شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 281276
۲۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۲:۰۸

یک پژوهشگر حوزوی با اشاره به نقش پژوهش در حوزه های علمیه، گفت: پژوهش های حوزه های علمیه باید با دید و نگرش جهانی انجام گیرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام ملکیان ، امروز طی سخنانی در نشست کرسی های آزاد اندیشی حوزه علمیه اصفهان ، ابراز داشت: حوزه علمیه باید به این حقیقت برسد که هم در سطح داخل و هم در سطح خارج و جهانی دست به پژوهش بزند.

وی با بیان اینکه پژوهش، علم لدنی نیست، گفت: برای پژوهشگر شدن باید تلاش کرد و سختی ها را در این مسیر به جان خرید.

حجت الاسلام ملکیان اضافه کرد: همان گونه که هر طلبه سرانه آموزشی دارد، باید سرانه پژوهشی مشخصی هم داشته باشد.

وی ادامه داد: مدیریت، پژوهش، آموزش، پرورش و تبلیغ چهار رکن حوزه های علمیه است و از همین رو باید به بحث پژوهش به صورت جدی توجه شود.

این استاد حوزه علمیه اصفهان خاطرنشان کرد: پژوهش خوب می تواند به سایر ارکان حوزه علمیه کمک بسزایی داشته باشد.

وی تاکید کرد: در بحث های پژوهشی باید تلاش کرد تا خروجی جهانی داشته باشد و صرفا به این تغذیه فکری درون کشور توجهی نشود.

این پژوهشگر حوزوی در ادامه با اشاره به پیشینه پژوهش در اصفهان، افزود: حوزه علمیه اصفهان در سالهای بین 950 تا 1250 به مدت سه قرن، پرچمدار معارف قرآن و اهل بیت (ع) بوده است.

وی بیان داشت: امروز حوزه علمیه اصفهان در جایگاه مناسبی است از همین رو انتظار می رود حوزه علمیه اصفهان، خروجی های بهتری را داشته باشد.

حجت الاسلام ملکیان همچنین با اشاره به نقش چشم انداز در روند رو به رشد حرکتی یک نهاد، گفت: معاونت پژوهش حوزه علمیه اصفهان با بهره گیری از قوانین و سیاستگذاری های حوزه علمیه قم حرکت خود را سرعت بخشد.

وی همچنین افزایش بودجه، ارتقای کیفی و کمی نیروی انسانی معاونت پژوهش حوزه علمیه اصفهان، راه اندازی بانک اطلاعاتی مربوط به پژوهش، توجه جدی به توصیه های رهبر انقلاب اسلامی در خصوص پژوهش در حوزه های علمیه و استاندارد سازی بر اساس شاخص های جهانی را در سرعت بخشیدن به حرکت های پژوهشی این حوزه لازم دانست.

این محقق و استاد حوزوی با اشاره به رویه مراکز علمی جهانی، گفت: حوزه های علمیه برای طلاب سرانه پژوهشی مشخص کند.

وی ادامه داد: وقت گذاری بیشتر معاونت پژوهش حوزه های علمیه در زمینه های مختلف مربوط به پژوهش در ارتقای کیفیت برنامه های پژوهشی بسیار موثر است.

وی در خاتمه گفت: تقدیر و تجلیل شایسته از پژوهشگران حوزوی می تواند در نهادینه کردن فرهنگ پژوهش در حوزه های علمیه کمک شایانی داشته باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha