به گزارش خبرگزاری حوزه، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، شب گذشته با حضور در همایش بزرگ یاوران خورشید که در مدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد، چندین توصیه به طلاب جوان ارائه داد که در بردارنده نکات زیادی در عرصه تبلیغ و زندگی طلبگی میباشد.
وی ابتدا، با تأکید بر این که آینده روحانیت، آینده درخشانی است، گفت: مردم عطش زیادی برای رسیدن به معرفت دینی دارند، حضور گسترده آنها در اماکن مذهبی و مناسبتهای مذهبی چون اعتکاف، گواه این مطلب است؛ بنابراین، در صورتی که درست تعالیم را به مردم ارائه نماییم، آینده درخشانی در جامعه شاهد خواهیم بود.
حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی ، درس نخواندن برای نمره را یکی از توصیههای خود به طلاب عنوان کرد و گفت: طلبه نباید برای نمره و مدرک درس بخواند، بلکه باید خالصانه در راستای انجام وظیفه خود تحصیل کند؛ البته این به معنای شرکت نکردن در امتحانات و نگرفتن مدرک نیست، بلکه نباید نیت نمره و مدرک باشد.
وی با بیان این که قرآن باید محور تمامی علوم باشد، ادامه داد: درست است که مردم به برخی آیات قرآن عمل ميکنند، ولی بسیاری از آیات در میان مردم مهجور است؛ از این رو باید کارهای گستردهای در این عرصه انجام داد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با تأکید بر لزوم رونق مساجد نسبت به حسینیهها، اظهار داشت: در مساجد، روحانی میزبان است و میتواند برنامهریزیهای لازم را در راستای تحقق رسالت دینی خود به راحتی انجام دهد،ولی در حسینه ها، روحانی میهمان است.
وی، هجرت را لازمه کار طلبگی دانسته و گفت: هجرت برای طلاب، واجب است؛ طلبهای که هجرت نمیکند، به وظیفه خود به درستی عمل نمیکند؛ از این رو نباید به چنین افرادی پست و مقام سپرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی در ادامه افزود: پیمودن مراحل کمال به صورت تدریجی و به دور از افراط و تفریط، ارائه سخنرانیهای کوتاه و در موضوعات مختلف، حفظ ذی طلبگی، ارائه مطالب بر اساس نیاز مخاطبان، بیان احکام دینی بر اساس نیازهای مختلف، شرکت نکردن در جلسات غیر لازم، استفاده بهینه از تعطیلیهای حوزه، تقویت خود ، ورزش کردن، تدبر در آیات قرآن، تبلیغ معارف دین بر اساس روحیه مخاطب، چشیدن شیرینی اسلام و چشاندن آن به مردم و تماس چهره به چهره در کنار سخنرانی و تبلیغ از ضروریات زندگی طلبگی است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین طلاب باید درخصوص به کار بردن کلمات و اصطلاحات متناسب با سن مخاطب و شرایط زمانی و مکانی، پاک کردن دل از کینهها، تأیید نکردن کارهایی که سند ندارد، خودداری از ارائه مطالب بی فایده، نقل نکردن اقوال و احتمالات، خلاف نبودن علم و عمل، ختم شدن همه علوم به قرآن و دسترسی سریع اسلامشناسان توجه داشته باشند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور در ادامه خاطرنشان کرد: مخاطبشناسی، تنوع داشتن در موضوعات ارائه شده به مردم، معنا کردن درست و کامل مفاهیم، وارد نشدن در مسائل مالی، یادداشتبرداری و در اختیار قرار دادن آن به دیگر طلاب، دعا برای دیگران، به روز بودن و... از دیگر مسائلی است که طلاب باید نسبت به آن توجه نمایند.
وی همچنین با ضروری دانستن پاسخگویی به شبهات اظهار داشت: حوزویان میتوانند به تمامی شبهات بی ارزش وهابیت،شبهات عرصه مهدویت و... پاسخ دهد.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی در پایان خواستار دقت و توجه بیشتر در پذیرش افراد متقاضی تحصیل در حوزه علمیه شد.