پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

گفتمان انقلاب اسلامی محور بیداری انقلاب‌‌های منطقه و موجب احیای تمدن و فرهنگ اسلامی شده است.

 به گزارش خبرگزاری حوزه؛ حجت الاسلام والمسلمین علی‌رضا اعرافی، امروز 28 اردیبهشت ماه در هجدهمین اجلاس سالانه اساتید جامعة المصطفی العالمیه، که در سالن مجتمع آموزش عالی مدرسه امام خمینی (ره) قم برگزار شد، ضمن تقدیر از زحمات اساتید، اظهارداشت: از اساتید برجسته حوزه انتظارات گسترده ای می‌رود که سنت‌های دیرینه حوزوی را احیا کنند.

وی با بیان ویژگی‌های اساتید حوزوی و انتظارات حوزه از آنها ، افزود: اساتید حوزوی باید دارای ‌نقش‌های تربیتی، آموزشی و پژوهشی همراه با اخلاق و توام با ابتکارات نوآورانه باشند و نباید از این وظیفه مهم و لحظه ای غافل باشند؛ زیرا کوچکترین غفلت موجب انحراف در مسیر علمی و معنوی طلاب خواهد شد.

*تاکید بر اخلاق محوری

رییس جامعة المصطفی با تاکید بر اخلاق محوری، تصریح کرد: نقش مشاوره ای و راهنمایی و الگو و اسوه بودن اساتید از دیگر مولفه‌های اساتید برتر است که می‌بایست در عرصه شاگردپروری در فضای حوزه، اسوه و الگوی دانش پژوهان باشند.

وی ادامه داد:استاد حوزه باید رفتار و کردارش برای طلاب و دیگران اسوه باشد همچنان که در سیره سلف ما همین طور بوده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: چهارمین خصوصیت اساتید حوزه نگاه آسمانی به تعلیم و تربیت است؛ چرا که در حوزه‌های علمیه ، صرف علم آموزی هدف نیست، بلکه ترویج و تقویت فضای اسلام خواهی در بین طلاب اهمیت ویژه‌ای دارد؛، بر این اساس نگاه حوزه رسالت مدارانه است.

رییس جامعة المصطفی در ادامه با برشماری دیگر ویژگی‌های اساتید، بیان داست : صبر و تحمل در تعلیم و تربیت از دیگر ویژگی‌های اساسی اساتید است؛ البته در این میان باید توجه داشت که آسیب‌های جدی در جهان امروز به عرصه تعلیم و تربیت وارد می‌شود بخصوص در عرصه بین‌الملل این مسئله بیشتر مشاهده می‌شود، همچنین اساتید حوزه باید از شأن و شئون استادی برخوردار باشند.

*اخلاص اساتید حوزه

وی یادآور شد: اساتید باید دانش و علم خود را با اخلاص به دیگران انتقال دهند و خود را در مقابل مادیات پایین نیاورند، همچنان که در نظام اداری ایده‌آل اسلامی کار در مقابل مزد دیده نمی شود، بلکه کار را باید صرفا در مقابل اخلاص و عشق هزینه کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین اعرافی با اشاره به یکی دیگر از خصوصیات اساتید حوزه، افزود : اساتید باید در خلال درس، نکات اخلاقی را بیان کنند و توجه جدی به فراگیری علوم روز داشته باشند و خود را به آن مجهز نمایند، همچنین روحیه انتقاد پذیری را در خود تقویت کنند و در ارائه تحقیقات، افراط و تفریط علمی نداشته باشند.

* ضرورت تأسی به سیره شاگردپروری بزرگان

رییس جامعة المصطفی العالمیه ادامه داد: اساتید می‌بایست برای ارتباط گسترده با طلاب و دانشجویان وقت بیشتری بگذارند تا از این طریق به سیره شاگرد پروری گذشتگان نزدیک شوند.

وی توجه جدی اساتید به ادبیات را ضروری دانسته و گفت: در کنار ادبیات باید زبان عربی نیز مورد توجه قرار گیرد؛ زیرا طلبه هرچه قدر هم فاضل باشد، ولی نتواند عربی صحبت کند، نشانه ضعف حوزه بشمار می‌آید .

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی خاطر نشان کرد: طلاب و شاگردان امروز جامعة‌المصطفی، سفیران آینده در کشور‌های گوناگون هستند و باید با نگاه کلی برای ایجاد شبکه‌های علمی، در سراسر دنیا نفوذ علمی داشته باشند و در کنار این مسئله از مطالعات تطبیقی هم نباید غافل شد .

* وجود 30 هزار پایان‌نامه در المصطفی

وی با بیان اینکه تولید علم در المصطفی یک افتخار است، افزود: وجود نزدیک به 3 هزار پایان‌نامه در المصطفی، افتخاری برای اساتید و گنجینه ای به شمار می‌رود، ولی دارای ضعف‌هایی هم است که باید با بررسی‌های دقیق، موج علمی در دنیا بوجود آورد.

رییس جامعة المصطفی در بخش دیگری سخنان خود با اشاره به گفتمان انقلاب اسلامی، بیان داشت: مشارکت و تدوین اسناد و نظام جامع علمی و آموزشی المصطفی، دریافت انتقادات و پیشنهادات و نقد‌های سازنده می‌تواند کمک شایانی به المصطفی نماید؛ همچنین در حوزه‌های علوم انسانی باید با نگاه ژرف و با تجربه‌های جدید، به گفتمان انقلاب اسلامی در برنامه‌ها ملتزم باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی تصریح کرد: بیداری اسلامی امروز از گفتمان انقلاب برخاسته است و اساتید و تعقیب کنند گان این گفتمان، باید توجه جدی به آن داشته باشند .

* مراقب شیطنت دشمنان باشیم

رییس جامعة المصطفی در پایان با اشاره شیطنت‌های دشمنان تاکیدکرد: دشمنان تلاش می‌کنند با دامن زدن به اختلاف شیعه و سنی، سپری برای توطئه‌های اسرائیل و آمریکا ایجاد نمایند؛ این مسئله خطر بزرگی است و باید مراقب باشیم تا در میدان دشمن، بازی نکنیم و گفتمان انقلاب اسلامی را محور قرار بدهیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha