چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

حضرت آیت الله صافی گلپایگانی با تاکید بر لزوم حفاظت از محیط زیست، گفتند: باید فرهنگ حفظ محیط زیست در بین مردم ترویج شود.

به گزارش حوزه نیوز، حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی در دیدار مدیر و مسئولان اداره کل حفاظت از محیط زیست استان قم، مسأله محيط زيست و استفاده مردم از نعمت‌هاي خداوند را، مسأله مهمي برشمرده و گفتند: معارف دين و هدايت‌هاي اهل بيت عليهم السلام، تأكيد زيادي بر اين  مسئله دارد كه مردم بايد طوري از نعمت‌ها استفاده كنند كه موجب نگراني و زحمت ديگران نشوند تا همگان بتوانند از اين نعمت‌ها منتفع شده و سود ببرند.

ایشان با اشاره به خطبه 167 نهج‌ابلاغه، افزودند: انسان بايد در استفاده از نعمت‌ها، خير و مصلحت جامعه و منفعت همه مردم وآسايش آنها را رعايت كند.

معظم له بیان داشتند: بايد همه مردم مواظب باشند كه محيط اطراف خود را كه پُر از نعمت‌هاي الهي است، پاك نگهدارند؛ چرا كه خداوند مي‌فرمايد:«إِنّ اللهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ»؛ يعني طهارت و پاكي در همه چيز است؛ همه جا صحرا، هوا، زمين، آب و ... بايد پاك باشد تا مردم جامعه بتوانند با آسايش كامل زندگي كنند و از نعمت‌هاي خداوند بهره ببرند.

این مرجع تقلید، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، گفتند: يكي از نكات مهمي كه قرآن كريم به آن اشاره دارد اين است كه اگر شهري پاك باشد، خداوند متعال به آن شهر محصول خوب مي‌دهد و نعمت‌هاي خودش را سرازير مي‌كند: «وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبه»، و «الَّذِي خَبُثَ لَا يَخْرُجُ إِلَّا نَكِداً» (اعراف 58) و اما شهري كه ناپاك و خبيث باشد، بركت ندارد.

حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی افزودند: شهر اسلامي شهري است كه نظيف و پاكيزه، و از چيزهايي كه اسباب تنفر اجتماع مي‌شود، به دور باشد.

ایشان بیان داشتند: در اسلام، مالكيت خصوصي اشخاص محترم است، ولي در اصل همه چيز در مالكيت خدا است، لذا تصرفاتي كه انجام مي دهيم بايد مرضيّ خداوند متعال باشد.

معظم‌له ادامه دادند: هركسي بايد زندگي و تصرفات خود را در نعمت‌هاي خداوند طوري انجام دهد كه موجب زحمت ديگران نشود.

این مرجع تقلید اضافه کردند: برخي نعمت‌هاي خداوند اختصاص به شخص خاصي ندارد، به طور مثال، هوا مال همه است؛ كسي نمي‌تواند هوا را به بهانه اين‌كه ملك شخصي است، آلوده كند، بلكه بايد در طبيعت طوري تصرف كند كه هوا براي همه قابليت استفاده و انتفاع داشته باشد.

ایشان با تأکید بر لزوم حفاظت از محیط زیست، اظهار داشتند: بايد در راستای حفظ محيط زيست و تأكيد دين اسلام و دستورات اهل بيت «عليهم السلام» بر پاكي و پاكيزگي محيط، فرهنگ سازي شود؛ به‌طوری که نويسندگان در این خصوص كتاب بنويسند و وعّاظ دعوت دين به پاكي را تبليغ نمايند.

حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی ادامه دادند: بايد فرهنگ حفاظت از محيط زيست را در بين مردم ترويج داد، و بر اساس دعوت و هدايت‌هاي دين رفتار کرد.

ایشان در پایان تصریح کردند: باید فرهنگ ما طوري شود كه همه براساس پاكي و نظافت زندگي كنيم و به گونه‌ای در طبيعت و محيط اطراف تصرف نماييم كه موجب آزار و زحمت ديگران نشویم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha