پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 278979
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۸:۲۳

جایگاه خانواده وجنسیت در نظام آموزشی مطلوب حوزه با حضور مدیران مدارس علمیه خواهران سراسر کشور در قم بررسی شد.

جایگاه خانواده در نظام آموزشی حوزه بررسی شد

به گزارش حوزه‌نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد در دومین روز از اجلاسیه سراسری مدیران مدارس حوزه‌های علمیه خواهران که در اردوگاه یاوران مهدی (عج) قم برگزار شد در تبیین توانایی‌های آموزشی نظام قدیم و جدید حوزه‌‌‌های علمیه اظهار داشت: از جمله نکات مهم در این عرصه مدارک حوزوی است که کارآمدی و کارایی بانوان را در جامعه مطلوب می‌کند و باعث عزت‌مندی آنها می‌گردد.

وی با بیان اینکه در نظام آموزشی باید  جنبه‌‌های مختلف فردی و اجتماعی طلاب در نظر گرفته شود خاطرنشان کرد: در برنامه‌هایی که برای طلاب در نظر گرفته می‌شود باید شخصیت فردی، موقعیت خانواده و وضعیت اجتماعی آنها لحاظ شود تا برنامه‌ها جامع باشد.

این استاد حوزه، در ادامه با بیان این که حوزه به سمت نتیجه‌گرایی حرکت می‌کند اظهار داشت: اینکه ما به جای نتیجه گرایی به عمل‌گرایی گرایش داشته باشیم اشکال بزرگی در سیستم است.

وی خاطرنشان ساخت:برای چنین اقداماتی نیاز به تحقیقات میدانی گسترده‌ای است که نقش تبلیغی طلاب در عرصه‌های مختلف از جمله خانواده بررسی شود.

مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات زنان  با بیان این که مدیران مدارس‌مان باید به اندازه اختیارات خود نسبت به تقویت طلاب برای حضور در عرصه های مختلف آماده باشند ادامه داد: باید با برنامه‌ریزی‌های کارشناسی شده فضای پاسخ‌گویی به شبهات و در برطرف کردن نیازهای جامعه را در میان طلاب و مدرسه ایجاد کنیم.

وی در ا دامه به وظیفه بانوان طلبه نسبت به اخلاق سیاسی اظهار داشت: طلبه باید در خانواده افراد جامعه‌پذیر تربیت کند و همسر و اطرافیانش رانسبت به اخلاق سیاسی ملزم نماید.

حجت الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد همچنین به تفاوت‌های موجود در روحیات دختر و پسر برای پذیرش آموزش و تربیت گفت: بر اساس پژوهش‌های صورت گرفته نور فضای آموزشی و نحوه تدبیر و بسیاری از مسایل آموزشی در میان دختران و پسران متفاوت است بنابراین باید این مسائل در آموزش‌های ما مدنظر قرار بگیرد.

وی نقش طلبه در خانواده را یکی از مهمترین عرصه‌های زندگی او دانست و خاطرنشان ساخت: متاسفانه به جای اینکه در نظام آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان متاهل شرایط موردنیاز را فراهم کنند و آنان را تشویق به این عرصه نماییم آنها را از مدرسه اخراج و مدارس شبانه که محیط نامناسبی برای اوست می‌فرستند در حوزه نباید شبیه این مشکلات به وجود آید.

این استاد حوزه خاطرنشان ساخت: سیستم آموزشی حوزه باید نسبت به خانواده حساسیت داشته باشد و ارزش‌های  خانواده را برای طلاب حفظ نماید.

وی با بیان این که در حفظ ارزش‌های اسلامی به نفع خانواده اهمیت چندانی داده نمی‌‌شود بیشترین ظرفیت تبلیغی حوزه را خانواده معرفی کرد و گفت: انحصار عرصه‌های تبلیغ را به ایام تبلیغی اشتباه است؛ یکی از مهمترین ظرفیت‌های تبلیغی خانواده  و خویشاوندان می‌باشد از این رو باید طلاب را برای انجام وظیفه در این عرصه تجهیز نمود و تغییر را به متن زندگی طلاب وارد کرد.

مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات زنان تصریح نمود: نظام آموزشی حوزه‌های علمیه خواهران باید بر اساس تقویت این عرصه مهم تبلیغی باشد.

وی در ادامه به دیگر عرصه‌های تبلیغی اشاره نمود و گفت: حضور در عرصه‌هایی چون امداد و پرستاری، خانه سالمندان و کودکان بی‌سرپرست عرصه‌های تبلیغی هستند که حضور بانوان طلبه در آن نقش زیادی در ترویج و حفظ ارزش‌های اسلامی دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از وظایف طلاب مدیریت‌های فرهنگی است که مدارس یا باید آموزش‌‌های کافی را در این عرصه به طلاب ارایه کنند یا این که دغدغه این کار را در آنها به وجود آورند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha