به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله امامی کاشانی، امشب در سومین مراسم سالگرد ارتحال عالم ربانی حضرت آیتالله بهجت که با حضور نمایندگان بیوت مراجع تقلید، علما، روحانیون، اساتید، طلاب و مردم عالمپرور قم در مسجد اعظم حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به آیه 128 سوره توبه، گفت: خداوند در این سوره یادآور میشود که پیامبری را به نزد مردم فرستاد که مشکلات جامعه برای او سخت است، به فکر همه مردم است تا به ارزش انسانی برسند و با مؤمنین رئوف است.
وی افزود: خداوند متعال در این آیه پیامبر(ص) را توصیف به صفت «حریص علیکم» کرده است. حریص بودن و به فکر مردم بودن پیامبر(ص)، برابر با حریص بودن امامان معصوم(علیهمالسلام) نیز است، چرا که همه آنها از نور واحدهای هستند که به یک شکل به مردم توجه داشتند.
امام جمعه موقت تهران، با اشاره به مقام شامخ علمای دین، خاطرنشان کرد: انسانهای جلیلالقدری نیز در تاریخ پیدا میشوند که به این صفت و ارزش پیامبرگونه میرسند، به گونهای که دارای ولایت و از اولیاءالله به شمار میروند.
آیتالله امامی کاشانی، با ابراز این که همه متفکران اسلامی و غیراسلامی به فطرت انسانی اعتقاد دارند، بیان کرد: انسان، ظرفیتی نهان به نام فطرت دارد که ارزشها در آن نهاده شده است، هرچند که متفکران غربی این ارزشها را بالفعل میدانند، اما نگاه اسلام این است که این ارزشها بالقوه است و اگر درست هدایت و تربیت شود، به ثمره خواهد رسید.
وی با بیان اینکه چگونه افرادی در تاریخ همانند مرحوم آیتاللهالعظمی بهجت به مراحل والای انسانی میرسند، عنوان نمود: به نظر بوعلی سینا، اگر فردی از دنیا اعراض و بیتوجهی کند و از خود بیرون آید و سپس به دنیا نگرد، به یقین به این مراحل نیز خواهد رسید.
امام جمعه موقت تهران با بیان این که حرص به دنیا موجب دوری انسان از هستی میشود، ادامه داد: رضوان الهی، بزرگترین نعمتی است که خداوند به انسان هدیه میکند. آیتاللهالعظمی بهجت، نمونه کامل این نعمت خداوندی بود که حب دنیا و مقام لحظهای در ایشان راه نیافت و ایشان را متزلزل نکرد.
آیتالله امامی کاشانی با بیان این که اگر انسان لذتهای دنیوی را با لذت عبادت جایگزین کند، موجب تأثیرگزاری اطرافیان خواهد شد، ابراز کرد: نماز و عبادت حضرت آیتالله بهجت به گونهای بود که قلب و توجه دیگران را به خداوند نزدیکتر میکرد و اثر ملموسی را بر دیگران بر جا میگذاشت.
وی، با اشاره به قوت علمی این مرحوم، یادآور گردید: با این که شخصیت ایشان را بیشتر در مسائل عرفانی میشناسیم، اما نباید از قوت بسیار در مسائل علمی و احکام شرعی ایشان غافل بمانیم، به حق که ایشان علم و معنویت را در خود جمع کرد.
امام جمعه موقت تهران، در ضمن توصیهای به طلاب، بیان نمود: به برکت انقلاب اسلامی ایران، فضای علمی مناسبی در کشور ایجاد شده است. طلاب تلاش کنند که عمر خویش را در پیچ و خم روزگار هدر ندهند و از این فرصت ناب بهره برند.
آیتالله امامی کاشانی، در پایان، عنوان کرد: خداوند متعال، نعمت بزرگی به نام سلامتی به ما عنایت کرده است، شکر آن را به جا آوریم و تا لحظهای که توان پیمودن داریم، تلاش کنیم تا در این راه ثابت قدم بمانیم.