پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حجت الاسلام و المسلمین جواد گلپایگانی گفت: مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی توجه خاصی به امر ایجاد و توسعه حوزه های علمیه نه تنها در ایران بلکه در خارج از کشور داشتند.

فرزند مرحوم آیت الله گلپایگانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: ایشان در زمان حیاتشان به ساخت حوزه های علمیه در داخل کشور اهتمام داشتند، ضمن آن که در عرصه بین الملل نیز در کشورهایی چون پاکستان، سوریه و لبنان نیز دستور احداث ساختمان حوزه‌های علمیه و تشکیل حوزه و جذب طلبه را دادند و در این عرصه ها نیز انصافا موفق هم بودند.

وی افزود: آن عالم فقید، در شهر گلپایگان حوزه علمیه‌ای تاسیس کردند که برکات آن کماکان وجود دارد و طلاب فراوانی نیز در آن تربیت یافته اند.

تولیت مدرسه علمیه گلپایگان همچنین ادامه داد: گلپایگان از دیرباز مهد علم و فضیلت و پرورش بزرگان علمی

بوده است.

وی اضافه کرد: از گذشته در گلپایگان و مناطق اطراف چون خوانسار طلبه ها  مشغول تحصیل در مقدمات بودند و بعدها نیز برای ادامه تحصیل به نجف اشرف مهاجرت می کردند که برخی از آن ها صاحب رساله شده و به مقام مرجعیت می رسیدند.

حجت الاسلام و المسلمین گلپایگانی گفت: شهر گوگرد که زادگاه ابوی ما می باشد، مدرسه علمیه بسیار کوچکی داشت.

وی گفت: مرحوم والد در اراک از جمله شاگردان ممتاز آیت‌الله العظمی حائری بود که پس از آن که این مرجع بزرگ شیعه به قم مهاجرت کرد و حوزه مقدس قم را بنیان نهاد، طی نامه ای از پدر ما دعوت به حضور در این شهر مقدس کرد.

وی خاطرنشان کرد: آیت الله العظمی گلپایگانی در قم از مقربین مرحوم آیت الله العظمی حائری شد و با توجه به این‌که بسیاری از دوستداران علم و عمل و سلک روحانیت در منطقه گوگرد بودند،‌کم کم افرادی از این دیار برای طلبه شدن به قم آمدند و در برهه ای 90 طلبه ساکن قم اهل گوگرد بودند و این‌ها همه از وجود مرحوم والد ما بهره مند می شدند.

تولیت مدرسه علمیه گلپایگان گفت: به جهت استعدادی که در منطقه بود و توجهی که به سلک روحانیت در میان مردم وجود داشت، آیت الله العظمی گلپایگانی تصمیم گرفتند مدرسه ای در گلپایگان بنا کنند و همان ایام به بنده دستور دادند نقشه‌ای برای ساخت مدرسه تهیه کنم و قطعه زمینی نیز از سوی یکی از خیرین به این منظور اهدا شد.

وی افزود: مدرسه علمیه گلپایگان شامل قسمتهای مختلفی از جمله کتابخانه و تجهیزات رفاهی جهت استفاده طلاب است که تاکنون فعالیت های ارزنده ای در آن انجام شده ، ضمن آن که امسال هم موافقت شد طلاب تا پایه 5  در همین مدرسه به تحصیل ادامه دهند.

حجت الاسلام و الملسمین گلپایگانی با اشاره به این که هم اکنون حجت ‌الاسلام والمسلین غروی مدیریت مدرسه را به عهده دارد و حضرت آیت‌الله صافی گلپایگانی نیز مخارج مالی مدرسه را تامین می‌کنند، بیان داشت: این مدرسه علمیه تحت نظر مرکز مدیریت حوزه های علمیه اداره می‌شود.

وی ضمن ابراز خرسندی از فعالیت طلاب مدرسه در سطح مدارس آموزش و پرورش شهرستان و نیز حسینیه ها و تکایای شهر اظهار داشت:  در حال حاضر طلاب مدرسه در مدارس حضور یافته و علاوه بر اقامه نماز جماعت به بیان مسائل شرعی و احکام می پردازند و در برخی ادارات و اماکن امامت جماعت را بر عهده دارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی از ابتدایی که اقدام به تاسیس مدارس علمیه می کردند از جمله در گلپایگان دغدغه شان این بود آموزش و امتحانات مدارس به سبک جدید باشد.

تولیت مدرسه علمیه گلپایگان ادامه داد: ایشان همچنین تاکید داشتند طلابی در این مدارس حضور داشته باشند که از نظر اخلاقی و  رفتاری و پوششی در سلک روحانیت به تمام معنا باشند، لذا به لطف الهی در این مدرسه طلاب این گونه هستند و مقید به نماز جماعت، قرائت قرآن، نماز شب و معنویات هستند.

حجت الاسلام و المسلمین جواد گلپایگانی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ویژگی ها و شاخصه های طلبه نمونه بیان داشت: طلبه نمونه طلبه ای است که در طول مدت تحصیل از فرصت ها استفاده کرده و وقت را مغتنم بشمارد و حداکثر استفاده را از برنامه های درسی ببرد.

وی افزود: طلبه تا زمانی که به مدارج بالای علمی دست نیافته باید تمام هم و غمش متوجه تحصیل باشد و در ضمن از نظر اخلاقی نیز به تهذیب نفس اهتمام داشته باشد.

فرزند آیت الله العظمی گلپایگانی، همچنین تصریح کرد: طلبه‌ای که می‌خواهد در آینده الگویی برای دیگران باشد باید از نظر اخلاقی و رفتاری کاملا مهذب شده باشد و از نظر علمی هم به مدارج بالایی برسد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha