پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه، در سخنانی، با بیان این که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران پیشرفت‌های زیادی در حوزه‌ها به وجود آمده است، به بیان راه‌های رسیدن حوزه به جایگاه مطلوب خود پرداخت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله استادی، ظهر امروز در چهارمین اجلاسیه اساتید سطوح عالی و خارج حوزه‌های علمیه قم که در سالن همایش‌های مرکز فقهی ائمه اطهار(علیهم‌السلام) قم برگزار شد، اظهار داشت: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، گام‌های ارزشمندی در حوزه با کمک حضرت امام(ره)، مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید و دیگر بزرگان برداشته شده است.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان این که با توجه به پیشرفت‌های گسترده در حوزه‌های علمیه، هنوز تا رسیدن به  نطقه مطلوب فاصله زیادی داریم، به بیان راهکارهای رسیدن به این نطقه مطلوب پرداخت.

وی، وجود انگیزه در طلاب برای درس خواندن را نخستین گام در رسیدن حوزه به نقطه مطلوب معرفی کرد و گفت: طلا باید نسبت به درس‌خواندن انگیزه داشته باشند و بدانند که درس‌خواندن می‌تواند زمینه ارائه خدمت در آینده برای آنها باشد.

آیت‌الله استادی با اشاره به ضرورت توجه طلاب به درس و بحث، ادامه داد: این‌که بخشی از طلاب در کلاس درس حاضر نمی‌شوند، قابل قبول نیست. طلاب باید با توجه به الگوهای گسترده در حوزه،‌ درباره اهتمام به درس و بحث و  انگیزه حضور منظم در کلاس را تقویت سازند.

وی، نقش اساتید و تعامل آنها با شاگردان را راهکار دیگری  در رسیدن به نقطه مطلوب حوزه‌های علمیه معرفی کرد وگفت: اساتید باید خود را از نظر علمی تقویت کنند و  ارتباط نزدیکی با طلاب داشته باشند. آنان می‌توانند با حضور همیشگی و به موقع در کلاس،‌ انگیزه حضور پیوسته طلاب را نیز تقویت کنند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: باید به  طلاب بیاموزیم که شلوغ بودن کلاس لزوما نشان دهنده بهتر بودن درس و استاد نیست؛  امروز دنیا بر این تأکید دارد که شلوغ بودن کلاس، در روند آموزشی کلاس،‌مفید نیست؛ البته دروس مراجع عظام تقلید و شلوغی آن به عظمت حوزه و تشیع می‌افزاید.

امام جمعه قم ادامه داد: ‌در گذشته  با توجه به  این که تعداد طلاب کمتر بود، تعامل خوبی میان شاگرد و استاد به وجود می‌آمد، ولی امروزه شاهدیم که این ارتباط رو به کم‌رنگ شدن است.

آیت‌الله استادی به نقش اخلاق در حوزه، در رسیدن رسیدن به حوزه  مطلوب اشاره کرد وگفت: با توجه به این که حوزه علمیه، حوزه دینی و اخلاق است، اخلاق باید در آن موج بزند؛ بنابراین، وجود هر نوع بداخلاقی و از سوی هر شخصی، پذیرفته شده نیست.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان این که، به حوزه‌ای که دنبال ترویج اخلاق در جامعه است،‌ نمی‌تواند نسبت به این مسئله بی‌توجهی نماید، ادامه داد: وجود فاصله  طبقاتی میان استاد و شاگرد، قطعاً‌ به ضرر حوزه است. بنابراین،‌نباید فرق زیادی میان وضع معیشتی استاد و شاگرد ایجاد شود.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: باید در حوزه،‌به دنبال دنیا و مقام نباشیم؛ در این صورت، هرجایی که می‌رویم، می‌توانیم اثرگذار شویم و دین‌داری درست را به مردم نشان دهیم.

وی، با بیان این که برای رسیدن به حوزه مطلوب، حوزه باید حامی نظام باشد، گفت: حوزه ما باید حامی نظام باشد؛ خدای ناکرده نباید کسی در حوزه باشد به گونه‌ای رفتار کند و یا به گونه‌ای سخن بگوید که گویی حامی نظام نیست.

آیت‌الله استادی در ادامه به وجود شبهات گسترده در جامعه اسلامی اشاره کرد و افزود:‌ حوزه از گذشته پاسخگوی شبهات بوده؛ ولی امروز جبهه‌ای که در این عرصه وجوددارد، بسیار گسترده‌تر از گذشته است،‌ از این رو لازم است که حوزه با جدیت بیشتری در این عرصه وارد شود.

وی همچنین با ضروری دانستن همکاری و  تعامل میان اساتید  و مسئولان حوزه، اظهار داشت: برخی گمان می‌کنند که باید همواره نسبت به  فعالیت‌های شورای عالی و مدیریت حوزه‌های علمیه و دیگر خدمتگزاران در این عرصه، انتقاد یا بی اعتنایی کنند؛ این انتقاد‌ها به تنهایی کاری را پیش نمی‌برد.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان این که نباید تمام تقصیرها را بر گردن دیگران انداخت،یادآور شد: وجود چنین اختلافاتی در حوزه، هیچ وقت جواب نداده و جواب نخواهد داد؛ اگر حوزه می‌خواهد پیشرفت داشته باشد، باید میان اساتید و مسئولان آن همکاری وجود داشته باشد.

وی افزود: تمامی کسانی که در بخش‌های مختلف حوزه مشغول فعالیت هستند، باید خود را خدمت‌گزار و خادم بدانند؛ از سوی دیگر، همه اساتید به اندازه خود،‌خود رامسئول بدانند تا این تعامل و همکاری تقویت شود.

آیت‌الله استادی همچنین توجه به متن اصلی کار حوزه را راه دیگری برای رسیدن به نقطه مطلوب معرفی و بیان داشت: متن اصلی ما، درس‌خواندن،‌تربیت و مهذب کردن طلاب است، نباید از اصل جدا شده و گرفتار حاشیه‌‌ها شوید.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در پایان خاطرنشان کرد: با همکاری و هماهنگی میان مسئولان و اساتید حوزه،‌ امید است با سرعت بیشتری برای رسیدن به نقطه مطلوب حرکت کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha