جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

در نشستی با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، آسیب‌های موجود در برنامه‌های مطالعاتی مستشرقان در علوم قرآنی و اسلامی بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه،‌ حجت الاسلام والمسلمین مؤدب، در میزگردی علمی در پیش نشست همایش قرآن ومستشرقان که پیش از ظهر امروز در سالن شهید عارف‌الحسینی مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، به تبیین آسیبب‌های مطالعاتی مستشرقان در علوم قرآنی و اسلامی پرداخت.

رییس انجمن قرآن پژوهشی حوزه علمیه قم افزود: با مطالعه آثار مستشرقان در حوزه علوم قرآنی، آسیب‌هایی را در روش مطالعاتی آنها می‌بینیم که نشان دهنده دوری آنها از منابع اصیل و تفصیلی اهل‌بیت(علیهم‌السلام) است.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که مستشرقان با حوزه معرفتی اهل‌بیت(علیهم‌السلام) فاصله دارند، افزود: برای این که پژوهش‌های آنها درست و بر اساس عقل و استدلال باشد، باید این بیگانگی نسبت به تعالیم اهل‌بیت(علیهم‌السلام) برطرف شود و نگاه آنها درست شود.

وی با اشاره به نمونه‌هایی در این عرصه اظهار داشت: از جمله مسائلی که مستشرقان به آن بسیار پرداخته‌اند، بحث جمع‌آوری قرآن است. شبهات گسترده‌ای که در این عرصه وجود دارد،‌ نشان می‌دهد که آنها با تعالیم اهل‌بیت(علیهم‌السلام) آشنا نیستند.

حجت الاسلام والمسلمین مؤدب در پایان با تأکید بر این که حوزه می‌تواند با حضور در این عرصه، اشتباهات آنها را اصلاح کند، پیشنهاد داد: اگر مستشرقان دعوت شوند و به صورت رو در رو، مباحثی در حوزه‌های مختلف قرآن و معارف آن رد و بدل شود، تأثیر زیادی در اصلاح روند پژوهش‌ها و مطالعات آنها دارد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha