یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 279834
۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۲

همایش بزرگداشت شیخ صدوق با حضور علماء، شخصیتهای علمی و فرهنگی و طلاب حوزه امام خمینی (ره) سوریه برگزار شد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، در ابتدای این نشست پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، حجت الاسلام والمسلمین بی نیاز نماینده جامعة المصطفی در سوریه طی سخنانی هدف از برگزاری این همایش را بزرگداشت این عالم بزرگ وآشنایی با اندیشه وآثار ایشان به عنوان الگویی در زندگی عنوان نمود.

نماینده جامعة المصطفی در سوریه در ادامه ضمن پرداختن به شخصیت شیخ صدوق گفت: این عالم بزرگ از جمله کسانی است که در تاریخ اسلام از نام و نشان ویژه ای برخوردار است  و آثاری را از خود بجای گذاشته که به عنوان منبع ومرجع  مورد استفاده علماء وفقها قرار می گیرد.

 حجت الاسلام والمسلمین بی نیاز در پایان سخنان خود به بعضی از ویژگی های شیخ صدوق از جمله عشق ایشان به علم ودانش از ابتدای دوران کودکی وتحصیل این علوم نزد علمای بزرگ اسلامی اشاره نمود.

 سپس حجت الاسلام والمسلمین علی خیاط رایزن فرهنگی ایران در سوریه سخنرانی خود را با عنوان: (شیخ صدوق الگوی احساس مسؤولیت) ارائه نمود.

 وی ضمن پرداختن به ویژگی های دوران قرن چهارم که مصادف با ولادت شیخ صدوق است گفت: شیخ صدوق مسؤولیت دفاع از شیعیان وحل مشکلات وشبهات خصوصا" موضوع غیبت امام زمان (عج) در آن زمان را به عهده داشت. وی مبانی فقهی را بر اساس شیوه علمی واستدلالی مطرح می نمود و در جهت تأسیس وتقویت حوزه های علمیه تلاش بسیاری نمود.

حجت الاسلام والمسلمین خیاط به اصل ونسب شیخ صدوق و خانواده و همچنین به خصلت های ویژه ایشان و ضرورت درس گرفتن از زندگانی این دانشمند والا مقام تأکید کرد و به احساس مسؤولیت این دانشمند که باعث تألیف کتاب مهمی همچون کتاب ( من لا یحضره الفقیه)شد،  اشاره نمود.

رایزن فرهنگی ایران در دمشق با اشاره به اخلاص ایشان در عمل واطاعت از اوامر الهی وتقرب ایشان به پرودگار خویش گفت: شیخ صدوق خود را وقف در راه خدا و خدمت به اسلام و احیای دین نمود و اینگونه است که نام ویاد یک شخص تا ابد باقی می ماند.

وی خاطر نشان کرد: با وجود منزلت والای این دانشمند، ایشان هرگز از استفاده از علم ودانش دیگران دریغ نکرد.

در ادامه این همایش، دکتر لبیب بیضون استاد حوزه علمیه امام خمینی (ره) در سوریه به زندگی شیخ صدوق و منزلت و مقام علمی ایشان که سبب شد مرجع شیعیان شود، اشاره نمود.

وی به ابتکار عمل شیخ صدوق در ترتیب احادیث بر اساس موضوعات و همچنین در مورد کتابها و تألیفات وی از جمله کتاب مهم ایشان ( من لا یحضره الفقیه) نیز مطالبی را بیان داشت.

سپس دکتر شیخ حیدر نور الدین استاد حوزه علمیه امام خمینی (ره) و رئیس گروه علوم قرآن و حدیث جامعة المصطفی در سوریه بحثی را با عنوان "نمونه هایی از آرای قرآنی شیخ صدوق" و همچنین آرای علمی شیخ صدوق درمورد قرآن کریم اشاره نمود.

شیخ سامر عبید استاد حوزه علمیه نیز در باره روایات ذکر شده در کتاب (من لا یحضره الفقیه) شیخ صدوق مطالبی را مطرح نمود. درپایان این گردهمائی حاضران دقایقی را به پرسش و پاسخ پرداختند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha