به گزارش حوزه نیوز، حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی، صبح امروز در دومین نشست معاونین آموزش و پژوهش مدیریتهای استانی که در سالن همایشهای اردوگاه یاوران مهدی(عج) برگزار شد، با تأکید بر جایگاه پژوهش در حوزه، اظهار داشت: باید طلاب را به انجام پژوهش در موضوعات مختلف تشویق کنیم.
مدیر حوزههای علمیه خواهران افزود: ترویج پژوهش در حوزه، امری ضروری است و باید با نشان دادن نیازهای موجود در جامعه به طلاب، انگیزه برای فعالیتهای علمی و پژوهشی در راستای پاسخگویی به این نیازها، اقدام گردد.
وی درباره نقش اساتید در ترویج روحیه پژوهش در میان طلاب و تقویت آن، گفت: پیش از این که اساتید در این عرصه بتوانند تأثیر گذار باشند، باید خود را در این عرصه تقویت کنند و مهارتهای لازم پژوهشی را به دست آوردند.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی با بیان این که مسئولان پژوهشی حوزههای علمیه باید از اساتید در انجام فعالیتهای پژوهشی؛ سهمخواهی کنند، ادامه داد: امکانات پژوهشی بسیار کمتر از آن است که ما را به وضعیت مطلوب در این زمینه برساند، ولی نبایداز ظرفیتها و امکانات موجود هم غافل شویم.
وی افزود: مسئولان پژوهشی همچنین میتوانند با همکاری با نهادهایی چون سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان تبلیغات اسلامی و...، که در عرصه پژوهش برنامههای مختلفی دارند، مرتبط شوند و از آنها برای تقویت خود استفاده کنند.
مدیر حوزههای علمیه خواهران با بیان این که اگر طلاب نسبت به دستآوردها و نتایج پژوهشهای خود آشنا شوند، با نشاط بیشتری در این عرصه وارد میشوند، گفت: مسئولان مربوطه باید کاری کنند که طلاب نتایج و دستاوردهای کارهای پژوهشی خود را ببینند؛ در این شرایط، با نشاط بیشتری به کارهای علمی و پژوهشی خود ادامه میدهند.
وی با تأکید بر این که برای پژوهش، زمان و سطح علمی خاصی ملاک نیست و طلاب تمامی پایههای تحصیلی میتوانند تحقیق و پژوهش کنند، گفت: برخی معتقدند که برای انجام پژوهش در حوزه، نیاز به اجتهاد است، در حالی که در پایههای اول و دوم طلبگی نیز باید پژوهشهایی متناسب با توان طلاب، انجام شود.
حجتالاسلام والمسلمین جمشیدی در ادامه، توجه به نیازهای موجود را در پژوهش ضروری دانست و اذعان داشت: پژوهشهایی که در حوزه انجام میشود، باید بر اساس نیازهای جامعه باشد. در این شرایط، با توجه به ظرفیتهایی که در حوزه وجود دارد، میتوان آینده درخشانی برای حوزه، در عرصه پژوهش انتظار داشت.