جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 279872
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۱

یکی از اساتید اخلاق حوزه، در سخنانی در جمع طلاب، به تبیین ویژگی‌های مؤمنان و شیعیان راستین پرداخت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد نقی مجتهدی در سلسله درس‌های اخلاق اسلام با موضوع ویژگی‌های مؤمنان و شیعیان راستین که در مرکز تخصصی شیعه‌شناسی حوزه علیمه قم برگزار شد، با اشاره به آیات 2 تا 4 سوره مبارکه انفال، به تشریح ویژگی‌های مؤمنان در این آیه پرداخت.

وی، نخستین ویژگی مؤمنان در این آیات را ذکر معرفی کرد و گفت: مؤمن باید همواره در یاد خدا باشد؛ به این معنا که همواره خدا در یاد انسان باشد؛ البته ذکر لفظی هم کارساز است و موجب انس گرفتن انسان با خدا می‌شود.

این استاد اخلاق حوزه با بیان این که اگر انسان همواره در یاد خدا باشد، خطا نمی‌کند و مواظب گوش و زبان خود است، گفت:‌ وقتی یاد خدا می‌آید، دلهای مؤمنان از نام خدا  لذت می‌برند و متنعم می‌شوند.

وی، نماز را بهترین ذکر عنوان کرد و افزود: طلاب جوان باید کتاب‌هایی که در این عرصه وجود دارد، مانند سرالصلاة مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی و کتاب اسرارالصلاة شهید ثانی را مطالعه کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتهدی، ازدیاد ایمان را دومین ویژگی مؤمنان بیان و اضافه کرد: کسی که قرآن بخواند، متحول می‌شود و زندگی‌اش زیر و رو می‌شود، چراکه قرآن نور است گرچه ما نمی بینیم.

وی خطاب به طلاب جوان خاطرنشان کرد:‌ سعی کنید قرآن بخوانید و در آن تدبر نمایید و به این وسیله بر ایمان خود بیافزایید.

این استاد اخلاق حوزه با اشاره به آیه «لَوْ أَنزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَّرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُّتَصَدِّعًا مِّنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ»‌ (حشر 21) اظهار داشت:  قرآن در جمادات هم اثر می‌گذارد، این که دیده می‌شود بر انسان‌ها اثر نمی‌گذارد،‌ به دلیل سنگ شدن دل‌ها می‌باشد.

وی افزود: توکل بر خدا، سومین ویژگی مؤمنان می‌باشد؛‌ توکل این است که انسان دنبال وظایف می‌رود و همه چیز را از خدا می‌داند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتهدی در پایان با اشاره به ماجرای به آتش انداختن حضرت ابراهیم(ع)، اظهار داشت: ‌این مسئله، نمونه‌ای از توکل به خدا است  که ابراهیم نبی(ع) زمانی که به آتش انداخته شد، دست رد  بر تک تک ملائکه زد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha