به گزارش خبرگزاری حوزه، اين همايش با حضور انديشمندانی از كشورهای اسلامی و در دو محور اصلی «حقوق و آزادیهای اساسی در قرآن كريم» و «دولت و حكمرانی در قرآن كريم» برگزار خواهد شد.
كرامت انسان در قرآن كريم، مفهوم حق و تكليف در قرآن كريم، آزادی انديشه و بيان در قرآن كريم، آزادی احزاب و تشكلها در قرآن كريم، حق انتخاب و تعيين سرنوشت در قرآن كريم و انتقاد به حاكمان در قرآن كريم با توجه به امر به معروف و نهی از منكر از جمله موضوعات محور نخست اين همايش میباشد.
از ديگر موضوعات ذيل اين محور میتوان به حريم خصوصی در قرآن كريم، حقوق اقليتها در قرآن كريم، حقوق زن در قرآن كريم، حق امنيت فردی در قرآن كريم، حق مالكيت و آزادیهای اقتصادی در قرآن كريم، حق تأمين اجتماعی در قرآن كريم و حقوق بشر و حقوق بشردوستانه در قرآن كريم اشاره كرد.
دومين محور اين همايش با عنوان «دولت و حكمرانی در قرآن كريم» نيز موضوعاتی چون مشروعيت حكومت در قرآن كريم، تشكيل و انتقال حكومت در قرآن كريم، شرايط زمامدار در قرآن كريم، چگونگی حكمرانی در قرآن كريم، وظايف و اختيارات حكومت در قرآن كريم، پاسخگويی و مسئوليت در قرآن كريم، حاكميت قانون در قرآن كريم و نقش قرآن كريم در قانونگذاری را در خود جای داده است.
بر اساس این گزارش ،این همایش با همکاری جامعةالمصطفی، دانشگاه باقرالعلوم (ع) پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی معاونت حقوقی رياست جمهوری و كرسی حقوق بشر دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، آبانماه امسال در دانشگاه شهيد بهشتی برگزار میشود.
مدرسه عالی شهيد مطهری، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان اسناد و كتابخانه ملی ايران، پژوهشكده باقرالعلوم(ع)، مجمع جهانی تقريب مذاهب اسلامی، پژوهشكده اعجاز قرآن و مؤسسه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران از ديگر نهادهای علمی و فرهنگی همكار در برگزاری همايش بينالمللی «حقوق عمومی در قرآن كريم» هستند.
محققین و پژوهشگران حوزوی میتوانند مقالات خود را تا 31 اردیبهشت ماه به نشانی دبيرخانه همايش واقع در تهران، اوین ، درب جنوبی دانشگاه شهيد بهشتی، كرسی حقوق بشر صلح و دموكراسی و يا به نشانی پست الكترونيكی «info.chpd@mail.sbu.ac.ir» ارسال كنند.