به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین سید صمصام الدین قوامی موسس و مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی صبح امروز، اول تیرماه در نشست تخصصی ائمه جماعات استان قم «با موضوع نقش مساجد در پیشگیری آسیب های اجتماعی » که در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهارداشت: کارکرد های اجتماعی مساجد در موضوعات مختلف، حل مشکلات جوانان و مردم در عرصه های اقتصادی، اجتماعی ورفاهی، کارآمدترین مدیریت ها است.
وی در رابطه با کار کردهای اجتماعی مسجد گفت: کار کرد های اجتماعی مسجد دارای سه فرض ، مستقل ، مردمی و دولتی است که در بعد مردمی با ارشادات امام جماعت اداره می گردد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد : مسجد مردمی و مستقل ، مسجدی است که توسط مردم ساخته و هیئت امنای آن نیز توسط مردم انتخاب می شود .
وی با اشاره به اداره مساجد درنظام مقدس جمهوری اسلامی، یاد آور شد: مدیریت مساجد درزمان حاضر باید توسط امام جماعت و زیر نظر امام جمعه و آن هم زیر نظر مستقیم رهبری اداره شود.
رئیس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: امام جماعت دارای اختیارات وسیعی است ؛ تمام فعالیت های هئیت امنا و عوامل در اختیار مسجد باید تحت اشراف امام جماعت باشد.
حجت الاسلام والمسلمین قوامی اضافه کرد: بقاء نظام جمهوری اسلامی به اذعان تمامی دشمنان انقلاب، بخاطر وجود مردم سالاری است که در کشور وجود دارد و این مردم سالاری باید در مساجد تجلی نماید.
وی تصریح کرد: دو نگاه در بین افراد وجود دارد که آیا مساجد باید حکومتی باشد یا مستقل ، که نگاه بهتر در نظام جمهوری اسلامی ایران با محوریت ولایت فقیه، باید مساجد زیر نظر ولی فقیه باشد، کسانی که مساجد را جدای از حکومت اسلامی تلقی نمایند، خودشان را از نظام جدا می دانند.
مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی با بیان این که مساجد مستقل در زمان طاغوت کارآمد بودند، گفت: در نظام های طاغوتی مساجد باید مستقل باشند همانطوری که در زمان طاغوت در ایران ریشه انقلاب توسط روحانیونی که مستقل بودند رشد کرد.
حجت الاسلام والمسلمین قوامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نظام مشروع و شیعی که ولی فقیه حاکم آن است تمام مراحل مشروعیت را از صفر تا 100 طی کرده است.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: رها شدن مساجد به عنوان یک نهاد مدنی، موجب آسیب دیدگی بافت منسجم نظام و وعده های ولی فقیه خواهد شد .
مدیر بنیاد فقهی مدیریت اسلامی تصریح کرد: باید با وحدت فکری و شناسایی ظرفیت های اساسی مساجد، در صدد پاسخگویی به انتظارات باشیم .