به دنبال کنار گذاشتن دین از سیاست بودند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ادامه داد: در زمان پهلوی، روشن‌فکری الحادی شرق‌گرای مارکسیستی در دانشگاه‌ها و روشن‌فکری غرب‌گرا نیز در بدنه دولت شکل گرفت.

وی با اشاره به حضور شهید مطهری در اوایل دهه سی در دانشگاه، ادامه داد: آیت‌الله مطهری با توجه به این که شاگرد امام(ره) بود،‌ با روشن‌فکران غرب گرای موجود در بدنه دولت ارتباطی نداشت،‌ولی با جریان روشن‌فکری شرق‌گرای مارکسیستی و جریان روشن‌فکری دینی ارتباط داشت و در جلسات آنها شرکت می‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه با بیان این که شهید مطهری در مقابله با روشن‌فکری سوسیالیست، با نقد کردن مبانی فلسفی آنها، با آنان مقابله کرد افزود: در روشن‌فکری دینی، کار را بسیار ظریف دنبال می‌کرد و در برابر آنها، اسلام جامع‌نگر و اجتهادی خود را مطرح می‌ساخت.

وی با بیان این که, مهندس بازرگان و در کنار او دکتر شریعتی به دنبال آشتی دین با علوم طبیعی بودندکه در این مسیر دچار التقاط شدند، ادامه داد: شهید مطهری در این میان معرفت دینی جامع‌نگر و دربرگیرنده مسائل فردی و اجتماعی که گرفتار التقاط نمی‌شود را معرفی کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: مطهری، به عقل، علم و دین اهمیت می‌داد و در مباحث علمی خود،‌ به تمام دین توجه می‌کرد و این گونه نبود که گزینشی عمل نماید و یا در تبیین آن دچار التقاط شود.

سخنران این مراسم در ادامه با تأکید بر این که جامعه ما، به شدت به وجود شخصیت‌هایی چون مطهری نیاز دارد که اسلام جامع‌نگر خالص را معرفی نماید، ادامه داد: امروز عرصه‌هایی است که نیاز به پاکسازی علوم غربی که در دانشگاه‌ها و مراکز علمی ما درحال ترویج است دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه افزود:‌ همه نگاه‌ها به حوزه است وحوزه نیز باید با توجه به امکانات و فرصت‌هایی که دراختیار دارد در این عرصه‌ها وارد شود و علوم اسلامی را جایگزین علوم غربی نماید.

خاطرنشان می‌شود: در ادامه این مراسم،‌ جلسه پرسش و پاسخ با حضور این استاد حوزه ودانشگاه برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha