پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حجت‌الاسلام والمسلمین خسرو شاهی گفت: تعامل و همکاری حوزه‌های علمیه و مدارس آموزش و پرورش کاری منحصر به فرد است.

به گزارش خبرنگار سرویس استان‌های حوزه نیوز، حجت‌ الاسلام والمسلمین خسرو شاهی مدیر حوزه‌ علمیه استان تهران در مراسم تجلیل از روحانیون و مدیران فعال مدارس وابسته به حوزه(امین) ‌که در تالار اجتماعات آموزش و پرورش منطقه 19 تهران برگزار شد،‌با مثبت ارزیابی کردن طرح «مدارس امین» اظهار داشت:‌ یکی از خصوصیات انقلاب اسلامی ایران حاکمیت علما و اساتید دانشگاه و حوزه و تعامل و همکاری این دو قشر است.

وی با اشاره به آرایش بی‌نظیر علمی حوزوی در سطوح کلان نظام ادامه داد: رهبر فرزانه انقلاب یک شخصیت علمی و حوزوی برجسته دنیای اسلام است همچنین سران قوا و مسئولین و نمایندگان مردم در مجلس نیز هرکدام در کسوت استادی حوزه یا دانشگاه، مشغول خدمت به کشور بوده که این تعامل سازنده، عامل مهمی در پیشرفت و تعالی جامعه است.

مدیر حوزه علمیه استان تهران افزود: اگر بخواهیم در دنیا حرف اول را زده و بر قدرت‌های بزرگ چیره گردیم باید دست در دست هم و با وحدت وهمدلی عمل کنیم.

وی با تاکید بر لزوم نهادینه شدن فرهنگ تعامل و همکاری حوزه‌ها با مراکز آموزشی یادآور شد:‌حضور روحانیون در مدارس و آموزش‌های دینی باعث خواهد شد که دانش‌آموزان خود را در مقابل خداوند متعال و دین مسئول بدانند و آن موقع است که در سایه تحقق این همکاری به قله‌های پر افتخار دست خواهیم یافت.

حجت ‌الاسلام والمسلمین خسروشاهی کار حوزویان را ادای تکلیف و وظیفه شرعی در قبال جامعه خواند و تصریح کرد:‌ بودجه یک دانشگاه درجه سه در یکی از شهرستان‌ها بیشتر از کل بودجه حوزه‌های علمیه تهران است ولی روحانیون و طلاب ما با ایثار و از خودگذشتگی تکلیف خود در قبال جامعه، بویژه جوانان را به خوبی ایفا می‌نمایند.

وی در پایان، حضور روحانیون در مدارس را علاوه بر افزایش فرهنگ دینی و معارف اسلامی باعث رشد نبوغ و خلاقیت‌ها و افزایش بهره‌وری دروس دیگر دانش‌آموزان عنوان کرد و گفت: امیدواریم با افزایش تعامل بین آموزش و پرورش و حوزه‌های علمیه، شاهد حضور هرچه بیشتر و پررنگ‌تر دانش‌آموزان در عرصه فعالیت‌های دینی و معنوی بوده و زمینه‌های تحقق هرچه زودتر آرمان‌های اسلامی نیز فراهم شود.

در ادامه این همایش حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی مدیر امور استان‌های معاونت تبلیغ و آموزش‌های کاربردی حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به نقش سازنده روحانیون در شکل‌گیری شخصیت معنوی دانش‌آموزان در مدارس گفت:‌ تمامی علوم، منشأ الهی دارند و معلمان زبردست می‌توانند با پیوند و ایجاد ارتباط بین علوم و آموزه‌های دینی و خدا شناسی، دانش‌آموزان را در کنار یادگیری درس‌ها به سوی معنویت و کمال سوق دهند.

وی ادامه داد:‌در دنیای امروز که انواع شبهات اعتقادی و هجمه‌های فرهنگی از هر سو دانش‌آموزان ما را هدف قرار داده است،‌حضور مستمر و پر رنگ روحانیون و طلاب در مدارس، نقشی سازنده و تاثیرگذار در ساختار شخصیتی و رشد معنوی آنان خواهد داشت.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی تشکیل مدارس امین در سطح کشور را با برکت دانست و اظهار داشت:‌ یکی از مهمترین نکاتی که اهمیت و جایگاه ویژه این مدارس را روشن می‌کند. حساسیت شبکه‌ها و رسانه‌های معاند دشمن نسبت به ایجاد مدارس حوزوی امین و حضور روحانیت در بین جوانان و نوجوانان است که نشان از موفقیت این طرح و ناکام شدن دشمن از هجمه‌های فرهنگی است.

وی رشد و پیشرفت امروز کشور را مرهون دانشمندانی دانست که در همین محیط‌های معنوی و علمی تحصیل کرده‌اند و نمونه بارز آن دانشمندان هسته ای کشور هستند که با میانگین 30 سال سن، علم و معنویت را در کنار هم و در چنین محیط‌هایی آموخته اند و این ناشی از فضای نورانی است که ‌انقلاب اسلامی در جامعه ما ایجاد کرده است.

مدیر امور استان‌های معاونت تبلیغ حوزه‌های علمیه کشور در پایان با تقدیر از تلاش‌های مدیریت حوزه استان تهران و مدیران آموزش و پرورش گفت: مسئولیت و امکاناتی که امروز در اختیار ماست امانتی الهی است که باید از آن‌ها در ترویج و تبلیغ دین اسلام بهره‌گیریم و مدیران مدارس نیز وظیفه دارند آنچه توان آن‌هاست در راه ترویج دین و تربیت معنوی جوانان و نوجوانان استفاده نمایند.

سید علی یزدی خواه،‌مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران نیز در ابتدای این همایش با تشریح اهداف طرح تشکیل مدارس امین در آموزش و پرورش گفت: رویکرد و روح نهفته در سند تحول در آموزش و پرورش برپایه معنویات و پرورش بوده و توجه ویژه‌ای در این سند به موضوعات دینی و تربیتی دانش‌آموزان شده است.

* افزایش مدارس علمیه در تهران

وی ادامه داد:‌امسال توانسته ایم مدارس امین در تهران را به 20مدرسه فعال ارتقا داده و امیدواریم با برنامه‌ریزی و مساعدت آموزش و پرورش و حوزه علمیه، سال آینده 120 مدرسه امین دیگر را در تهران ایجاد کنیم.

 یزدی خواه با انتقاد از کمبود روحانی در مدارس شهر تهران گفت: در مجموع 2هزار و 650 مدرسه دولتی و 2هزار مدرسه غیر دولتی در تهران وجود دارد و تنها 1200 روحانی برنامه‌های این مدارس را پوشش می‌دهند که این تعداد بسیار کم بوده و شدیدا نیازمند حضور روحانی در سایر مدارس شهر هستیم.

وی افزود: آموزش و پرورش تهران تا امروز با بیش از 20 موسسه حوزوی در سطوح مختلف همکاری دارد که بصیرت افزایی، ‌شبهه زدایی و همکاری در اردو‌ها عمده اموری هستند که مورد تعامل با این موسسات است.

یزدی‌خواه خواستار فراهم‌سازی شرایط برای حضور روحانی در تمام مدارس تهران شد و تصریح کرد: در فضایی که دشمنان ما دائم در صدد تخریب مبانی دینی و فساد انگیزی در جامعه هستند. حضور مستمر و آگاهانه روحانیت در بین نسل جوان و به ویژه نوجوان برای دفع فتنه دشمن و افزایش بصیرت موثر است.

مدیر کل آموزش و پرورش استان تهران در پایان حضور حداکثری مردم در انتخابات مجلس نهم را یکی از کارهای ثمربخش روحانیون عنوان کرد و گفت: حضور فزاینده مردم نسبت به دوره قبل انتخابات مجلس به ویژه در تهران حاصل بصیرت افزایی و روشنگری روحانیت بود که بخشی از آن نیز محصول کار ثمر بخش طلابی است که در مدارس آموزش و پرورش و در بین دانش‌آموزان به تبلیغ امور دینی، مسائل سیاسی و بصیرت افزایی اهتمام می‌ورزند.

گفتنی است در پایان این همایش از مدیران نمونه و روحانیون موفق در سطح مدارس مناطق 22گانه تهران تجلیل به‌عمل آمد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha