به گزارش سرويس استان هاي خبرگزاری حوزه، در این فراخوان با اشاره به این که این همایش بهمن ماه سال جاری برگزار می شود، از اندیشمندان و فرهیختگان دعوت شده تا با ارسال مقالات خود، در اين فراخوان شركت نمايند.
بنابر اين گزارش، مدرسه علمیه نرجس (س) به بهانه دومین سالگرد ارتحال استاد طاهایی، یکی از پیشکسوتان امر تعلیم و تربیت دینی در جامعه زنان، فراخوان «آثار تعلیم و تربیت دینی، الزامات و چالش ها» را با محورهای اهمیت و ضرورت تعلیم و تربیت دینی، بسترها و لوازم تعلیم و تربیت دینی ، روشها و راهکارهای مناسب برای انتقال مفاهیم و ارزشها ، استاد طاهائی و تعلیم و تربیت ، آسیب شناسی و چالشهای تعلیم و تربیت در مقاطع مختلف اعلام می کند.
این گزارش می افزاید: در نخستين بخش با عنوان «اهمیت و ضرورت تعلیم و تربیت دینی»، مقالاتي با موضوعاتي همچون «فلسفه تأکیدات اسلام به علم آموزی»، «اهمیت و ضرورت رشد خلاقیت و درک عمیق آموزههای دینی»، «زیان ها و پیامدهای سطحی نگری در تعلیم و تربیت»، «ضرورت و شیوههای تعیین الگوی پیشرفت علمی- فرهنگی با تأکید بر علوم دینی»، «ضرورت و شیوههای حفظ اصالتها و ریشه ها در نظام تعلیم و تربیت» و «ضرورت شیوههای صحیح حفظ هویت ملی در نظام تعلیم و تربیت» مورد ارزيابي قرار خواهد گرفت.
بر اساس این گزارش، براي مقالات بخش «بسترها و لوازم تعلیم و تربیت دینی»، عناويني چون «استفاده از ظرفیتهای ملی، مذهبی، فرهنگی، هنری، ورزشی و اقتصادی در انتقال مفاهیم»، «نقش الگوها و نخبگان در فراهم سازی بسترهای مناسب برای تعلیم و تربیت دینی»، «نقش محیط و دوستان در تعلیم و تربیت دینی»، «نقش خانواده در تعمیق و فهم درست آموزه های دینی»، «طراحی نظام مطلوب در تعلیم و تربیت»، در مقاطع مختلف تحصیلی، حوزوی و دانشگاهی و نيز موضوع «تربیت مجریان مستعد و لایق» براي اين فراخوان دريافت خواهد شد.
همچنين، براي بخش «روشها و راهکارهای مناسب برای انتقال مفاهیم و ارزشها»، مقالاتي با موضوع «بهرهمندی از روشهای تدریس اثربخش»، «لزوم ارزیابی اصلاح و روزآمدی روش های تعلیم و تربیت» و «ارائه الگوهای صحیح طراحی نظام مطلوب در تعلیم و تربیت (در مقاطع مختلف تحصیلی، حوزوی و دانشگاهی)» فراخوان شده است.
در بخش ديگر فراخوان مقاله با عنوان «استاد طاهائی و تعلیم و تربیت»، به موضوعاتي همچون «استاد طاهائی و پایه ریزی نظام آموزش دینی برای زنان مسلمان»، «آسیب شناسی فرهنگی تربیتی از دیدگاه استاد طاهائی»، «استاد طاهائی و استفاده از روشهای نو و کارآمد در تعلیم و تربیت»، «استاد طاهائی و فراهم سازی بسترهای مناسب برای تعلیم و تربیت»، «استاد طاهایی و تربیت معلمان و مجریان متعهد و لایق» و «استاد طاهایی و طراحی نظام مطلوب در تعلیم و تربیت» در مقاطع مختلف تحصیلی اشاره شده و از نويسندگان خواسته شده تا در اين زمينه مقالات خود را ارائه نمايند.
بر اساس اين گزارش، در بخشي با عنوان «آسیب شناسی و چالشهای تعلیم و تربیت در مقاطع مختلف» مقالاتي با موضوع «آسیب شناسی برنامه ریزی»، «آسیب شناسی محتواهای آموزشی»، «نارسائی و تعارض در ارائه متون و محتواهای دینی» و « ضرورت تحول در کتابهای درسی » در مقاطع تحصیلی، حوزوی و دانشگاهی مورد ارزيابي قرار خواهد گرفت.
بر اساس اطلاعيه اين فراخوان، مقالات ارسالي ميبايست علمی- پژوهشی و برای اولین مرتبه ارائه و تاکنون در فراخوان یا نشریه دیگری چاپ یا شرکت داده نشده باشد و در صورتی که اثري در جشنواره حائز رتبه گردد، حقوق آن متعلق به پژوهشکده نرجس(عليها السلام) خواهد بود.
همچنين گفتنی است مقالات باید حداقل 15 صفحه و حداکثر 30 صفحه یک رو و 250 کلمه بوده و با نرم افزارWord 2007 و با فونت Mitra در اندازه 15 تایپ و لوح فشرده آن همراه مقاله به دبیرخانه همایش به نشاني مشهد، انتهای خیابان دانش غربی، مدرسه علمیه نرجس (عليها السلام) کدپستی: 9135914113 ارسال شود و یا متن کامل مقاله به آدرس اينترنتي www.tahaie.org و www.tahaie.com و www.tahaie.net ارسال گردد.
همچنین گفتني است، پژوهشگران میتوانند در زمینههای فوق طرحهاي پيشنهادي خود را در قالب نقاشی، عکس، انیمیشن و ... ارائه دهند.
لازم به ذكر است، مهلت ارسال چکیده مقالات 31/3/91 و مهلت ارسال آثار 10/7/91 ميباشد ، ضمن آن که نتايج اوليه مورخ 10/11/91 اعلام خواهد شد.