چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

با مطالعه آثار و تاریخ و سیره عبدالجلیل رازی قزوینی درمی‌یابیم که ایشان شخصیتی بزرگوار و مسئولیت‌پذیر و آگاه به مسائل زمان بوده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آبت الله سبحانی صبح امروز در کنگره عبدالجلیل رازی قزوینی که در موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث قم برگزار شد، با ابراز خرسندی از برگزاری  چنین مراسم اظهار داشتند: برگزاری این کنگره علاوه بر خودشناسی سبب می‌شود نسل حاضر هم به مسائل علمی و فقهی توجه بیشتری داشته باشند و هم بدانند که مخالفان اهل‌بیت (ع) از گذشته حضور داشته‌اند.

معظم‌له, با گرامی داشت مقام علمی عبدالجلیل رازی قزوینی, ادامه داد: ایشان در سال 504 دیده به جهان  گشوند و سال 585 نیز درگذشتند و با منتجب‌الدین رازی و ابن شهر‌آشوب هم‌دوره بودند که در این دوره علوم اسلامی درخشندگی بیشتری پیدا کرده بود.

ایشان با اشاره به جایگاه ری در قرن ششم هجری خاطرنشان کرد: مرکزیت شیعه در آن دوره در عراق و ایران بود که در ایران ری و قم بیشترین نقش را داشتند .

حضرت آیت‌الله سبحانی  درباره مقام عبدالجلیل رازی قزوینی گفتند: از سوی علمای برجسته به ایشان نسبت واعظ داده اند؛ در گذشته خطیب و واعظ به علمای بزرگ داده می‌‌شد.

* رویکرد تقریبی عبدالجلیل رازی

ایشان با اشاره به این که در قرن ششم منتجب‌الدین و رافعی درباره زندگی عبدالجلیل رازی قزوینی مطالبی را گفته اند و  در قرن دهم نیز علمایی به زندگی ایشان پرداختند ادامه دادند:با اشاره به آثار ایشان و آنچه درباره ایشان منتشر شده است می‌توان فهمید که عین این که در اصول شیعه جدیت داشتند, با رویکرد تقریبی عمل می‌کردند.

این مرجع تقلید با اشاره به کتاب «نقض» عبدالجلیل رازی قزوینی اظهار داشتند: در این کتاب 67 ایرادی که به تشیع گرفته می‌شود با مباحث اعتقادی و فقهی پاسخ داده شده است.

حضرت آیت الله سبحانی خاطرنشان کردند: عبدالجلیل رازی قزوینی مسئولیت‌پذیر و آگاه به زمان خود بود.

معظم له در پایان با تاکید بر این که اقشار مختلف می‌توانند از مباحث موجود کتاب «نقض» استفاده ببرند، افزودند: مباحث کلامی، فقهی، ادبی و جغرافیایی از جمله مباحثی است که در این کتاب وجوددارد و هر کس بر اساس علاقه می‌تواند از آن بهره‌مند شود.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha