مدیر حوزه علمیه خوزستان در گفتگو با خبرنگار سرویس استانهای خبرگزاری حوزه، با اشاره به این که یکی از مسایل مهمی که این روزها، مورد تاکید خاص مقام معظم رهبری نیز هست، بحث حجاب و صیانت از حریم عفاف و حیا در جامعه اسلامی است، اظهار داشت: این بحث از منظر دینی و با عنایت به آیات و روایات از اهمیت و جایگاه خاصی در آموزه های اسلامی برخوردار است، به گونه ای که این مهم خود نقش اساسی در تربیت انسانی و تعالی جامعه دارد.
وی افزود: حجاب نشانه ای از وجود عفاف و حیا در جامعه است و لذا مختص به زنان هم نیست چه آن که هم مردان و هم زنان مخاطب آموزه های دینی در این خصوص هستند.
حیا و عفت نشانه تعالی جامعه است
امام جمعه موقت اهواز با تاکید بر این که جامعه با حیا و با عفت، جامعه ای متعالی و سالم است، خاطرنشان کرد: اگر به جوامعی که ضدیت با حجاب دارند یا این که نسبت به آن بی تفاوت هستند را بنگریم، متوجه می شویم که خلا حجاب در آن ها توام با چه آسیب ها و آفاتی برای آن جامعه بوده و چه خطرات عظیمی را به همراه داشته است.
وی گفت: امروز در جوامع غربی که مدعی هستند رفاه کامل را برای مردم خود به ارمغان آورده اند مشاهده می کنیم که دغدغه ها و نگرانی های فرهنگی و اجتماعی تا چه حد در بین آن ها جدی و ملموس است که این دغدغه ها و نگرانی ها عموما ناشی از کم توجهی به امر حجاب است.
بن بست غرب در غوغای ابتذال و بی خانوادگی!
این استاد حوزه و دانشگاه همچنین یادآور شد: آمارها نشان می دهد، از هم گسیختگی نهاد خانواده در جوامع غربی ، هویت آن ها را به خطر انداخته به گونه ای که امروز بزرگترین سیاست مداران و برجسته ترین متفکران غربی به ویژه در حوزه علوم انسانی بر این نکته تاکید کرده و می کنند که غرب حقیقتا به بن بست رسیده است.
وی اضافه کرد: همین چند وقت پیش بود که یکی از اندیشمندان مطرح غربی در مصاحبه ای رسما اعلام کرده بود آینده از آن شرقی هاست و غرب به جهت آن که نهاد خانواده را در درون خود از هم پاشیده می بیند، به بن بست رسیده است؛ طبعا از هم پاشیدگی نهاد خانواده در غرب به خاطر لجام گسیختگی فرهنگی و بی توجهی مردمان دیار غرب به مساله عفت و حیاست.
حجاب، مصونیت بخش است نه محدودیت آفرین
حجت الاسلام و المسلمین حاجتی همچنین تاکید کرد: این در حالی است که از منظر آموزه های دینی ما ، حجاب نه عامل محدودیت بلکه عامل مصونیت است.
وی افزود: انسان بالطبع به واسطه غرایز خدادادی که درون اوست، یک سری نیازهای دارد از جمله در زمینه مسایل جنسی که اگر از این غرایز حفاظت کرده و از نیازهای خود در مسیر درست و متعادلش استفاده کند، قطعا به رشد و سعادت حقیقی دست می یابد اما اگر لجام گسیخته درباره آنها عمل کند، نتیجه می شود همان چیزی که امروز در غرب مشاهده می کنیم.
عضو شورای حوزه علمیه استان خوزستان بیان داشت: بی شک حجاب از جمله عواملی است که این غرایز و نیازها را متناسب با فطرت آدمی تعدیل کرده و از هویت انسانی حفاظت می کند.
ضرورت حضور تبلیغی حوزویان در مدارس
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص رسالت و کارکردهای حوزویان در مقابله با معضل بدحجابی در جامعه تصریح کرد: یکی از رسالت های حوزویان و حوزه های علمیه برنامه ریزی مناسب به منظور حضور فکری و فرهنگی در سطح مدارس آموزش و پرورش و برقراری ارتباط تبلیغی با دانش آموزان دختر و پسر در مقاطع مختلف تحصیلی است.
امام جمعه موقت اهواز افزود: حوزه های علمیه باید بیش از پیش بر اساس سیاست گذاری ها و برنامه های مدون روی موضوع تبیین عفاف و حجاب در مدارس کار کنند.
شبکه تبلیغی؛ یک طرح موفق در خوزستان
وی همچنین گفت: به لطف الهی و با درایت و حمایت های آیت الله جزایری، نماینده ولی فقیه در استان و همکاری و تعامل همه مسئولان شبکه تبلیغی در مدارس شهر اهواز با عنوان «طرح معراج» به مرحله اجرا در آمده است که در این خصوص حدود 200 تن از برادران طلبه و نیز 90 بانوی طلبه حضور دارند.
پاسخ به 30 هزار سوال و شبهه دانش آموزی
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که بیش از 250 مدرسه آموزش و پرورش در اهواز تحت پوشش این طرح قرار دارند، بیان داشت: تاکنون در قالب اجرای این طرح، به بیش از 30 هزار سوال دانش آموزان دختر و پسر اهوازی از سوی طلاب پاسخ داده شده است.
وی افزود: یکی از چالش های مهم ما در بحث حجاب به ویژه در رابطه با نوجوانان و جوانان این است که باید بتوانیم به درستی و با بهره گیری از شیوه مناسب، اهمیت و ضرورت حجاب را برای آن ها تبیین و توجیه کنیم.
تعارف را کنار بگذاریم!
حجت الاسلام و المسلمین حاجتی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که مخاطرات فرهنگی دشمن از طریق فضای سایبری و ماهواره ها را باید جدی گرفت، ابراز داشت: ما نباید فرمایشات و رهنمودهای مقام معظم رهبری در طول این سال ها مبنی بر جدی بودن تهاجم ، شبیخون و ناتوی فرهنگی را مورد غفلت قرار دهیم؛ قطعا در این خصوص نیاز به کار جهادگونه است و با تعارفات و کارهای مقطعی کاری از پیش نمی رود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: حوزه های علمیه با ظرفیت های مناسبی که در اختیار دارند باید در بحث نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب با ساماندهی لازم و برنامه ریزی پیش بیایند و فلسفه احکامی که در این باب مطرح شده را برای نسل جوان به خوبی بیان کنند.
زنان غربی با حجاب می شوند ، برخی زنان ما....!
این صاحب نظر مسایل فرهنگی در ادامه با اشاره به بازگشت بشر امروز به دین و معنویت گفت: امروز شاهدیم که بسیاری از زنان تحصیلکرده غربی و یا هنرپیشگان بی حجاب کشورهای مسلمان ، رو به انتخاب حجاب آورده اند و اگر امروز بعضا ما در داخل چالش هایی در بحث حجاب و عفاف می بینیم ، این ها ریشه در بی برنامگی ها و عدم توجه ها دارد.
وی با اشاره به دغدغه و رسالت علمای دین در برخورد با مظاهر بدحجابی در جامعه تصریح کرد: علما وظیفه خود می دانند که به مسئولان در قبال بدحجابی ها هشدار و تذکر بدهند تا آنان به وظایف خود در این باره به درستی عمل کنند.
دولت به دغدغه متدینین توجه کند
مدیر حوزه علمیه خوزستان تاکید کرد: مقابله جدی با بدحجابی ها ، خواست قاطبه امت حزب الله و شهید پرور است و مسلما دولت برخی کارها را در این باره می تواند انجام دهد و ما چشم انتظار هستیم که این انتظارات را بر آورده سازد.
تاکید بر قاطعیت نیروی انتظامی
وی همچنین خواستار قاطعیت هر چه بیشتر نیروهای انتظامی در برخورد با عوامل ساماندهی شده بدحجابی در سطح شهرها شد و گفت: مشخص است که برخی مانکن ها که اقدام به بدحجابی می کنند، بر اساس برنامه و خواست دشمن ،دست به این هنجارشکنی ها می زنند که بی شک باید با آن ها برخورد لازم و قاطعانه را داشت.