به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، در نخستین هم اندیشی وقف و حوزه های علمیه که امروز در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) قم برگزار شد، با ارائه گزارشی از فعالیتهای کمیته موقوفات حوزوی، اظهار داشت: فعالیتهای این کمیته در راستای تحقق تأکید مقام معظم رهبری بر استقلال حوزه است.
وی تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری، ساماندهی درآمدها و گسترش موقوفات حوزوی، نظارت راهبردی بر اجرای نیات واقعی واقفان و هدفمند نمودن هزینههای موقوفات حوزوی در راستای تأمین نیات واقفان از جمله اهداف کمیته موقوفات حوزوی اعلام کرد.
* تلاش برای اخذ اسناد مالکیت موقوفات حوزوی
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه افزود: در عرصه ساماندهی موقوفات حوزوی در سال 91، اهتمام ویژهای برای اخذ سنت مالکیت برای کلیه مدارس علوم دینی و رقبات انجام شده که امید است با همکاری مسئولان و مدیران مدارس علمیه، این ساماندهی با سرعت بیشتری انجام شود.
وی با تأکید بر این که کمیته موقوفات حوزوی، در مسیر قوانین سازمان اوقاف و امور خیریه در حرکت است،ادامه داد: به روز رسانی مالالاجاره رقبات در اولین زمان ممکن و شناسایی رقباتی که قابلیت سرمایهگذاری دارند، از اولویتهای این کمیته میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین نواب ادامه داد: در گذشته سنت وقف در جامعه وجود داشت، ولی با وجود موقوفهخواران در پیش از انقلاب، این فرهنگ در میان مردم کمرنگ شد و هنوز هم با گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، این فرهنگ در جامعه، به عنوان صدقه جاریه، احیا نشده است!
* دلایل کمرنگ بودن فرهنگ وقف
وی در تبیین دلایل کمرنگ بودن فرهنگ وقف در جامعه، با گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اظهار داشت: نبود تبلیغ مناسب در ترویج این فرهنگ، وجود نهادها و سازمانهای مختلف خیریه و وجود افکار نادرست افراد درباره وقف، از جمله مسائلی است که موجب کمرنگ بودن فرهنگ وقف در جامعه شده است.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزههای علمیه در پایان گفت: از زمان تشکیل کمیته موقوفات حوزوی، جلسات ماهیانه در حال برگزاری و تا امروز 14 جلسه برگزار شده که دستاورد آن نیز 63 مصوبه میباشد. همچنین این کمیتهها در 28 استان دیگر نیز فعال میباشد.