به گزارش خبرگزاری حوزه از خراسان حجت الاسلام و المسلمين فرجام در نشستي با اعضاي دبيرخانه تبليغ مطهر، با بيان اين مطلب افزود: شهيد مطهري نسبت به مخاطبان و دانشهاي لازم و مورد نياز يك مبلّغ، از جامعيت برخوردار ميباشد كه به همين جهت بهترين نمونه مبلّغ به لحاظ جامعيت است.
وي خاطرنشان كرد: اين شهيد والا مقام هم در عرصه منبر سنتي، هم در زمينه پرورش نيروهاي توانمند فكري و هم در عرصه تبليغ در مجموعههاي دانشگاهي و نخبگان، موفق بود.
وی در ادامه با بيان اين كه بايد بين مديريت حوزه علميه به عنوان نهاد پذيرش و آموزش طلبه و نهادهايي كه متكفل به كارگيري و بهرهمندي از آنان هستند، ارتباط وسيع كاري باشد و نيازسنجي انجام شود، ابرازداشت: با اين تعامل ميتوان نيازهاي يك نهاد تبليغي را در عرصه آموزشي لحاظ نمود.
وي با اشاره به اجرايي شدن طرح تفسير قرآن كريم در حوزه علميه خراسان، توضيح داد: در اين طرح، يك طلبه در طول دوران تحصيل تا مقطع خارج، يك دوره كامل قرآن را با رويكرد تفسيري ميگذراند كه در نتيجه، اين طلبه در عرصه تبليغ خيلي موفقتر خواهد بود.
دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان همچنين يادآورشد: طرح آموزش مهارتهاي دهگانه از ديگر برنامههايي است كه در اين حوزه در حال اجرا ميباشد و طلاب از پايه 1 تا 10 و مقطع خارج اصول و فقه با مهارتهايي چون روشهاي مطالعه، تحقيق، تقريرنويسي، رايانه و ... آشنا ميشوند.
وي در ادامه با اشاره به انجام كارهاي مختلفي كه متوليان متعدد و هم عرض يكديگر انجام میدهند، گفت: خوشبختانه در حوزههاي علميه چنين اتفاقي نيافتاده؛ در حالي كه يكي از نقشههاي شوم حكومت پهلوي، موازي سازي با حوزههاي علميه بوده است.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان با اشاره به استقبال رئيس قوه قضائيه براي طراحي و تأسيس رشته تخصصي قضا در حوزه علميه خراسان گفت: كارشناسان قضائي معتقدند كه دانشآموختگان حوزه علميه قابل مقايسه با ساير دانشآموختگان دانشگاهي نيستند و اصلاً تخصص قضا مربوط به حوزههاي علميه است.
حجت الاسلام و المسلمين فرجام تصريح كرد: اين غير قابل مقايسه بودن و برتري دانشآموختگان حوزوي به خاطر موازي كاري نبودن در اين مراكز است.
وي در ادامه با بيان اين نكته كه بايد مراقب بود تبليغ دين از چارچوب حوزويان آشنا به دين، خارج نشود، به نقش صدا و سيما، رسانههاي مجازي و ... اشاره كرد و ابرازداشت: بايد معرفي چهرههاي تبليغ با در نظر گرفتن «ليتفقهوا في الدين» و «لينظروا...»، باشد.
وی با بيان اين كه اگر تبليغ دين از يك كانون و مجموعه هدايت شود، برنامهريزي براي جامعيت تبليغ، رفع مشكلات و موازي كاري، نيازسنجي و برنامه ريزي براي رفع نيازها و ... به خوبي انجام خواهد شد، تأكيد كرد: در صورتي كه اين مركزيت وجود داشته باشد، تبليغ، جامع خواهد شد و خواهد توانست همه بخشها را پوشش دهد.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان از برگزاري مراسم تجليل از برترينهاي آموزشي و پژوهشي در حوزه علميه خراسان خبر داد و خاطرنشان كرد: ميتوان در اين مراسم، از مبلغان برتر هم با هماهنگي و همكاري دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي، تقدير نمود.
در اين نشست، معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي ضمن ارائه گزارشي از روند برگزاري جشنواره تبليغ مطهر از سوي اين معاونت، ابرازداشت: اين جشنواره در چهار بخش اهل قلم، سخنوران، فضاي هنري و عرصه مجازي برگزار ميگردد.
*دومین دوره جشنواره تبلیغ مطهر در مشهد
حجت الاسلام سيدمحمد عيسي نژاد با اشاره به برگزاري مراسم دومين دوره اين جشنواره در 28 ارديبهشت ماه جاري در مشهد، اظهارداشت: اين جشنواره با نام شهيد مطهري به عنوان نماد علمي و شخصيتي خطه خراسان و يكي از نظريه پردازان جهان تشيع، نامگذاري شده است.
وي با اشاره به ضرورت بهرهمندي از منبر سنتي، يادآور شد: در كنار اعزام مبلغ در فصول مختلف، مبلغان اين معاونت در ايام مختلف به صورت تخصصي اعزام ميشوند و به پرسشهاي مردم پاسخ مي دهند.
معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي، شناسايي، ساماندهي و استفاده از ظرفيتهاي تبليغ دين، فعال سازي فعاليتهاي بالقوه در اين زمينه، نخبه سازي و چهره سازي در اين عرصه، هم افزايي سازمانهاي تبليغي، جريان سازي تبليغ و ... را از جمله مأموريتهاي اين معاونت عنوان كرد.