جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 281944
۱ تیر ۱۳۹۱ - ۰۱:۴۵

نشست نقد کتاب «بررسی علوم قرآنی از منظر اهل بیت(ع)» باحضور صاحب‌نظران حوزوی از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مرکز فرهنگ و معارف قرآن، در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین فرج الله میر عرب مولف کتاب به ذکر مطالبی در خصوص ضرورت تالیف و پژوهش کتاب هایی از این دست پرداخت.

وی با اشاره  به حدیث ثقلین اظهار داشت:با توجه به این حدیث نورانی و با عظمت، قرآن و اهل بیت(ع)همیشه در کنار هم و با هم هستند و هیچ گاه بین آنها جدایی نمی افتد.

ایشان با استناد به روایاتی از کتاب کافی راجع به علوم قرآنی، تاکید کرد: مراجعه به قرآن کریم همواره در طول تاریخ مطرح بوده است، اما متاسفانه از اهل بیت پیامبر اکرم(ص)که به فرموده خود ایشان مترجمان و مفسران حقیقی قرآن هستند، یادی نمی‌شود و در این حوزه، کم توجهی می شود.

 این محقق و پژوهشگر حوزوی خاطر نشان ساخت: اگر در علوم قرآنی اختلافی وجود دارد، اهل بیت (ع)که مخاطبان قرآن هستند بهتر می‌توانند قرآن و حقیقت آن را تبیین کنند.

حجت الاسلام و المسلمین میر عرب همچنین درباره اعتراف محققین و علمای مذاهب اسلامی درفضل و دانایی حضرت علی علیه السلام در معارف و علوم قرآنی گفت:همه اندیشمندان و علمای اسلامی به این حقیقت معترفند که امامان معصوم(ع) داناترین مردم به معارف و حقیقت قرآن بودند، مثلا محمد بن طلحه شافعی می گوید«پیشتاز و سرآمد همه مفسرین قرآن ابن عباس است و او شاگرد علی (ع) است و معلوماتش را از علی (ع)دارد».

وی در پایان تاکید کرد خود اهل بیت(ع) اصرار داشتند که ما در فهم و شناخت قرآن به آنها مراجعه و از معارف والای آنان بهره مند شویم.

در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین طیب حسینی به نقد و بررسی این کتاب پرداخت. در سخنانی پیرامون اهمیت رجوع به احادیث اهل بیت(ع) در تدوین علوم قرآنی اظهار داشت:ما در باره میراث علوم قرآنی اهل بیت (ع) کار در خور شایسته انجام نداده ایم و می‌بایست محققین و پژوهشگران دست به قلم شوند و در این حوزه قلم بزنند و معارف نهفته در آثار اهل بیت(ع) را تبیین کنند.

وی در ادامه با اشاره به امتیازات کتاب «بررسی علوم قرآنی از منظر اهل‌بیت(ع)، گفت: از ویژگی‌‌های این اثر می توان به تتبع و گرد آوری تمام روایات اهل بیت(ع) در حوزه علوم قرآنی، ذکراستنباط نکات بدیع و جالب از احادیث وچینش دقیق و منطقی روایات و مباحث  اشاره کرد.

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور نیز یکی دیگر از ناقدانی بود که در این نشست به نقد این اثر پرداخت.

وی به ضرورت دقت و توجه لازم در بحث اسناد مطالب ذکر شده در کتاب به اهل بیت(ع) اشاره کرد وگفت:به دلیل اینکه روایات رسیده از اهل بیت(ع) راجع به علوم قرآن از حیث رجالی، تحقیق و برسی کافی نشده اند، باید دقت کرد  تا در اسناد مباحث و مطالب به اهل بیت(ع) دچار مشکل نشویم؛ زیرا در اینکه یک مطلب منسوب به اهل بیت(ع) است؛ یا این مطلب دیدگاه حقیقی اهل بیت(ع) است، تفاوت وجود دارد.

بر پایه این گزارش، در پایان این نشست، مولف کتاب پاسخ هایی پیرامون نقد های صورت گرفته، مطرح کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha