به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، به مناسبت فرا رسيدن بيستوسومين سالگرد ارتحال امام(ره) مراسمي با شركت معلمين و اولياء دانشآموزان مدرسه امام خمینی در در سالن اجتماعات مجتمع حضرت زينب(س) برگزار شد.
در اين مراسم پس از تلاوت آياتي از قرآن كريم و نواخته شدن سرود ملي لبنان و حزبالله، دانشآموزان اين مدرسه، به قرائت سرود و تئاتر حلم الأنبياء در رابطه با امام خميني(ره) وثمرات انقلاب اسلامي پرداختند و سپس حجت الاسلام والمسلمین رئيسزاده رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران به ايراد سخنراني پرداخت.
رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران ياد و خاطره حضرت امام(ره) و شهداي مقاومت را گرامي داشت و گفت: حضرت امام(ره) امانت گرانبها و ارزشمندي از خود به يادگار گذاشت كه همان نظام جمهوري اسلامي ايران است. اين نظام توانست در طول بيش از سه دهة گذشته نه تنها در مقابل توطئهها و چالشهائي كه استكبار عليه آن آفريد؛ مقاومت كند بلكه ايران در سايه اين نظام توانست به پيشرفتهاي مهمي در زمينههاي مختلف تكنولوژي- صنعتي- كشاورزي- هستهاي- پزشكي و . . . نائل آيد و فرهنگ انقلاب اسلامي را به جهان مستضعفين صادر نمايد كه مقاومت اسلامي در لبنان و فلسطين و حركتهاي مردمي و بيداري اسلامي در كشورهاي منطقه از تونس تا بحرين از دستآوردهاي اين فرهنگ است.
وي با اشاره به مكتب و خط امام خميني(ره) آنرا مكتبي متكي بر معارف اهلبيت(ع) دانست و افزود: مسئولين مدارس اسلامي و اولياي دانشآموزان در نظام تربيتي بايستي اصول اساسي اين مكتب و خط امام را سرلوحه برنامههاي خود قرار دهند.
* نقش امام در دمیدن روح خودباوری به امت
آقاي رئيسزاده دميدن روح خود باوري و مبارزه با نا اميدي و خودباختگي را يكي از اركان خط امام(ره) دانست و گفت: در طول ساليان متمادي دستگاه تبليغاتي استكبار و عمال و سرسپردگان آنان در كشور در صدد تثبيت فرهنگ خود كم بيني و خودباختگي در برابر غرب در بين مردم ايران بودند و حضرت امام(ره) در صدد تبديل احساس ضعف و نا اميدي در بين مردم به روح خودباوري برآمد و در اين راستا موفق گرديد و پيشرفتهاي جوانان ايراني در ابتكارات و اختراعات مرهون اين روحيه است.
رايزن فرهنگي ايران در لبنان احياي روح ايمان و بندگي خدا در بين مردم را يكي ديگر از محورهاي مهم حركت امام خميني(ره) دانست و ابراز داشت: در فضائي كه همة مكاتب و جريانهاي حاكم بر دنيا دين را افيون ملتها ميدانستند و عامل ديني را منشأ عقبافتادگي جوامع بشري قلمداد ميكردند حضرت امام(ره) با انقلاب اسلامي بطلان اين نظريه را به اثبات رساند و عامل ديني را مهمترين عامل پيشرفت و ترقي بشريت معرفي كرد و در صحنة عمل آنرا به اثبات رساند.
* حضور طوائف شیعی، سنی و مسیحی در مراسم بعلبک
همچنین مراسم دیگری در شهر بعلبك لبنان با شركت جمعي از فرهيختگان سياسي- اجتماعي و فرهنگي اين منطقه برگزار شد.
در اين مراسم كه از طوائف مختلف شيعي- سني و مسيحي شركت داشتند، اسقف مسيحي منطقه بقاع لبنان آقاي سمعان عطاءالله، انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني را سرمنشأ ديگر انقلابات در جهان عرب دانست و گفت: همزيستي مسالمتآميز بين اتباع اديان و مذاهب و قوميتهاي مختلف يكي از اصول اساسي مكتب سياسي امام خميني بود و اين اصل راه را براي هرگونه درگيري فتنه بين پيروان مذهب مسدود مينمايد.
سراسقف مسيحي منطقه بقاع لبنان با اشاره به مقوله جهانيسازي و بيان سئوالاتي در اينرابطه، جايگاه اسلام در دهكده جهاني را بسيار مهم و قابل توجه دانست و گفت: گفتگوي اسلام و مسيحيت براي رسيدن به همزيستي مسالمتآميز تنها راهي است كه ميتواند خطرات را از جامعه بشري دور نمايد.
وي امام خميني(ره) را رهبري وارسته و متخلق به اخلاق الهي معرفي كرد و گفت: ايشان پس از پيروزي و تأسيس نظام سياسي در ايران زاهدانه زندگي كرد و فريفته دنيا و مظاهر آن نشد و براي فرزندان و نوادگان خود منصبي در حكومت قائل نشد.
* دو شعار اصلی حرکت سیاسی امام
آقاي شيخ ماهر عبدالرزاق از علماي اهلسنت شمال لبنان و رئيس حركت اصلاح و وحدت ديگر سخنران جلسه با اشاره به دستآوردهاي انقلاب اسلامي ايران، امام(ره) را مجدد اسلام و عزت مسلمين دانست و افزود: وحدت اسلامي و مبارزه با رژيم اشغالگر قدس دو شعار اصلي حركت سياسي امام خميني(ره) بود كه تا پايان حيات خويش بر آن ثابت قدم، و هزينة زيادي نيز براي آن پرداخت، اين در حاليست كه ديگر حكام كه بعضاً داعيهدار مسلمين و عرب بودند در راه ايجاد فتنه و اختلاف بين مسلمانان گام بر ميداشتند و در راه تأمين أمنيت اسرائيل و عاديسازي روابط با آن كوشا بودند.
وي مقاومت اسلامي در لبنان و فلسطين را مايه فخر و مباهات مسلمين و برخواسته از انقلاب اسلامي دانست و اظهار داشت: سلاح مقاومت در مقابله با اسرائيل و استكبار جهاني است و ما با سلاح مقاومت هستيم و از آن دفاع ميكنيم و هر آنكه عليه اين سلاح موضعگيري كند در راستاي منافع آمريكا و رژيم صهيونيستي گام برداشته است.
* استکبار فقط زبان زور را می فهمد
در پايان شیخ محمد يزبك وكيل شرعي مقام معظم رهبري در لبنان طي سخناني به تشريح برخي از مباني فكري حضرت امام(ره) پرداخت و گفت: امام خميني داراي همتي بلند بود و لذا دنيا در نزد او ذليل و قبلهگاه او خداوند متعال بود و توانست در سطح بالائي از صفات برجسته همچون شجاعت- عدالت و . . . بهرهمند باشد.
وي از ديدگاه امام(ره) توحيد كلمه و كلمه توحيد را زيربناي اسلامي دانست و افزود: وظيفه اين امت آن است كه نه ظلم كند و نه زير بار ظلم رود و مقاومت اسلامي با تكيه بر اين اصل قرآني توانست ضربه سهمگيني در مقاطع مختلف بر رژيم اشغالگر قدس وارد نمايد.
وكيل شرعي مقام معظم رهبري در لبنان دفاع امام(ره) از مستضعفان جهان را برخواسته از اصل قرآني دانست و گفت: استكبار جهاني حاضر به اعطاي حق به صاحبان حق نيست و آنها زباني جز زبان زور را نميفهمند لذا مقاومت عليه مستكبران تنها راه رسيدن به حقوق از دست رفته مستضعفان ميباشد.
* اختلافات فکری، منشأ فتنه و درگیری نشود
وي اختلاف در ديدگاه بين اتباع اديان و مذاهب مختلف را امري طبيعي دانست و بیان داشت: اين نقطه اختلاف نبايد منشأ فتنه و درگيري بين مسلمانان باشد و بر همين اساس حضرت امام(ره) منادي وحدت مسلمين بود و ماهيت انقلاب را اسلامي معرفي كرد و فتنهگران بين سني و شيعه را خارج از اين دو مذهب ميدانست.
شیخ يزبك ولايت فقيه را محور اصلي خط امام(ره) دانست و افزود: به بركت وليفقيه حضرت آيتالله العظمي خامنهاي، امروزه جمهوري اسلامي ايران از گذشته خود قويتر و كارآمدتر است و توانسته بر همه مشكلاتي كه استكبار جهاني عليه آن طراحي كرده غلبه نمايد.
مركز فرهنگي امام خميني در شهر طاريا در بقاع شمالي لبنان نیز میزبان مراسم ویژه سالگرد ارتحال امام خمینی بود.
در اين برنامه كه در سالن اجتماعات مركز فرهنگي امام خميني طاريا با حضور مقامات محلي و علاقمندان به امام خميني و انقلاب اسلامي برگزار شد، پس از تلاوت آياتي از كلامالله مجيد، يكي از شعراي منطقه قصيدهاي را در توصيف شخصيت امام خميني قرائت كرد. وي شعر خود را به سبك زَجَل لبناني (زبان عربي عاميانه لبناني) و با حماسه قرائت نمود كه مكرراً از سوي حاضرين تشويق شد.
* امام خمینی در نگاه نماینده مسیحی پارلمان لبنان
سپس آقاي اميل رحمه نماينده مسيحي ماروني پارلمان لبنان و عضو فراكسيون تغيير و اصلاح با گراميداشت ياد و خاطره امام خميني گفت: در عظمت شخصيت امام خميني همين بس كه نه تنها نسخهاي به روز و معاصر از يك حكومت ديني به جهان بشري عرضه كرد و نشان داد كه اگر قرائتي صحيح و معتدل از دين ارائه شود، ميتواند حكومتي مردمي، عادل و توانمند به پاسخگويي به نيازهاي روز جامعه برپا نمايد، بلكه نظامي را تأسيس كرد كه عليرغم توطئهها و مشغوليتها، به رشد و پيشرفت در همه زمينهها ادامه داده و ميدهد.
نماينده پارلمان لبنان در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به سفرهايش به ايران و پيگيري تحولات ايران، افزود: انقلاب اسلامي، هيچ كليسايي را ويران نكرد، براي اقليتهاي ديني محدوديت قائل نشد، حقوق اقليتها را محترم شمرد و آنچنان در قانون پيشبيني كرد كه اقليتها خود را شهروند ايراني بدون هيچ كم و كاستي احساس نمايند. اين را مقايسه كنيد با آنچه تحت نام اسلام در كشورهاي عربي كه شاهد قيام و تغيير نظام بودهاند، روي ميدهد.
* ارادت خاصی به امیرالمؤمنین و نهج البلاغه دارم
آقاي اميل رحمه در ادامه سخنان خود افزود من به عنوان يك مسيحي ماروني ارادت خاصي به اميرالمؤمنين(ع) و كتاب نهجالبلاغه دارم. نهج البلاغه را همواره مطالعه ميكنم چون در بردارندة تعاليم عالي و بيمانند است و گزافه نيست اگر بگويم امام علي(ع) فوق مخلوق و دون خالق است. هيچ شكي ندارم امام خميني(ره) تجسّم آموزههاي امام علي(ع) بود. او تجسم امام علي(ره) در مقابله با ظلم و استكبار و شجاعت در برخورد با دشمنان و سختيها و نهراسيدن از هيچ چيز و هيچ كس در راه تحقّق اهداف الهي بود.
وي در بخش ديگري از سخنرانياش گفت: تصور كنيد اگر امام خميني قيام نميكرد و انقلاب اسلامي پيروز نميشد امروزه وضع لبنان و منطقه چگونه بود. براي لبنان همين بس كه امام خميني الهامبخش انديشه مقاومت بود و با حمايتهاي جمهوري اسلامي ايران، مقاومت اسلامي، عزّت و كرامت را براي لبنان و لبنانيها بلكه تمامي ملتهاي منطقه به ارمغان آورد.