پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

طلاب جوان باید در انتخاب افراد به عنوان دوست و راهنما دقت کنند تا گرفتار انسان های متمایل به رهبانیت که سر به کوه و بیابان می گذارند و یا شبانه به قبرستان ها می رو ند و یا افراد بی توجه به عبادات نشوند؛ زیرا اینها هردو خطرناک اند.

به گزارش حوزه نیوز، حضرت آیت الله سبحانی، امروز چهارشنبه 13 اردیبهشت ماه در آغاز درس خارج اصول خود، که در مسجد اعظم قم برگزارشد با بیان روایتی از پیامبر اکرم(ص)، اظهارداشتند: در وجود انسان، دشمنی به نام هوا و هوس  وجود دارد که غالبا مورد غفلت آدمیان قرار می گیرد وخطرات جبران نشدنی برای آدمی به وجود می آورد.

ایشان با بیان اینکه در قرآن از انواع «نَفْس» سخن به میان آمده است،  افزودند: خدای متعال در قرآن بعضی از نفس ها را می ستاید و برخی  دیگر را دور از رحمت خود می داند.

 این مرجع تقلید تصریح کردند: مزاج انسان از بدو خلقت  به هوا و هوس و معنویت آمیخته است؛ کشمکش بین این دو قدرت در وجود انسان همواره برقرار است؛ انسانی موفق است که بتواند بین این دو نیرو توازن و برابری ایجاد نماید .

*ضرورت برقراری توازن بین هوا و هوس و معنویت

معظم له با بیان اینکه هنر انسان باید ایجاد توازن بین هوا و هوس و معنویت باشد، ادامه دادند: انسان همیشه تلاش کند تا بین این دو نیرو توازن و همسانی برقرار نماید و اگر این توازن ایجاد نشود، به افراط و تفریط کشیده خواهد شد؛ در حالی که دین اسلام، رهبانیت و جدایی از اجتماع را نمی پسندد.

حضرت آیت الله سبحانی خاطرنشان کردند: همانطوری که نباید با افراط خاص به طرف معنویت رفت، از دشمنی هوای نفس نیز نباید غافل شد.

این مرجع تقلید در ادامه خطاب به طلاب جوان گفتند:  اوائل دوران طلبگی خیلی حساس است؛ بنابراین طلاب جوان باید در انتخاب افراد به عنوان دوست و راهنما دقت لازم را داشته باشند تا گرفتار انسان های متمایل به رهبانیت که سر به کوه و بیابان می گذارند  و یا شبانه به قبرستانها می رو ند و یا افراد بی توجه به عبادات نشوند؛ زیرا اینها هردو خطرناک هستند و بهترین روش و منش، همان برقراری توازن بین بین هوا و هوس و معنویت است .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha