یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

راه درست دستیابی به معرفت الهی و شناخت خدا تنها از طریق اهل‌بیت(علیهم‌السلام)است زیرا ریشه تمامی خوبی‌ها ائمه اطهار(ع) هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین دکتر رفیعی، پیش از ظهر امروز در همایش «نقش دفاع از ولایت در خطبه فدک حضرت زهرا(س)»، ضمن گرامیداشت سالروز میلاد حضرت فاطمه (س)، اظهار داشت: مراسم امروز دومین همایش درباره حضرت فاطمه(س) است که سال گذشته، نخستین همایش آن با سخنرانی حضرت آيت‌الله صافی گلپایگانی برگزار شد.

دبیر علمی این همایش با اشاره به نقش حضرت زهرا(س) در دفاع از امامت و ولایت، اظهار داشت: حضرت زهرا (س) نخستین مدافع ولایت و شهیده این راه است که رسماً دربرابر حکومت غاصب وقت ایستاد و در خطبه‌ای، با محکوم کردن دستگاه خلافت، از امامت حضرت علی(ع) دفاع نمودند.

وی با بیان این که حضرت زهرا(س) در این خطبه، به دو شکل درباره امامت سخن گفته‌اند، خاطرنشان کرد: نخستین حمایت ایشان، حمایت از امامت بصورت عام است. به این معنی که این بانوی بزرگوار، بعد از بیان فلسفه نماز، حج، زکات و... بیان می‌دارند که امامت منشأ وحدت جامعه است.

حجت‌الاسلام رفیعی با اشاره به روایات فراوانی که در مکتب تشیع درباره امامت آمده است، اظهار داشت: راه درست دستیابی به معرفت الهی و شناخت خدا تنها از طریق اهل‌بیت(علیهم‌السلام)است و ریشه تمامی خوبی‌ها نیز ائمه اطهار هستند.

مسئول مدرسه ادیان و تاریخ مجتمع عالی امام خمینی(ره) ادامه داد: حضرت زهرا(س) در ادامه خطبه خود، به امامت خاص حضرت امیرالمومنین(ع) و معرفی ایشان می‌پردازد. این بانوی بزرگ که سال‌ها با حضرت علی(ع) زندگی کرده و تمام حالات او را می‌داند خانه‌نشینی حضرت امیر(ع) را گوشزد می‌کند.

وی به ویژگی های حضرت علی(ع) در کلام حضرت صدیقه کبری(س) اشاره کرد و افزود: حضرت در این خطبه در معرفی حضرت علی(ع) بیان می‌دارند که علی(ع) تمام وجود و تلاشش برای خداست. خوابیدن به جای پیامبر(ص)، رسیدن به فقرا، زخمی شدن در جنگ احد و...، همگی نشان دهنده تلاش این حضرت در کسب رضای خداوند است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی، تلاش در پیاده کردن امر خدا در جامعه را مهمترین هدف حضرت علی در کلام حضرت زهرا(س) معرفی کرد و گفت: برای حضرت علی(ع) فرزند، برادر، کمیل و... تفاوتی نداشت، او تنها به فکر اجرای قوانین الهی بود و در این راه، کوتاهی نمی‌کرد.

وی خاطرنشان کرد: نزدیک بودن به پیامبر(ص) ویژگی دیگر حضرت امیرالمومنین(ع) است که در کلام حضرت فاطمه(س) در مسجد النبی(ص) مطرح شد. حضرت زهرا(س) می فرماید «علی به پیامبر(ص) نزدیک تر از همه شماست که همراهی این حضرت با رسول اکرم(ص) در همه حال، گواه این مطلب است.»

این استاد حوزه به دیگر ویژگی های حضرت امیر(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت در میان صحابه رسول اکرم(ص) از همه بالاتر و برتر و آقای همه بود؛ به گونه ای که صحابه و برترین‌های جامعه در تفسیر قرآن، در میدان جنگ، در علم و...، به حضرت اقتدا می کردند و از او می آموختند.

وی افزود: حضرت علی(ع) همواره در رکاب پیامبر آماده بود؛ به گونه ای که در خندق، بدر، احد، حضور در مأموریت‌ها و... آمادگی محض در اطاعت از رسول اکرم(ص) را داشت؛ هرچند دارای خانواده  و فرزندان خردسال بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی خیرخواهی را ویژگی دیگر امیرالمومنین(ع) برشمرد و در ادامه افزود: حضرت زهرا(س) در ادامه سخنان خود در خطبه فدکیه جدیت و تلاش همیشگی آن حضرت را معرفی می‌کنند.

وی در پایان خطاب به طلاب اظهار داشت:‌ طلاب باید با سیره و سخنان اهل‌بیت(علیهم‌السلام)‌ به ویژه خطبه فدکیه و خطبه‌های نهج البلاغه آشنایی یابند و در حد توان آنها را حفظ کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha