پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

حضرت آیت الله سبحانی با تبیین شرایط و ویژگی‌های موفقیت مبلغان گفتند:‌ اگر تنها به سنت‌های گذشته اکتفا کنیم و در این زمینه نوآوری نداشته باشیم تبلیغ ما اثرگذار نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له امروز در جشنواره نوآوری‌های تبلیغ دینی که در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه برگزار شد، با اشاره به شرایط و ویژگی‌های تبلیغ و مبلغ آیه « الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَكَفَى بِاللَّهِ حَسِيبًا » را مورد توجه قرار دادند و گفتند:‌»الذین» در این آیه اشاره به مبلغ است و «یبلغون رسالات‌الله»  اشاره به محتوای تبلیغ است که باید از جانب خدا تبلیغ کنند و محتوا «قال‌الصادق و باقر(ع)» باشد.

ایشان افزودند:‌»یخشون» صفت مبلغ است که باید از خدا بترسد و سخنی بر خلاف رضای خدا نگوید و از گفتن حقایق نترسد ولو دیگران خوششان نیاید.

این مرجع تقلید اظهار داشتند:‌»کفی بالله حسیبا» یعنی خدا بالای سر همه کارها و حسابگر تبلیغ ماست.

* تبلیغ و مبلغ عالی‌ترین مقام است

معظم له در ادامه با بیان این‌که حوزویان نباید صرفاً در مدارس محصور باشند، چرا که جامعه نیاز به تبلیغ دین دارند گفتند: در دوران جوانی علاقه زیادی به تحصیل داشتم و آنها در محرم و صفر تبلیغ می‌رفتم خدمت حضرت امام‌(ره) رسیدم و عرض کردم سفرهای تبلیغی ما را از وظیفه علمی باز می دارد.

ایشان فرمودند:‌ عالی‌ترین وظیفه روحانی تبلیغ است و مارا تشویق کردند به این که تبلیغ عالی‌ترین مقام است.

حضرت آیت الله سبحانی با بیان این‌که ائمه و اهل‌بیت‌(ع) و بزرگان دین، «مبلغ» بودند و این را خدا نصیب ما هم کرده است افزودند:‌ اگر ما بخواهیم به سنت‌های گذشته اکتفا کنیم و نوآوری نداشته باشیم تبلیغ ما اثرگذار نخواهد بود و نوآوری به این معنا نیست که از اصول رویگردان شویم.

ایشان ادامه دادند:‌ باید با حفظ اصول از ابزار‌های دیگر برای شیوه سخن‌ گفتن و محتوا استفاده کنیم.

این مرجع تقلید با بیان این‌که هرگز اصل اسلام قابل تغییر و زوال نیست، اما زمان و مکان در تبلیغ اثر گذار است اظهار داشتند:‌هریک از پیامبران دارای نوآوری در تبلیغ بودند. چون زمان و مکان تغییر پیدا کرده بود نوآوری در لباس با حفظ محتوا روش انبیاء بوده و ائمه‌(ع) نیز از همین راه بهره‌گرفتند.

ایشان با بیان این‌که روش تبلیغی امام‌سجاد(ع) با امام صادق(ع) فرق داشت،‌بیان داشتند:‌امام سجاد(ع) از طریق ادعیه شرعیه، عالی‌ترین معارف را بیان کردند و از همان راه توانستند محتوا را حفظ کنند و امام‌صادق(ع) از اندیشه‌ها و شیوه‌های رایج دیگر استفاده کردند. چون مخاطب و اندیشه‌ها فرق کرده بود.

حضرت آیت الله سبحانی آگاهی بر فرهنگ منطقه، آشنایی به زبان مردم، طبقه‌بندی مخاطبان، طبقه‌بندی محتوا، تواضع، مردم داری و ساده زیستی را از شرائط موفقیت یک مبلغ برشمرد و گفت:‌آگاهی بر فرهنگ حاکم منطقه از اولین شرط موفقیت مبلغ است؛ پیامبر اسلام(ص) وقتی سفرا را برای ارسال نامه به کشور‌ها انتخاب کردند کسانی بودند که در آن منطقه زندگی کرده یا با فرهنگ آن‌ها آشنا بودند.

ایشان تاکید داشتند:‌زبان توده مردم غیر از زبان «فیضیه» و «محل تحصیل» است. همان حقیقتی را که در مدارس یاد می‌گیرند باید با زبان مردم بیان کنید و از نقاط قوت مبلغان موفق، آشنایی به زبان مخاطب خود است.

معظم له با بیان این‌که مبلغ باید مخاطب خود را ببیند و در حد فکر و فهم آن‌ها سخن بگوید، تصریح کرد: باید مبنای فکری فرقه‌هایی را که در حال تبلیغ هستند به درستی بشناسیم و اگر منطق آنها را ندانیم نمی‌توانیم، در تبلیغ موفق شویم.

حضرت آیت الله سبحانی گفتند: تبلیغ ما «فرهنگی» است و کلمه زور و بی‌احترامی در آن نیست. با این حال ذره ای از اصول خود عدول نمی‌کنیم که در این‌صورت زمینه شکست فراهم  می‌شود.

معظم له با بیان این‌که مبلغان باید بیشترین وقت خود را متوجه جوانان کنند، افزودند: باید بدون چشم‌داشت از کسی به وظیفه تبلیغی خود عمل کنیم و اما اگر مردم طبق اخلاص به مبلغین چیزی دادند بپذیریم.

ایشان به ساده زیستی، تواضع و مردم داری مبلغان اشاره کردند و گفتند: وقتی در سال 58 قانون اساسی را می‌نوشتیم که اکثرا بر مجاهدت شهید بهشتی بود، ساده‌زیستی مسئولان را در قانون اساسی گنجاندند که مسئولان ما در زندگی باید همردیف طبقه پایین جامعه باشند.

این مرجع تقلید در پایان، حفظ و توسعه منبر حسینی را مورد تاکید قرار دادند و تصریح کردند:‌منبر حسینی روحیه‌ها را عوض می کند،‌روضه اهل‌بیت(ع) را فراموش نکنید. به وسیله این منبر، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و اسلام «محمدی الحدوث» و «حسینی البقاء» است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha