پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

دبیر هشتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت با بیان این که 170 مقاله داخلی و خارجی به دبیرخانه همایش ارسال شده است، از برگزاری این همایش در تیرماه سال جاری و با حضور شرکت کنندگان داخلی و خارجی، در تهران خبرداد.

به گزارش حوزه نیوز، حجت الاسلام والمسلمین سید مسعود پورسیدآقایی عصر امروز در جمع خبرنگاران با اعلام خبر برگزار این همایش، اظهارداشت: هشتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت با موضوع «هنر زمینه ساز» 15 و 16 تیر ماه امسال، مصادف با «15 و 16 شعبان المعظم» در سالن همایش‌های بین المللی صدا و سیما در تهران و با حضور اندیشمندان ایرانی و خارجی، استادان، محققان حوزه و دانشگاه و مسئولان کشوری و لشگری برگزار می‌شود.

وی با بیان این مطلب که این همایش در چهار محور «زمینه سازی فرهنگی»، «هنر زمینه ساز»، «هنر موعودگرا» و «راهبردها و راهکارهای نهادهای هنری» برگزار می‌شود، اظهارداشت: پژوهشگران تا یکم خرداد ماه امسال فرصت دارند مقالات خود را به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.

حجت الاسلام والمسلمین پورسیدآقایی، افزود: محور اول همایش (زمینه سازی فرهنگی) در چهار بخش «شاخص‌های فرهنگی در جامعۀ زمینه ساز»، «نهادهای فرهنگی و زمینه سازی»، «وضعیت فرهنگی موجود و زمینه سازی» و «رسالت نهادهای فرهنگی در ایجاد جامعۀ زمینه ساز» برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: محور دوم همایش (هنر زمینه ساز) نیز در چهار بخش «مبانی و اهداف هنر زمینه ساز»، «شاخص‌های هنر زمینه ساز»، «هنر انقلاب اسلامی و هنر زمینه ساز» و «بررسی نسبت آثار هنری پس از انقلاب با زمینه‏سازی» برگزار می‌شود.

دبیر هشتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت خاطرنشان کرد: همچنین محور سوم (هنر موعودگرا) در چهار بخش «مبانی و اهداف هنر موعودگرای غرب»، «هنرهای نمایشی (تئاتر و سینما) و موعودگرایی»، «شعر، ادبیات داستانی و موعودگرایی» و «هنرهای تجسمی و موعودگرایی» برگزار می‌شود.

وی گفت: محور چهارم این همایش (راهبردها و راهکارهای نهادهای هنری) نیز در چهار بخش «راهبردها و راهکارهای ایجاد جامعه زمینه ساز»، «راهبردهای دستیابی به هنر زمینه ساز» و «راهبردها و راهکارهای حفظ فرهنگ انقلاب» برگزار می‌گردد.

حجت الاسلام والمسلمین پورسیدآقایی عنوان کرد: یكی از مهم‏ترین فعالیت‏های مؤسّسۀ آیندۀ روشن (پژوهشکده مهدویت) برگزاری همایش‏های بین المللی دکترین مهدویّت است كه از طریق همكاری مشترك معاونت پژوهشی، معاونت بین‏الملل و سایر بخش‏های این مؤسّسه اجرا می‏شود.

وی افزود: دبیرخانۀ همایش بین‏المللی دکترین مهدویّت با وجود تمرکز دبیرخانه در یک واحد، اما وظایف و عملکرد آن همواره بینابخشی بوده است و شامل کمیته‏های مختلفی از جمله کمیته علمی، کمیته اجرایی، کمیته اطلاع‏رسانی و کمیته پشتیبانی می‌باشد؛ هر ساله این همایش با همکاری سازمان‏ها و نهادهای حوزوی و دانشگاهی برگزار می‏شود که برخی از نهادهایی که امسال با همایش همکاری دارند، عبارت اند از: معاونت آموزش حوزه‌های علمیه، مجمع جهانی تقریب مذاهب، مجمع جهانی اهل بیت(س)، حوزه هنری، جامعه المصطفی العالمیه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی.

حجت الاسلام والمسلمین پورسیدآقایی خاطرنشان کرد: پس از پایان همایش هفتم و انتخاب موضوع همایش هشتم، جرقّه‏های فعّالیت هشتمین همایش در دبیرخانه کلید خورد و در اولین قدم، طی یک ماه اقدام به طراحی و چاپ بروشور و پوستر فراخوان مقالات شد و سپس دبیرخانه اطلاع‏رسانی همایش در دو سطح عمومی و رسانه‏ای انجام شد که در بخش اطلاع‏رسانی عمومی؛ دبیرخانه همایش با استفاده از بانک اطلاعات دانشگاه‏ها، حوزه‏های علمیه، مراکز علمی، پژوهشی و فرهنگی کشور و نیز بانک اطلاعات محققان و صاحبان مقالات گذشته همایش؛ اقدام به ارسال و توزیع پوستر و بروشور همایش به آن مراکز (بالغ بر پنج هزار پوستر و بروشور) کرده است.

دبیر هشتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت عنوان کرد: در بخش بین‏الملل همایش، مقالات رسیده به دبیرخانه تاکنون 70 مقاله است که از این تعداد 10 نفر خانم و 60 نفر مرد هستند که از این تعداد 45 نفر دارای مدرک دکترا، 20 نفر کارشناسی‏ارشد و پنج نفر دارای تحصیلات حوزوی هستند.

وی با اشاره به میهمانان خارجی این همایش گفت: مهمانا‏ن غیرایرانی همایش امسال از 17 کشور آمریکا، انگلستان، کانادا، لیتوانی، ایتالیا، یونان، فرانسه، مالزی، مغرب، اندونزی، هند، عراق، لبنان، پاکستان، کنیا، آرژانتین و مصر هستند.

حجت الاسلام والمسلمین پورسیدآقایی اظهار داشت: در بخش مقالات داخلی نیز 100 مقاله به دبیرخانه رسیده است که از این تعداد 52 نفر دکترا، 27 نفر کارشناسی‏ارشد، 11 نفر کارشناسی و 10 نفر حوزوی هستند که به لحاظ جنسیت هم 35 نفر خانم، 47 نفر مرد و 18 مقاله به صورت مشترک به نگارش درآمده است و بالاترین آمار شرکت‏کنندگان از استان‏های تهران، اصفهان، خراسان رضوی و قم هستند.

وی افزود: همچنین تاکنون چهار پیش‏نشست علمی در دانشگاه‏های سوره تهران، هنر تهران، مدرسه اسلامی هنر قم، پژوهشگاه فرهنگ و هنر حوزه هنری تهران برگزار شده است و در همین راستا دیدار با علما هم در دستور کار همایش قرار گرفت و تاکنون با آیت الله العظمی نوری همدانی و حضرت آیت الله علوی گرگانی دیدار صورت گرفته است.

* مهدی یاوران شناسایی و تجلیل می‌شوند

دبیر هشتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت درباره فعالیت‌های کمیته فرهنگی و هنری این همایش گفت: تولید تیزر همایش، طراحی پوستر ساخت تندیس همایش و پیگیری اجرای برنامه ویژه هنری در آیین افتتاحیه و اختامیه همایش (اجرای سرود به سه زبان و یا نقالی مهدوی) از مهم ترین برنامه‌های این کمیته است؛ این کمیته برای معرفی و انتخاب مهدی یاوران برتر کشور در زمینه‌های تبلیغ، هنر (فیلم، شعر، ادبیات، هنرهای تجسمی)، نشر (ناشر و مولف)، پژوهش (موسسه پژوهشی و پژوهشگر)، رسانه (مطبوعات مکتوب و دیجیتال، صوتی و تصویری، آنلاین، پایگاه خبری، خبرنگار، عکاس و ...)، نوآوری و خلاقیت‌های مهدوی و ... با نهادها، سازمان‌ها و موسسه‌های علمی و پژوهشی کشور در حال رایزنی و تبادل نظر است تا مهدی یاوران برتر در حوزه‌های مختلف مشخص شوند تا در این همایش از آنها تجلیل و قدردانی شود.

حجت الاسلام والمسلمین پورسیدآقایی اظهارداشت: نهادهای مختلف برای معرفی مهدی یاوران برتر می‌توانند موسسه‌ها و افراد پیشنهادی خود را به کمیته فرهنگی و هنری هشتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت با تلفن 7840904 با پیش شماره 0251 اطلاع دهند؛ نشانی این کمیته قم، خیابان شهدا، کوچه 23، پلاک 5، ساختمان شماره 1 موسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت) است.

گفتنی است؛ علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این همایش و استفاده از مقاله‌های سال‌های گذشته می‌توانند به پایگاه اطلاع رسانی همایش بین المللی دکترین مهدویت به نشانی www.mahdaviat-conference.com مراجعه کنند و یا در قم با تلفن 7833714 با پیش شماره 0251 تماس بگیرند. نشانی دبیرخانه دایمی این همایش نیز قم، خیابان شهدا، کوچه 25، پلاک 27، ساختمان شماره 2 موسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت)، است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha