پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 280724
۱۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۴۷

حجت الاسلام والمسلمین حسّون مدیر مرکز پژوهش های اعتقادی و از اعضای موثر در برپایی کنگره بین المللی امام کاظم(ع) دستاوردهای این کنگره را اعلام کرد.

وی که مسئولیت گروه اعزامی از جمهوری اسلامی ایران به این همایش و حضور تعداد دیگری از مهمانان خارجی را بر عهده داشت، در مصاحبه با سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه ابراز داشت: سطح برگزاری کنگره، تعداد مقالات، حضور نهادهای علمی و نحوه استقبال مسئولان برگزاری کنگره از میهمانان داخلی و خارجی نشان از موفقیت کنگره بین المللی امام کاظم(ع) دارد که اخیرا در شهر کاظمین و در جوار آستان امامین کاظمین(ع) برپا شد.

حجت الاسلام والمسلمین حسّون گفت:بیش از 200مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده بود که پس از ارزیابی، بیش از 90 مقاله از سوی کمیته داوری و ارزیابی مورد پذیرش قرار گرفت.

وی به مشارکت وزارت آموزش عالی و پژوهش های علمی عراق در کنگره اشاره و تصریح کرد: ارزیابی مقالات از سوی این وزارتخانه صورت گرفت و وزیر آموزش عالی عراق نیز از سخنرانان اصلی افتتاحیه بود.

* یک پیروزی علمی برای عراق

مدیر مرکز پژوهش های اعتقادی، برپایی این کنگره را یک پیروزی برای عراق، حرکت علمی و قشر فرهیخته در این کشور دانست و اظهار داشت:تعداد بالایی از مقالات از داخل عراق به دبیرخانه ارسال شده بود که بیانگر ظرفیت بالای نهادها و شخصیت های علمی عراق برای حضور و بروز در چنین عرصه هایی است.

وی به مشارکت تعداد قابل توجهی از دانشگاه ها و نهادهای علمی عراق در این کنگره اشاره و تصریح کرد: محققان و پژوهشگران از دانشگاه های استان های مختلف عراق در این کنگره حضور داشتند و مقالات خوب با محتوای مناسب ارائه دادند. از همین رو همواره بر برگزاری چنین همایش ها و کنگره هایی تاکید شده است تا به واسطه آن، شخصیت های فرهنگی و فریخته و نویسندگان زمینه بروز بیابند.

حجت الاسلام والمسلمین حسّون در بیان دستاوردهای این کنگره تصریح کرد:از یک سو سیره امام کاظم و معارف اهل بیت علیهم السلام به جامعه عرضه شد و از سوی دیگر، شخصیت های علمی عراق به ویژه جوانان فرصت یافتند تا در این زمینه به کاوش علمی بپردازند و یافته های خود را عرضه نمایند.

* تلاش بی نتیجه دشمنان

وی خاطر نشان کرد:دشمنان اهل بیت تمام تلاش خود را به کار بسته اند تا جوانان را از اهل بیت، مباحث اخلاقی و سیره ائمه علیهم السلام دور کنند اما در این کنگره مشاهده کردیم که تلاش های دشمنان نه تنها نتیجه بخش نبوده است بلکه برعکس، جوانان و قشر فرهیخته با سیره و منش و زندگانی اهل بیت قرابت و آشنایی دارند.

مدیر مرکز پژوهش های اعتقادی با بیان اینکه اهل بیت، پیشوایان ما هستند و لازم است در تمام عرصه های زندگی به ایشان اقتدا کنیم خاطر نشان کرد:در این کنگره علاوه بر آنکه فرصتی برای عرضه پژوهش های جوانان فراهم شد، نسیمی از معارف اهل بیت علیهم السلام نیز وزید و همگان بیش از پیش با معارف اهل بیت آشنا شدند.

وی به دعوت مسئولان برگزاری کنگره از حوزه های علمیه نجف و کربلا برای حضور در این کنگره اشاره کرد و گفت:تعدادی از شخصیت های حوزوی عراق در این کنگره مقالات خود را ارائه دادند اما بهتر بود که حضور جدی تری در این کنگره می داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین حسّون، تلاش های مسئولان برگزاری کنگره برای میزبانی شایسته از مهمانان داخلی و خارجی را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: آنها از هیچ تلاش در این زمینه فروگذار نکردند.

* نخستین کنگره بین المللی در کاظمین

وی به شرایط حساس عراق از نظر امنیتی، خدمات اجتماعی و ... اشاره و تصریح کرد: اگر بخواهید یک کنگره علمی بین المللی را در جمهوری اسلامی ایران برگزار کنید، مشکلی نیست و یک امر طبیعی به شمار می رود زیرا ایران، 30سال است که کنگره های متعدد را در سطوح مختلف برگزار کرده است و هر سال، تعداد بالایی از کنفرانس و کنگره در این کشور برگزار می شود اما عتبۀ کاظمیه وحتی شهر کاظمبن، نخستین کنگره بین المللی را تجربه می کرد که خوشبختانه کنگره موفقی بود و مدیریت خوبی بر امور داشتند و به طور کلی مثبت ارزیابی می شود. از همین رو مسئولان عتبۀ کاظمیه تصمیم گرفته اند که چند کنگره بین المللی را در آینده برگزار کنند.

مدیر مرکز پژوهش های اعتقادی گفت:حتی مسئولان برگزاری نیز تصور نمی کردند که کنگره در این سطح برگزار شود به حمدالله به واسطه اینکه این همایش به نام امام کاظم علیه السلام بود و به دلیل نیت های خالص وتعاون و همکاری تمام طرف های مرتبط، همایش خوبی برگزار شد.

وی در خصوص هیاتی که از جمهوری اسلامی ایران به این کنگره اعزام شده بودند گفت: این هیات متشکل از علما، اندیشمندان و محققان از ایران، سودان، نیجریه و مصر بود و این افراد، مقالات خوب و معتبری را در کنگره ارائه دادند.

* وجهه بین المللی شهر مقدس قم

حجت الاسلام والمسلمین حسّون افزود:حضور هیات ایرانی متشکل از افراد با تابعیت کشورهای مختلف، موقعیت ایران و شهر مقدس قم را می رساند که وقتی گروهی از قم می آید، منحصر در ایرانی ها نیست و این امر، بیانگر وجهه بین المللی حوزه علمیه و شهر مقدس قم است.

وی با اشاره به اطلاع رسانی این کنگره از سوی رسانه رسمی حوزه علمیه قم گفت: مسئولان کنگره، سایت خبرگزاری حوزه و اخبار کنگره در این پایگاه خبری را دنبال می کردند و از انعکاس این کنگره در پایگاه رسمی حوزه علمیه خرسند بودند و این کار بسیار شایسته ای بود که شخصیت های حوزوی در ایران از رویدادهای این کنگره مطلع شوند.

* ضرورت همکاری بین حوزه های ایران و عراق

مدیر مرکز پژوهش های اعتقادی بر ضرورت همکاری بین حوزه های علمیه ایران و عراق تاکید کرد و اظهار داشت: یکی از گام های موثر در این مسیر، فعالیت رسانه ای و خبری است.

وی ادامه داد: باید تدابیری اندیشیده شود تا حوزه های قم و نجف از فعالیت های آموزشی، پژوهشی و ترویجی یکدیگر باخبر شوند و در حال حاضر این خلأ وجود دارد که با فعالیت رسانه ای تا اندازه زیادی می توان را آنرا برطرف نمود.

حجت الاسلام والمسلمین حسّون به چاپ افق خانواده به عنوان ضمیمه هفته نامه افق حوزه اشاره کرد و گفت: شایسته است که حوزه علمیه قم از طریق رسانه های رسمی و مکتوب خود، ولو ماهی یکبار خلاصه های رویدادهای حوزوی در قم، مشهد و سایر شهرهای ایران را منتشرکند و به نجف و جاهای دیگر برساند تا دیگران نیز از همایش ها، تالیفات دینی و سایر فعالیت های حوزوی و دینی در ایران آشنا شوند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha